A szomszéd füstje


UnaUna # 2016.11.23. 17:53

Köszönöm a hozzászólásokat. Gondoltam, hogy nem egyszerű de mostanra teljesen evesztettem a jogba és a törvényekbe vetett hitem. Elképesztő ez az ország.

matthiasi # 2016.11.19. 18:28

UnaUna UnaUna !

Hát ez nagy probléma.

Nem úgy mint Németországban. Ott van hamúkommandó.

Az derík nímetek ilyennel is foglalkoznak, de közben a hazájuk a hordák martalékává válik !!

UnaUna # 2016.11.19. 15:29

Tisztelt Fórum!
Egy jegyzővel van problémám aki minden eszközzel betart és azt hiszem már törvényeket sért a visekólkedésével. Egy szomszédommal kerekedett vitám aki műanyagot égetet a kazánjában ami lakhatatlanná tette a házunkat és a vállát vonogatja, hogy minek vettük meg ezt a házat a nyáron. Költözzünk el.
Azt olvastam a neten, hogy a jegyzőre tartozik a dolog mivel birtoktéma. A jegyző vállat vont és elhajtott a katasztrófavédelemhez, járási építésügyi iródához, tűzoltókhoz, stb. Majd két hétig szaladoztam hivataltól hivatalba és mindenki a jegyzőhöz küldött vissza. Visszamentem és ragaszkodtam hozzá, hogy vegye fel a panaszom mire megtette. Azóta zajlik az ügy több hatóság bevonásával de amibe a jegyző belenyúl ott mindig a szomszédot képviseli és engem egy akadékoskodó hülyének állít be mindenkit ellenem hangolva. Ez sem öröm de az, hogy rajta keresztül minden helyszini vizsgálatról előre tud akit tetten akarnak érni, már felháborít. Olyan felvételeket készített a szomszéd műhelyében amelyekeken egy kazán látszik tüzifával körülrakva és ez szerinte bizonyíték arra, hogy alaptalanul vádolok miközben hat tanu hatóság előtt is vállalja, hogy fojtó, műanyagszagú füst jön a kéményéből évek óta és az egyik tanu mivel bejáratos hozzá, állítja, hulladék bútorlapokkal tüzelt évek óta. Közben az egyik hatóság egy ellenőrzés során kérte a vállalkozásának papírjait mivel gyártó tevékenységet tapasztaltak és sok milliós aktívan használt gépeket találtak egy épületrészben. Kiderült, hogy nincs semmilyen bejelentett vállakozása, sőt az itt lévő kályhát is lefotózta a jegyző aki a jelek szerint nem akar tudni erről az illegális tevékenységről. Ez már sok. Nem érdekel, hogy ki mit csinál, foglalkozzon ezzel az akire tartozik de olyan mértékű részrehajlást és az ügymenet akadályozását tapasztalom a jegyző részéről, hogy ez már a hatóságoknak is feltűnt. Mit lehet tenni ilyen esetben és érdemes panaszt tenni vagy ők kiskirályok akik bármit megtehetnek?
Köszönöm a figyelmet!

UnaUna # 2016.11.05. 08:58

Ez nagyon súlyos és az életre kiható probléma. Olvasd el ezt! http://energiaoldal.hu/…s-muanyagot/
Sajnos a Katasztrófavédelem nem tesz semmit ebben a helyzetben. Ők megnézik, hogy maga a kémény szabályos vagy nem de a kémény környezetére gyakorolt hatása, az esetleges törvénytelen tüzelők használata nem tétel számukra. Maga a szemléjük is nevetséges mivel kiértesítik az időpontról a bepanaszolt személyt aki patyolat körülményeket teremt arra a napra és légzésjavító illóolajokkal szentelt tüzifával fűt be a szemle napján.
Az előttem hozzászólót megerősítve valóban a Környezetvédelem az egyetlen ahol a problémáddal is foglalkoznak. Ne add fel!

wers # 2016.10.23. 11:24

Ez környezetszennyezés, és a környezetvédelni hatóséghoz tudsz bejeletlst, panaszt tenni. Nagyon elképzelhető, hogy a hatóság belföldi jogsegély keretében a jegyzőtöket fogja megkeresni első körben, hhogy szemlét tartson. A panaszt elekrtonikusan is be lehet nyújtani, mellékelhetsz képet, felvételt is.

wers # 2016.10.23. 11:24

Ez környezetszennyezés, és a környezetvédelni hatóséghoz tudsz bejeletlst, panaszt tenni. Nagyon elképzelhető, hogy a hatóság belföldi jogsegély keretében a jegyzőtöket fogja megkeresni első körben, hhogy szemlét tartson. A panaszt elekrtonikusan is be lehet nyújtani, mellékelhetsz képet, felvételt is.

Peti02 # 2016.10.23. 10:43

Üdv mindenkinek!

A szomszéd évek óta szeméttel,kerti vizes falevéllel ,pet palackal tüzel,amit még a rokonok is hozzá hordanak,persze módszeresen,nehogy felhalmozodjon nála.
A füst néha már akkora,hogy kilométerekről látni a faluban,hogy Ő füstöl. Persze az udvarunkban fűtési szezonban és ameddig neki kitart a hulladék,nem lehet élni,de szó szerint látni sem.
Mostanra meguntuk,még ha a jó szomszédi viszony rá is megy,ezt nem tűröm tovább.
A polgármesteri hivatalban van sajnos ismerőse...szóval oda mint elsőfokú hatósághoz hiába is fordulnék.
Gondoltam a katasztrófavédelemhez,antsz-hez írok levelet első körben.
Akinek van ilyenben már jártassága,tapasztalata,örülnék ha megosztaná.
A videofelvétel elég pl,a füstről,meg a kéményéről ahonnan jön? Egyáltalán ha nem füstöl mikor kijön a hatóság,hogy bizonyítom? Köszönöm!

alexejj # 2016.08.30. 17:23

Kedves Jogtudók! Olyan jogászt keresek aki járatos a nemzeti parkok területén lévő fokozottan védett mezőgazdasági területek növényvédőszer kijuttatási szabályozásában. Kifejezetten azt a törvényt vagy rendeletet keresem, ami a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park védett területén lévő mezőgazdasági művelésre külön engedélyezett területekre vonatkozik. A BFNP Igazgatósága és a Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi illetékeseitől sem sikerült megtudnom az érvényben lévő rendelkezések, törvény szövegét. Ahhoz hogy meg tudjam ítélni történt-e sérelmemre törvénysértés, szükségem lenne a törvény szövegére ill. egy szakjogászra.

Arról van szó, hogy a telekszomszédságom 9 évig egy mező volt, 3 éve pedig ipari szintű mezőgazdasági művelést folytatnak rajta a lakóházamtól 15 méterre. A vegyszerkihelyezés egészségügyi problémákat és méhpusztulást okozott. A Kormányhivatal szakembere azt mondta, hogy ez így rendben van. Én úgy értesültem, hogy a nemzeti parkokban folytatott növényvédőszer kijuttatás korlátozva van. Nem lehet pl. gyomírtózni és rovarírtót kihelyezni és a lakóingatlanok mentén védősávot kell hagyni. A konkrét esetben egyidejűleg lett rovar és gombaölőszer kijuttatva olyan mennyiségben hogy 8 héten át volt a körzetben vegyszergáz. A növényvédelmi vizsgálat során sem talajminta vétel, sem semmilyen fizikai vizsgálat nem történt. Csak a gazdálkodó engedélyeit ellenőrizték, ami rendben volt. Kiderült azonban, hogy az engedély tartalmaz olyan kitételt, hogy védősávot kellene tartania. A kormányhivatal nem következetesen nyilatkozott erről. Szeretném megtudni, hogy a kiadott engedélybe van-e állampolgári vagy szomszédjogi alapon betekintésem? Lehet-e kérvényezni a művelési engedély visszavonását vagy korlátozását? Milyen kártérítési pert lehet indítani az egészségügyi probléma miatt amit a permetezés okozott?

biciklista # 2016.08.30. 16:41

Krigi: Felesleges is minden szó, mert az ilyen láncdohányosok, akiknek a lakásának a falai is ontják a bűzt, azok úgysem fognak változtatni egy nemdohányos kedvéért. A kopogással talán rávilágítasz arra, hogy tudnál te is kellemetlenséget okozni nekik, ha akarnál... ezen talán elgondolkoznak. Vagy szerinted, ha csak simán szólnál, azonnal felhagynának a láncdohányzással?
Egyébként a dohányosok terrorizálják a nem dohányosokat, a törvénynek a Te oldaladon kéne normális esetben állnia. De manapság a törvény is a bűzözőket védi, szóval esetedben is a a másokat bűzben élésre kényszerítő szomszédaidnak adnának igazat.

biciklista # 2016.08.30. 16:07

Úgy tűnik, itt sokan úgy gondolják, hogy csak a dohányosoknak vannak jogai. Már megszoktam, hogy a dohányosok soha nincsenek tekintettel senkire. Megszokták, hogy bűzben élnek, és számukra teljesen normális, ha másokra is ráerőltetik a saját bűzüket. Azonban rögtön sipákolni kezdenek, a legapróbb dolgokért, ha azok velük történnek.

Évek óta árad be hozzám az alattam lakók fertelmes bűze, ami ellen kb. annyit tehettem, hogy évek óta soha nem nyitom ki a konyhaablakomat, és évek óta nem hagyhatom nyitva az erkélyajtót, éjszaka, vagy ha elmegyek. (Félreértések elkerülése végett megjegyezném, hogy a konyhaablakot nem a kajaszag, hanem a dohányszag miatt kell zárva tartanom.) Így mindig nagyon meleg és párás lesz a lakás. A dohányosok bátran terrorizálhatják bűzös és egészségtelen füstjükkel a nemdohányzókat, mert a dohányosoknak jogaik vannak. Ellenben ha két szirom muskátli lehullik az erkélyemről az alattam lakók egyikéhez, akkor rögtön kitör a pánik.

Kívánom az összes dohányosnak, hogy minél gyorsabban vigye el őket a tüdőrák.

Mivel a jogszabály szerint a nemdohányzónak el kell tűrnie, hogy a lakásában "harapni" kelljen a füstöt, ha csak ablakot nyit, egyetlen utat hagynak... a szomszédháborút. Nem kell ezen meglepődni.

Minden társasházban laknak "büdösék" vagy "hangosék".

Esetleg meg kell próbálni dalba önteni, hogy mennyire büdös a szomszéd, és az ablakban elénekelni neki. Hiszen énekelni is szabad. Persze ez nem old meg semmit, mert a bűzös disznaja úgysem veszi magára, csak bűzölög tovább. A dohányosok igénytelenek, fertelmes bűzt áraszt a lakásuk, a ruhájuk, a hajuk, a bőrük. De ennek nincsenek tudatában, vagy egyenesen büszkék rá.

liera # 2015.11.27. 10:53

Köszönöm szépen a válaszokat.

groszfater@gmail.com # 2015.11.26. 19:00

Környezetvédelem,
elszámoltatják, ha nem tud számlát mutatni a hulladék meg-semmisítéséről alaposan megbírságolják.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.11.26. 16:03

Önkormányzat - jegyző
Kormányhivatal - Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály

liera # 2015.11.26. 15:55

Sziasztok,

Az egyik szomszédunk kárpitos és télen főleg éjszaka vélhetően a munkájából származó hulladékkal ( anyagmaradékok, szivacs stb.) fűti a lakást. A szobánkban csukott ablak mellett is bejön az a jellegzetes szúró fullasztó füst. Tudom, hogy műanyagot tilos égetni mert veszélyes, ez a hulladék minek számít? Hová lehet fordulni?

wers # 2015.11.26. 15:15

Éjjel dörömbölni viszont igen.

wers # 2015.11.26. 15:14

Te költöztél tarsasházba. Miért lenne tilos otthon dohányozni?

Krigi # 2015.11.26. 14:41

Komolyra fordítva a szót! A dohányfüst a "nagyobb baj", vagy az, hogy mit teszek a megszüntetés érdekében?! Ezért a felsorolt módokon, és a hazugságokkal nem magam ellen fordítom a törvényt?

Immaculata # 2015.11.26. 14:35

a felettem lakó szomszédok dohányoznak. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mennyire zavaró. Állandóan ömlik fel a füst az én lakásomba

A csavar ott van, el is árultad magad.

Krigi # 2015.11.26. 12:08

Van csavar a történetben! ;)... kíváncsi vagyok!

ius latratus # 2015.11.26. 12:07

Én meg azon gondolkodom, hogy mekkorát kell dobbantani, meg milyen súlyos tárgyat kell ledobni ahhoz, hogy a felette lakó nyugalmát zavarja...

wers # 2015.11.26. 11:58

Te jó ég! Mi is lehet rosszabb a cigifüstnél?

Krigi # 2015.11.26. 11:47

Kedves SzemeZsoka szagértő! :)

Még megbeszélni nem próbáltam ezt a problémát a szomszéddal.
Már mindent megpróbáltam: jó nagyokat kopogok a padlómon, ledobok súlyos tárgyakat, nem hagyok nekik nyugalmat! Még éjszaka is felijesztem őket. Hátha megunják és elmennek jó messzire. De ezeknek ez sem elég. Akinek csak tehetem elmesélem, hogy milyen gonosz emberek. Még a lakásszövetkezetben is, ahova tartozunk. De senki nem csinál velük semmit. Én meg csak szívom a füstöt (is)! Már azt is megpróbáltam, hogy azt füllentem, hogy ők zaklatnak engem, hangosan élnek és tönkre akarnak tenni. Egyelőre eredménytelenül.

Krigi # 2015.11.26. 08:48

Tisztelt Szakértő(k)!

Társasházban élek, a felettem lakó szomszédok dohányoznak. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mennyire zavaró. Állandóan ömlik fel a füst az én lakásomba. Nem lehet szellőztetni, füstszagú a lakásom. Van valami olyan hivatalos menet amivel ezt meg lehetne szüntetni?!

hattyúdal # 2014.04.21. 10:46

Javasold neki, szívjon e-cigit....

monalisa1 # 2014.04.21. 09:27

Levendula7 esetében kíváncsi lennék ki lakik ott régebbről?...