hová fordulhatok segitségért?


ObudaFan # 2005.10.10. 16:53

Azért itt nem fogyasztói jogokról van szó, szerintem az FF-nek nem lesz hatásköre. Ha a jegyző 30 napon belül sem intézkedik, a megyei közig. hivataltól lehet kérni, hogy kötelezze az eljárás lefolytatására. Egyébként pl. birtokvédelmi eljárást csak legalább el kellene kezdenie és a feleket meghallgatni.

matiz # 2005.10.10. 13:02

Akkor a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, nekik ugyanis a jegyző minden évben adatot szolgáltat a működést kezdő, illetve megszűnt üzletekről.
Egyébként ha a jegyző megtagadja az adatszolgáltatást, ami kiadható, akkor a felettes szervéhez, azaz a Közigazgatási Hivatalhoz kell fordulni.

Fendi # 2005.10.10. 12:32

Elfelejtettem irni,hogy már a jegyzőn túl vagyunk .És azt mondták ,hogy ezt az információt nem adhatják ki.Igy a jegyzőt inkább kihagynánk ,mert semmiben sem áll a rendelkezésünkre.

matiz # 2005.10.10. 11:03

Szia!
Először az önkormányzatot kell megkeresni és utánanézni, hogy van-e a telepnek működési engedélye. Az üzletek működéséről szóló rendelet szerint rendelkeznie kell ilyennel, amit a helyi jegyző ad ki.
Amennyiben van működési engedélye, akkor panaszt lehet tenni a hangos tevékenység miatt, szintén a jegyzőnél. Amennyiben a zaj mértéke meghaladja a jogszabályi értéket, a zajszintmérés költsége a kereskedőt terheli, sőt akkor is, ha a hangszigetelés nem megfelelő.

Fendi # 2005.10.10. 10:11

Azt szeretném tudni,hogy ha egy családi házas övezetben lakunk és két ház között nyitottak egy tűzép telepet akkor van-e rá lehetőség,hogy esetleg megszüntessék.Mert nagy zajjal jár (vasat vágnak) ,folyamatosan nagy autokkal hoznak árukat ,targoncáznak és gondolom nem véletlenül kellene elvileg az ipartelepeken folytatni az ehhez hasonló tevékenységeket.Mik a lehetőségeink és kihez fordulhatunk segitségért?