Ha többen összefogtok, még jobb. Írjátok alá többen a levelet, vagy ki-ki írja le a saját nyűgét-baját. Nem fog szó nélkül maradni! Számolj be, mi volt, és sok sikert!
Szabálysértés? Hatóságmegtévesztés? Korrupció?
A zajmérést sajnos nem tudjuk elérni,hiszen a rendőrség sem hajlanó kifáradni,hiába hívjuk őket, meg mire kiérnének,ami több mint másfél óra addigra elmennek este a szállodasorra, hajnalban meg egy menet után aludni másnap 10 óráig. A másik probléma, hogy ezek a "lakók" nem bejelentett lakók, a tulajt mindenki ismeri,még a postás is, de ő mindenki tudomása szerint több éve tartósan külföldön tartózkodik. A közös képviselőnk szerint(szintén őrült jogkerülő és semmit sem hajlandó tenni,vajon miért?) a lakás önkormányzati tulajdon, a főbérlő tartósan külföldön van. Amióta itt lakunk 1998-tól 3 lakócsoport fordult meg a lakásban, mindannyian ebben a munkakörben, de a többiek nem voltak ilyen hangosak,gusztustalanok és dörzsöltek.Mellesleg az alattuk lakók(idős házaspár) is hallják és látják a történteket,de félnek a saját lakásukban,vagy bevesznek altatót.Én viszont nem szedethetek a 2 éves gyermekemmel altatót, ugyanakkor 37nm en élünk,még elvonulni sem tudok egy másik szobába.A jegyzőnek a levelet meg fogom írni,remélem történik valami,mert a hatóságok úgy gondolják,hogy hallucinálunk és nem hajlandók semmit tenni.(De egyszerre ennyien?)Köszönöm szépen a javaslatokat mindenkinek.
A települési jegyzőnek birtokháborítási ,zajvédelmi , szabálysértési hatásköre van. Birtokháborítási ügyben a cselekmény kezdetétől számítva 6 hónapig .Ezt követően, a birtokháborítás már bírósági hatáskörbe tartozik. Mint ahogy azt már előttem elmondták, bizonyítékot kell gyűjteni. Ez lehet a felsoroltakon túlmenően, sajnos saját pénzből finanszírozott zajmérés is, amelynek költségeit a bírósági eljárás után a vesztes fogja fizetni.
A zajméréshez, arra jogosultsággal rendelkező mérnököt, a mérnökkamara tud ajánlani. Együtt érzek
Illetve a bírói megkeresést az okmányiroda felé továbbítva az okmányiroda a BM adatbázis alapján a lakcímen lakó illetve tartózkodó személyek azonosításhoz szükséges adatait megadhatja, minimális adatszolgáltatási díj fejében. (Talán 1-2e Ft)
Ez is járható út, feltéve, ha az ottlakóknak a lakhelyük bejelentett lakcím vagy tartózkodási hely.
SF
Javasolnám, hogy az illetékes jegyzőnek írjál, a lakóhelyed szerinti polgármester hivatalba, és írj le mindent, amit itt leírtál, esetleg bővebben, a sérelmeidet is írd le, hogy mi mindenben akadályoznak benneteket, sőt, azt is, hogy megfenyegettek. Add fel a levelet tértivevényesen, legyen róla egy másolatod. A jegyző köteles intézkedni, eljárási határidő kötelezi rá. Amennyiben valóban észleli az általad leírtakat, köteles hivatalból feljelentést tenni, pl garázdaság miatt, még ha csak a szabálysértési alakzta is valósult meg a cselekménynek. Javasolnám ezzel párhuzamosan, hogy a rendelkezésedre álló összes módon próbálj bizonyítékokat gyüjteni: fénykép, videofelvétel, hangfelvétel, ami még jól jöhet.
Kérem segítsetek SOS!Kb 2 éve családommal nem tudunk pihenni szomszédaink miatt, akik mellesleg az ősi mesterséget, illetve a gépkocsikkal való üzletelést űzik. Napközben és főleg az éjszakai éjfél-02-03 óra körül hazaérkezve hangos zenére, dübörgésre, kiabálásra, nyögésre ébredünk, mindhárman. Azóta többször jeleztük személyesen és a falon keresztül is,hogy a férjem nappal dolgozik, éjszaka pihennie kell, és sérült gyermekem is minden éjjel felébrez a rendbontásra, ők megfenyegettek minket,hogy átjönnek és .........Én 2005 januárjában feljelentettem őket garázdaság és veszélyes fenyegetés miatt az új jogszabály hatálybalépésekor(Rendőrségen, írásban).A bíró felszólított közöljen a szomszédaim adatait, vagy elveti az ügyet, mire visszaírtam, hogy tudtommal akit megfenyegettek, hogy szétütik a fejét,meg a családjáét is, az nem igazán megy át igazoltatni a szomszédba,akik mellesleg ajtót sem nyitnak,ha kopognak, ez a rendőrök dolga.Eredménye az lett, hogy 6 hónap után a legkedvesebb szomszédomat ébresztették a rendőrök éjfélkor, ő meg azt sem tudta mi is történik, majd idézést kaptunk, amire válaszoltam, hogy az adminisztratív hibát töröljék,mert nem ő az emberünk, hanem a következő lépcsőhából a falszomszédunk,akit megjelöltem ajtó szerint.Addig leparafáztuk az érintett falat,mert a zaj elviselhetetlenné vált.És hétköznap és hétvégén is ugyanaz zajlott. Közben éjszaka kínomban többször is kihívtam a rendőröket,hogy megint akció van,de nem jöttek ki,amikor meg hívás nélkül kijöttek az délelőtt volt és nem nyitottak ajtót,mert aki idetartozik annak kulcsa van,csengő meg nincs,csak rács,aki kopogtat, az gyanús.Lényeg,hogy tudják,hogy vaj van a fülükön,sajátosan védekeznek.A rendőrök nem nyertek bebocsájtást.Nekem meg a bíró úr kiküldte újra írásban,hogy közöljem az illetők nevét,mert a rendőrség többszöri megkeresésre sem talált senkit itthon, a tulaj meg külföldön él.Ugyanakkor mi minden nap látjuk őket, két nő+egy férfi,több autóval parkolnak itt, zajonganak, kiakasztják az erkélyre a szemetüket, elmennek,hazajönnek, takarítanak,hurcolkodnak,de ami a felháborító,hogy tudjuk mivel foglalkoznak,személyleírással esetleg fényképpel igazolhatjuk, tapasztaljuk,hogy itt laknak,és továbbra is nap mint nap félünk és nem alszunk,tehetetlenek vagyunk.
Mi itt a teendő?Költözzünk el?Vagy a gyermekem is ebben növekedjen föl?Önbíráskodjunk?bocsánat a hisszú litániáért,de sok információnk van még róluk,hiszen azóta is mindent hallunk.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02