Szeretném megkérdezni hogy milyen lehetőségeim vannak az alabbi esetben:
Voltam olyan "marharépaszelet", hogy több mint 10 év ismeretség után kölcsönadtam a barátnőmnek vállalkozás alapításához 400000 FT-ot átutalással, mivel én már másik városban élek. A barátnőm megígérte hogy írunk róla szerződést is, amit meg is írtam, és elpostáztam, de természetesen a pénz átutalása után már csak másfél hónappal és többszöri éleshangú felszólítás után küldte vissza az aláírt szerződést. Ráadásul az én részemről tanuval aláírattam, de ő nem ezt sem tette meg.
A megegyezés úgy szólt, anno domini ehhez ő ragaszkodott, hogy a pénz kölcsönnek indul, de ha úgy sikerül együttműködni, akkor a pénz visszaadása helyett automatikusan társtulajdonossá válnék. Ezen kívül, ha úgy alakul a haszon /márpedig tapasztalata szerint úgy van haszon, mivel már volt egy hasonló vállakozása/ hogy kapok havonta 50000 Ft osztalékot a kölcsönadás végéig. Ebben sem vagyok 100% biztos, hogy így törvényes, de ő állította, hogy osztalékként nincs vele probléma.
Azóta, hogy a pénzt megkapta, állandóan eltűnik, nem tudom telefonon elérni, csak sms-eket küld, azt is csak amikor már a hatóságokkal fenyegetőzök, megváltozott a címe /bár hivatalosan még mindig ugyanott lakik,/ anyukája szerint ellopták a telefonját, ő azt mondta tönkrement, stb.. Rövidre fogva azt hiszem teljesen hülyére vesz. Természetesen osztalékot egyszer sem kaptam tőle. A pénz visszafizetése ma vált esedékessé, de nem jelentkezett.
Nem tudom kihez tudok, vagy tudok-e fordulni, rendőrségre menjek feljelentést tenni,vagy tehetek-e, VAGY ?? Szóval teljesen tanácsatalan vagyok, mit kéne tennem. :(
Tudom hogy a mai világban ahol milliárdokat lopnak ez egy csekély összeg, de nekem ez a pénz rettentő nagy összeg, GYED-en vagyok, albérletben élünk, stb.. :(
Légyszives adjatok tanácsot, mit tehetnék!
Macs