Szerződésszegés, Sikkasztás, Zsarolás


LaMoRo # 2005.10.07. 11:42

Hali ldiko31

Az elállás már három hete, két ajánlott levél küldésén is megtörtént már. Tehát ezeken túlvagyok.

Van ugye egy előlegből fennmaradt tartozás, amit csak akkor adna vissza, ha aláírom azt, hogy nem okozott kárt, és nincs ilyenkövetelésem. Pedig okozott anyagi kárt. Állítólag bantól várja a kölcsönt, de engedmányező iratot se akar adni.

Ma kénytelen voltam a rendőrségen feljelenteni sikkasztás miatt, meg jegyzőkönyvbe került a visszafizetésre tett feltétele. Ezzel talán a kényszerhelyzetbe aláírt irat semmis lehet. Nem kapaszkodhat abba, hogy nem zsarolt semmivel, ilyen nem volt.

A végleges károm e hó közepéig kiderül, és fizetési meghagyásra gondoltam én is.

Azért köszi a segíteni akaró válaszod!

LaMoRo

ildikó31 # 2005.10.07. 07:56

Kedves LaMoRo!

Én csak azt tudnám javasolni, hogy csak írásban érintkezz az illetővel. Két példányban ird meg a leveleket, melynek egy példányát ajánlott küldeményként add postára.
A szerződsétől történő elállást is foglald írásba. Természetesen ezt is két pl.ban!
Amennyiben nem hajlandó visszaadni az előleget ezek után sem, álláspontom szerint fizetési meghagyást lehet kibocsátatni ellene.
Jogi képviselőt is kellene keresned!


ildiko31

LaMoRo # 2005.10.07. 06:15

Hali mindenkinek!

Segítséget kérek, mert nem tudom hová forduljak, sürgős ögyemmel.

Ügyvédhez, Közjegyzőhöz, Rendőrséghez?

Olyan okiratra van szükségem, ami véd egy közelgő zsarolás miatt okirat aláírásának a semiisségére, bírósági ügy esetén.

Ez ezért kellene, mert olyan okiratot akar velem aláirattatni egy szerződésszegő, sikkasztó, zsaroló vállalkozó, miszerint csak akkor hajlandó visszaadni a lakásfelújításra átvett előlegrészt, ha aláírok egy olyan nyilatkozatot ügyvédnél, hony kárt nem okozott, és követelésem nincs felé.

Ez pedig nem igaz, mert okozott károm, közel 200.000 Ft. körül lesz igazolhatóan, mert egy másik vállalkozó ugyanazokat a munkákat drágábban csinálja, és ebből adódik a plussz kiadásom.

A mivel egy hónapig semmit nem csinált, a pénzemmel nem tud elszámolni, és a visszaadását feltételhez kötötte. E miatt eláltam a szerződéstől, mert nem volt más megoldás vele, se a kivitelezés elvégzésére, amire szerződést kötöttünk árajánlata alapján.

Szorult helyzetbe kerültem miatta mert nem tudom befejezni a munkákat fizetés nélkül, az új vállalkozó felé.

Az előleg visszakapására nagy szükségem van, de az okozott károm megtérítésére is. Kényszer helyzet miatt, hogy visszakapjam a pénzem alá kellene írnom a lemondást.

Köszi a valóba jó választási segítséget!

Üdv: LaMoRo