bermuda háromszög
„Ehhez képest itt már leírták, hogy egy-egy bíró örült, amikor megnézhette az esetet, mert jobban el tudta képzelni a történteket.”
Mivel a társasházi kamerás megfigyelésnek komoly szabályai vannak, így olvasgasd kicsit:
„1. a videórögzítőt zárt helyiségben kell tartani;
a felvételek 3 nap után vagy a közgyűlési határozatban meghatározott időn belül törlésre kerülnek;
2. sem az élő, sem a rögzített felvételeket nem nézheti meg más, kizárólag az adatkezelésre jogosult hatóság felhatalmazottja;
3. felvételeket felhasználásra átadni kizárólag rendőrségi vagy ügyészségi eljárás keretében, lefoglalási jegyzőkönyv ellenében jogosult a rendszer kezelője;
4. a lakóközösség tagjaként bárkinek joga van megtagadni azon felvételek felhasználását, amelyeken szerepel, ebben az esetben kitakarással lehet megoldani azt, hogy a felvétel az érintett személy megjelenítése nélkül bizonyítékul szolgáljon.”
Tehát felhasználható nagyon szigorú szabályok mellett az általad említett helyzetekben. De felhívnám szíves figyelmedet az utolsó pontra, azaz még a 3. pont megvalósulása is egy kalap hajítófát nem ér, ha a felvételen szereplő lakó nem adja hozzájárulását a felvétel felhasználásához. Akkor meg minek? Mellesleg én sem örülnék nagyon neki, ha mondjuk az én magánszférámba hatolva megfigyelne engem (is) akár egy közös képviselő, akár egy ezzel megbízott lakótárs. Csak képzeld el, hogy mondjuk így buknál le az asszony előtt, mikor éppen a szeretődet viszed fel a lakásba...szóval utána nem lennék a helyedben. ;-)