Telenor számlázási panasz

Spas12 # 2013.07.30. 09:17

egészen pontosan "GPRS-forgalom értékhatár fölött"

Sherlock # 2013.07.30. 08:29

A telenornál van túlforgalmazási díj? :O

Spas12 # 2013.07.30. 07:42

Még az előzőhöz annyit, hogy létezik a 6/2011. (X.6.) NMHH rendelet az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól. Talán ez is hivatkozható?

Spas12 # 2013.07.30. 07:36

Kedves Fórumozók,

Hírközlési jogban jártas kolléga véleményét szeretném kérni az alábbi ügyben (röviden összefoglalva):

3 évvel ezelőtt, mikor mobiltelefon előfizetési szerződésemet kötöttem, egyidejűleg megrendeltem (pontosabban: automatikusan aktiváltak) egy mobilinternet-szolgáltatást is, amire különben nem lett volna szükségem.

Nemrég készüléket cseréltem, és én is abba a hibába estem, mint sokan mások: az új telefon automatikusan (tudtomon kívül) adatforgalmat generált és a számlám végösszege 10.000 Ft lett. (Én még szerencsés voltam, másoknál ez 50-90.000 Ft-ot is elért.)

Panaszomra, miszerint én ezt nem rendeltem meg és nem fizetem ki, a Telenor (sajnos jogosan) azzal érvelt, hogy a szolgáltatás meg lett rendelve (s ténylegesen szerepel is a megrendelt szolgáltatások között, de ennek pontos mibenlétéről, pláne költségvonzatairól fogalmam sem volt).

Kérdésem mármost a következő: 2010-2013 között, míg netezésre alkalmatlan telefonom volt, egyetlenegy számlán sem volt feltüntetve a mobilnet-szolgáltatás (csak a telefon forgalmi díjai) sem megnevezve, sem SZJ számmal, sem sehogy. Mihelyst áttettem a SIM-kártyát egy androidos készülékbe, rögtön megjelent a számlán a netforgalom, ráadásul úgy, hogy többször átléptem a napi forgalmi keretet; ez utóbbiról sem SMS üzenet, sem semmi nem jött.

Kérdés tehát, hogy milyen jogszabályhely alapján tudnék belekötni abba, hogy 3 éven át nem tüntették föl a számlán az elvileg megrendelt szolgáltatás forgalmát és díját (akkor se, ha nem használtam), s csak akkor tettek így, mihelyst netezésre alkalmas telefonom lett? A Telenor ÁSZF-jében nem találtam erre rendelkezést, a Ptk. kölcsönös együttműködési elvét túl tágnak tartom, esetleg Eht?

Vagy ÁFA tv. 169. § f) pont:
"...a számla kötelező adattartalma...a nyújtott szolgáltatás megnevezése..."?

Köszönettel venném, ha nálam pontosabb jogszabályi hivatkozást javasolnátok, hogy tovább tudjak lépni.

Üdv!