Láttam, hogy már itt a fórumon szó volt erről, de mégis nyitottam egy új témát, mert az én helyzetem kicsit más, és lehet, hogy már másképp csalnak ki pénzt, mint régen. Számomra nem is kérdés, hogy ezek csalók.
A történet a következő: Tegnap este találtam a postaládánkba egy sima levelet, ettől a "cégtől". Már egyből feltünt, hogy nem az igazi keresztnevem van rajta, csak a vezetéknév stimmel. (interneten a "művésznevemet" használom, email cimem és egyéb helyen is ezen a neven szerepelek). Aztán a következő ami feltünk, hogy nem stimmel a cim, de mivel már régóta ugyanott lakok, és ismer mindenkit a postás, csak a vezetéknevet figyelte szerintem, és igy került a postaládába a levél.
A levélbe az áll, hogy én rendeltem online borotvát! Ami persze nem igaz, sose történt megrendelés felőlem, nem hogy ezek felé, senki felé. Engem telefonon se keresett meg senki, ismeretlen már nagyon régóta nem hivott. Szóval elég fura az egész, neten elkezdtem keresgélni, és meglepően vettem észre, hogy ilyen tanácsok születtek, mint mond le a megrendelést, mert küldeni fogják.
Na most nálam nagy kérdés, hogy ha nem adtam le rendelést sehova, senki nem hivott, nem stimmel se a név, se a cim, akkor mi is van? Én ma meg fogom keresni a fogyasztóvédelmet, nekik is irni fogok, mielött irnék ennek a cégnek egy levelet, mert szerintem ahogy felveszem velük a kapcsolatot bármilyen okból, akkor kezd el élni valami szerződés.
Annyit még hozzá kell tennem a levél megrendelés megerősitésre hivatkozik. Feltüntet ügyfélszámot, internetes kódot, és hogy mikor adtam le a rendelést, de azt nem tünteti fel, hogy milyen email cimről is adtam le a rendelést ( persze a rendelés nem történt meg, gondolom ezért nem irja ).
Mint irtam ma megkeresem a fogyasztóvédelmet is, de ide is akartam irni, hogy mit tanácsolnak nekem.
Köszönöm ha végig olvassák.