Kiskirályok


világesze2 # 2006.01.17. 15:37

Sonnenblumen,

Szerintem olyan messzire ne vándorolj, annyira nem rossz ország ez.

Hiszen volt egy jó ember, aki jelentette a dolgot, a 12 éves autó kicsit törött lökhárítójára 120.000 forintot adtak. Nincs az a csidecsoda állapotú átlagos márkájú 12 éves autó, aminek ne lehetne lökhárítóját gyönyörűen megcsinálni ötvenezer forintból.

A vétkes viszont tényleg túl olcsón megúszta, dehát semmi sem tökéletes.....

sonnenblumen # 2006.01.16. 23:02

Szerintem magyarpeter nem általánosított,
akárhányszor olvasom el a publikációját,
csupán egy rendőrt említ benne. A helyszinelők nem tudták volna megállapítani a vétlenségét, mert 1 ember állítása hárommal szemben, egyéb bizonyítékok hiányában mit sem ér. Õt büntették volna meg, mert aki mást "alaptalanul" vádol büncselekménnyel, az maga is büncselekményt követ el. Szerintem...

obsitos # 2006.01.16. 09:04

Kedves magyarpeter!
Azért rendőr és rendőr között különbség van, pl. az egyik a vizirendészetnél szolgál a másik netán az erkölcsrendészet állományába tartozik, ezzel szemben egy közlekedési balesetekkel naponta foglalkozó rendőr egy adott szituációt jobban át tud látni, arról véleményt mondani.

Én ha a vétlenségban 100%-os biztos vagyok mindenképen kihívtam volna a baleseti helyszínelőt.

Mert hiába voltak ők hárman, lehet hogy a röhögés az arcukra fagyott volna...

Vannak rendes, korrekt rendőrök is!

magyarpeter # 2006.01.15. 16:01

Kedves Sonnenblumen!

Sajnos meg tudlak érteni, tényleg felháborító ez a korrupció ami ebben az országban folyik.
Egyszer én is kerültem hasonló helyzetbe, egy kanyarodás során mellékútról akartam kikanyarodni és álltam a stopptáblánál. A főútvonalról egy autó elég vehemensen akart bekanyarodni, lassítás nélkül kb. nyolcvannal, levágva a kanyar sarkát, és így összeütköztünk. Mégegyszer mondom én álltam, ráadásul a kereszteződés vonalán belül. Egyértelmű volt a vétlenségem, de nem akarta elismerni a hibáját és én rendőrt akartam hívni. Erre a nekemjövő autóból kiszállt egy ürge, és megmutatta a rendőrigazolványát. Közölte, hogy ők hárman vannak, és bármit is csinálok úgyis azt fogják tanusítani, hogy nem mentek annyival, szabályosan kanyarodtak, és én nem álltam meg, úgyhogy ismerjem el a kárt, ha jót akarok. Közben pedig röhögtek rajtam. Tudtam, és ők is tudták, hogy vétlen vagyok, de mit tehettem volna?

bellicus # 2006.01.03. 22:26

Csak így ötvennél is többéves koromra jutottam el arra a felismerésre, hogy sokan a protekció emlegetésével csak ijesztgetni, megfélemlíteni akarnak - blöffölnek.
Többször is kerültem olyan helyzetbe, hogy utána kellett néznem a "protekciónak". Mindig kiderült, hogy nincs mögötte semmi, kipukkadt lufi lett belőle.
Szerintem Te is ilyen „protekcióssal” találkoztál...

obsitos # 2005.12.29. 19:16

Igazad van.

Valóban vannak olyan emberek akik PÉNZ és/vagy kapcsolatos alapján azt hiszik magukról: kiskirályok ők, mindenki más csak pórnép...

A szépen ápolt/gondozott autód bizonyára sok örömödet okozza, büszke lehetsz rá.

Kellemes Szilveszterezést!

sonnenblumen # 2005.12.29. 18:32

Tisztelt obsitos!
"Vélt sérelmek" soha nem értek csak valósak. A kárszakértő időközben megnézte, állapota miatt megcsodálta az autót, és 120.000Ft-ot számolt ki mint kárérték. Küllemsérülést a kora ellenére is nagyítóval kéne keresni rajta, eltekintve a mostanitól.
A lökhárítóból kitört kis darab pedig része egy nagy darabnak, magának a komplett lökhárítónak. A kiesett kocsihasználat miatt
nem ér kár, mert 2db autóm van. Egyébként köszönöm a hozzászólást, mert minden másban egyetértünk. De ki nem sértődne meg egy olyan eset kapcsán mikor kárt okoznak neki, és mikor szóvá meri tenni úgy beszélnek vele mint egy kutyával?

obsitos # 2005.12.29. 10:45

Kedves sonnenblumen!
Az intézkedő rendőr mérlegelési jogkörébe tartozik, hogy egy adott szabálysértésért mekkora összegű helyszíni bírságot szab ki.

Még egy egyébként morc rendőr szíve is "lágyulhat" karácsony ünnepére tekintettel: pl. lásd a csak 5 ezer forintos büntetés.

Abba pedig ne próbálj bármit is belemagyarázni, hogy az elkövető netán kapcsolatokkal és/vagy protekcióval rendelkezik - és ezért az alacsony bírság -, mert senkivel szemben SEMMIT nem tudsz bizonyítani.

Ami az autód lökhárítójának KICSI sérülését illeti, ugye te sem gondolod komolyan, hogy "akkora" értékcsökkenés érte a kocsidat...

Ha a javítás idejére kiesett kocsihasználat miatt IGAZOLHATÓAN károd keletkezett, külön peres eljárásban követelheted az elkövetőtől az okozott töbletkiadásaid megtérítését. (200 ezer forint értékhatárig számodra a fizetési meghagyásos eljárás
a legkedvezőbb.)

Egyébként pedig már bocs, de egy 12 éves autón már általános a közlekedési "harcok" miatti kisebb-nagyobb küllemsérülés., egy szalonból frissen kihozott kocsit is érheti bármi, ahogy egy "patikaszerű" idősb autót úgyszintén.

Ami pedig a rendőrnek azon felvetését illeti, hogy netán rendőri intézkedés nélkül is meg tudtatok volna egyezni: értened kellett volna a szót. Mert adódhat, hogy egyszer majd te szeretnéd a közeg intézkedését elkerülni és "zsebből" kártalanítanád az általad okozott semmi kis koccanás okán a kárszenvedettet.

És végezetül: az írásodból az olvasható ki, hogy tényleg túlságosan érzékeny ember lehetsz - egyébként többségünk úgyszintén csupa "ideg" ember -, de a vélt vagy valós sérelmek miatt még NEM SZOKÁS elhagyni az országot - vélelmezhetően máshol sem jobb...

sonnenblumen # 2005.12.29. 09:18

Tisztelt Rexor!
Azért érdekel a büntetés mértéke, mert két
szabályt is megsértett. Egyrészt nem adott
egyből baleseti bejelentőt, másrészt elhagyta a helyszínt. Nem tudtak vele szemben azonnal eljárni (megszondáztatni, stb.). Véleményem szerint nem volt szerencsém, mert javítás után már egy értékcsökkent autóról lesz szó és a javítás időtartama alatt nem használhatom. Ezt én inkább a szerencsétlenség kategóriájába sorolnám, de lehet, hogy túlságosan érzékeny vagyok és ezért gondolom így. :-)
"Fel a fejjel, csak a denevér lógatja.":-)

Rexor # 2005.12.29. 07:43

Hát Te tudod, de az eset, amit leírtál nemcsak ebben az országban jellemző :). Én csak azt nem értem miért érdekel hogy mennyire büntetik meg. Szerencséd volt, a károdat is megtérítik, innentől hol van a probléma?

sonnenblumen # 2005.12.28. 11:52

Hallottam. Azt mondták neki, hogy tekintettel az ünnepekre csak ötezer forintra büntetik, erre is azért mert számonkérik rajtuk.
Igen, elismerte a felelősségét, de ha nincs a lent említett tanú, akkor úgy jártam volna mint sokan mások, akik összetörve találják meg a leálított autójukat, a károkozó meg sehol... A biztosítójához nem megyek el. Itthon nálam megnézhetik az autót, elég volt aznap órákat várni, több időm nincs rá. Még valami. Miért kérdezte meg a rendőr, hogy ha megtudtunk volna egyezni, akkor is kértem e volna rendőri intézkedést?
Nem ezért hagyom el az országot, félreértés ne essék. Annyi sérelem ért itt, hogy nem vagyok hajlandó tovább ittmaradni. Nem részletezem, felesleges lenne...

Rexor # 2005.12.28. 11:11

Ha kitöltötte a balaesti bejelntőt, akkor abban gondolom elismerte a felelősségét is. Ezzel mehetsz a biztosítójához, és megtérítik a károdat. Honnan gondolod, hogy csak 5000 Ft-ra büntették meg? Ezért még talán nem kellene elhagynod az országot...

sonnenblumen # 2005.12.28. 10:27

Egyik nagy bevásárlóközpontban voltam, mikor az autóm rendszámát bemondva a vevőszolgálathoz hívtak. Közölték velem ott,
hogy az autómat összetörték. A tanú aki jelentette az esetet (mert a "hölgy" átállt egy másik parkolóba mint aki jól végezte dolgát), megmutatta az áruházban a károkozót. Elkértem a telefonszámát. Kint a parkolóban megnéztük az autót, a lökhárítójából kitört egy darab. Az okozó kegyesen felajánlott tízezer forintot, mondván ez egy öreg, szar autó(egy 12 éves "patika" állapotú Audiról van szó) és ragasszam vissza a kitört darabot. Megegyezni nem tudtunk, ezért rendőri intézkedést kértem telefonon. Erre azt mondta ő is felhívja a saját rendőreit(de jó neki). Telefonált párat, a baleseti bejelentő kitöltésétől elzárkozott, és a helyszinelőket nem megvárva távozott. Beszélgetésünk során(mely csak részemről volt emberi) közölte velem, hogy "fényképeket csinált az autóról, nehogy megrugdossam és nagyobb kárt okozzak benne". Gondolom magából indult ki. A kiérkező helyszinelők nagy nehezen tudták csak visszarendelni, mert állítása szerint jobb dolga is van. Mondták neki, hogy rosszul jár ha nem jön vissza(megbüntetik kb.: hatvanezer forintra és pár hónapra elveszik a jogosítványát). Közben mégegy rendőrautó is kiérkezett(én csak egyet hívtam) és a lakóhelye szerint illetékes rendőrőrs is közölte, hogy kezességet vállalnak érte(mik vannak), de a helyszinelők ettől elzárkóztak. A tanút is kihallgaták aki jelentette az esetet.
Több mint 2 órát vártam rá a nyugdíjas anyámmal. A vége az lett, hogy kitöltötte a baleseti bejelentőt és az ünnepekre való tekintettel ötezer forintra büntették meg.
Kíváncsi lennék mi szerepel a jelentésben...
Elhatároztam, hogy elhagyom végleg ezt az országot ahol születtem, mert van az ember
és van a "köznép". Az egész dologban egyetlen vígaszom az volt, hogy közel tíz ember jött oda, és olyan mélyen felvoltak háborodva az esettől, hogy láttam nem csak nálam van már pattanásig feszítve a húr az itteni körülményektől.