Auto adas - vetel


BabyLoo # 2006.03.20. 09:23

Sziasztok!
Mivel sem a vevőm, sem az ügyvédje nem reagált egyik levélre sem (sem a felszólító, sem pedig az ügyvédnek írt levélre) így a bírósághoz fordultam. Szerintetek mi lesz a vége?

BabyLoo # 2006.03.05. 07:20

Amíg a szerződésben feltüntetett fizetési határidő nem járt le (02.28.) addig nem tehettem semmit. A fizetési felszólító levél pedig másnap elment.

BabyLoo # 2006.03.05. 07:18

A megadott 3 nap letelik hétfőn. A felszólító levélre reagálás nem volt. Illetve az illető kedves felesége felhívta az ügyvédemet és elkezdett hepciázni a telefonba. Az ügyvéd pedig diplomatikusan közölte vele, hogy ő nem áll vele semmilyen kapcsolatban, ha valami probléma van hívja fel a kedves férje, vagy az ügyvédjük.
Véleményem szerint fizetni nem fognak, úgyhogy per lesz belőle.

kaisha # 2006.03.03. 14:15

Hat en is kivancsi leszek. En mar reg beadtam volna fizetesi meghagyast ellene.:)
Majd ird meg, mi volt!

BabyLoo # 2006.03.03. 11:43

Igen! Kapott a drága egy szívhez szóló levelet, hogy 3 napon belül rendezze a tartozását. Kiváncsi vagyok!

kaisha # 2006.03.02. 17:47

BabyLoo,
Akkor gyakorlatilag megoldódott a dolog. Már olyan értelemben, hogy ügyvédhez fordultál. Õ már fogja tudni mit kell tenni.

BabyLoo # 2006.03.02. 08:56

Köszönöm ildikó31 a javaslatodat, így tettem. Ügyvédhez fordultam, már postára is adta a levelet, melyben felszólítja, hogy rendezze a tartozását, különben pert indítunk. Nem érdekelne ez a pár százezer forint, de mivel ilyen gusztustalanul járt el, már csakazértis behajtom rajta! Köszönöm a tanácsot!

ildikó31 # 2006.03.02. 07:47

Kedves BabyLoo!

Javaslom, hogy ne vedd őket komolyan. Nem tudom, hogy neked van-e jogi képviselőd, de mindenesetre nem ártana, ha egy ügyvéd válaszolna nekik, és megírná, hogy amennyiben haladéktalanul nem fizeti ki a vételárat, akkor jogi útra tereled az ügyet, és még perköltséget is nekik kell fizetni. Ne dőlj be nekik, csak próbálkoznak!


ildiko31

BabyLoo # 2006.03.02. 07:27

Kaisha! Ha gondolod és érdekel részletesen tájékoztatlak emilben. Amúgy a szerződésben leírtuk, hogy azért veszi meg az autót, mert ő összetörte és ezzel kárt okozott nekem, ismeri az autót, az állapotát, a hibáit. Az autót dec. 20-án elvitték, az ügyvédje febr. 27-én írta a levelet (közben át is iratták) és olyanokra hivatkozik ami egyrészt nem valós, másrészt filléres dolgok (pl. a károkozó amikor a baleset történt lefényképezte az autót és az autó márkajelzése még ott volt az autó elején, most viszont nincs ott)!!!!! Az ügyvédi levelet azóta már 2 gyakorló ügyvéd látta, az egyik azt mondta, hogy nem ügyvéd írta, a másik röhögőgörcsöt kapott, és azt mondta, hogy ezt érdemes lenne interneten közzétenni, mert ilyet még (15 éves) pályafutása alatt nem látott!

kaisha # 2006.03.01. 22:08

Szia BabyLoo!

Azt jó lenne tudni, hogy mi van a szerződésben, amit irtatok. Milyen hibákra hivatkozik az ügyvéd?
Szerintem egyelőre semmiképpen ne fogadd el a felajánlott árat.
üdv,
Kaisha

BabyLoo # 2006.03.01. 14:35

Érdekes! Az autóm eladó volt decemberben. Egy "barátom" elkérte kipróbálni, 200 m megtétele után összetörte az autómat. Az eleje szinte totálkáros lett. Mindez decemberben történt. A kárértékben nem tudtunk megállapodni, a javítattásban sem, úgyhogy a végén ő megvette tőlem az autót a meghírdetett árnál (és piaci árnál) jóval olcsóbban. Mondván, hogy barát. A vételár kifizetésére - mivel kölcsönből fedezte - adtam neki 2 hónapot, amit a szerződésben fel is tüntettünk. Az adásvételi szerződés megkötésének napján el is vitte az autót. Át is iratta a nevére. Lejárt a fizetési határidő. A teljes vételárat nem fizette ki, hanem a lejárat napja után egy nappal kaptam az ügyvédjétől egy levelet, miszerint az autónak ilyen és olyan hibái voltak ami miatt nem fizeti ki a teljes vételárat. És ha én ebbe az árba nem megyek bele, akkor még kártérítési pert is varr a nyakamba.
Mondjon erre valaki valami okosat. Kárt okoz nekem, két és fél hónapig kölcsön autóval járok, nem értesít arról, hogy nem fizet és még ő fenyegetőzik. Hogy van ez? Vagy én gondolkodom rosszul?

Firebird # 2006.02.18. 18:53

Tisztelt Mindenki! Segítségre lenne szükségem. 2004 november 13-án vettem egy autót, hazafelé már bajok voltak vele. Kigyulladt, de még akkor üzembentartó ott volt. Kértem vissza a pénzem, hogy elállok a vételtől, de nem adta. Hazajöttünk - ekkor még nem volt jogsim - barátom hozta haza az autót. Két nappal később rendőrségen feljelentést tettem rejtett hiba miatt. Elutasították decemberben. Fizetési meghagyás, visszajött áprilisban. Eredetiségvizsga - kis "b" minősítés, manipulált alvázszám. Polgári per, kettő tárgyaláson túlvagyok. Alperes és üzembentartó semmire sem emlékszik, és az állításuk szerint én akár alkatrésznek is vehettem a kocsit. Ptk. 305-318-ra hivatkoztam. Márciusban lesz tárgyalás újra. Egy ügyvéd azt mondta, minden esélyem megvan, hogy bukom a pert. Mit tegyek? Nincs ügyvédem, mert sajnos nem telik rá. Aki esetleg tud segíteni, annak elküldöm az összes irat begépelt másolatát. Köszönöm előre is.

impressario # 2006.02.17. 12:01

koszonom a valaszokat!

julius # 2006.02.16. 20:49

Nem is értem, hogy miért adott előre neked ellenértéket?
Véleményem szerint visszakövetelheti!
Ugyanis a valóságban nem jött létre érvényes adás-vételi szerződés, inkább ezt bizományi szerződésnek minősíteném, függetlenül attól, hogy minek neveztétek.

impressario # 2006.02.16. 09:38

az adas-veteli szerzodes bianko volt,tehat csak az elado neve szerepelt rajta.a meghatalmazasban,amit irtunk az volt benne, hogy az auto ellenerteket atvettem es hogy megbiztam ezt az illetot a tovabbertekesitessel.Visszakovetelheti szerinted az ellenerteket?

julius # 2006.02.15. 20:56

A szerződésre kit írtatok rá vevőként? Akit megbíztál a gépkocsi továbbértékesítésével?

impressario # 2006.02.14. 22:25

Az ellenerteket mar megkaptam,de a kerdes az, hogy a kereskedo visszakovetelheti-e azt?
Arra hivatkozhat-e egy ido utan, hogy nem sikerult eladnia ezert visszakeri az auto arat?

julius # 2006.02.14. 18:39

Véleményem szerint, ha rövid időn belül nem kapod vissza a gépkocsit, akkor nyugodtan feljelentést tehetsz a rendőrségen!
Az általad írtakból ugyan nem derül ki, de számomra nyilvánvaló, hogy az ellenértéket nem kaptad meg, mindössze ezt a "tényt" csak az adásvételi szerződésben tüntettétek fel.
Gondolom a szerződés ún. bianko szerződés volt, azaz a vevő neve üresen maradt.
Így a meghatalmazottad - aki bizományosként jár el - egész nyugodtan értékesíthette úgy a gépkocsit, hogy abból te semmit sem fogsz kapni, hiszen már "megkaptad" a szerződés szerint a teljes ellenértéket.
Egyszer csak azt veszed észre, hogy a gépkocsit átiratták az új tulajdonos nevére.
Nem sejtek jót!

Légy szíves tájékoztass a fejleményekről!

Két Lotti # 2006.02.14. 14:15

Ebben a szerződéses felállásban sajnos nem, mert Ön még nem adta el az autót, hanem csak "átadta" értékesítés céljára. Ettől a ténytől természetesen független, hogy a vételárat Ön már megkapta.

A kötelező és a súlyadó mindaddig Önt fogja terhelni, amíg valaki más nevére az autó nem kerül.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

impressario # 2006.02.14. 12:06

2005 december vegen eladtam az autom, ill. ugy allapodtunk meg a vevovel, hogy kotunk egy meghatalmazast, ami arrol szol, hogy en meghatalmazom ot az autom tovabbertekesitesevel.A szerzodesben benne foglaltatott az is, hogy e atvettem az auto teljes ellenerteket.
A vevovel elore megirtunk egy adas- veteli szerzodest, amit megallapodasunk szerint o akkor kuld el nekem amikor az autot tovabbertekesitette.
A legvegso hatarido iden februar lett volna, hogy megkapjam az adas-vetelit, de ezidaig nem tortent semmi.
A kerdesem az lenne, hogy lehet-e valamit tenni annak erdekeben, hogy az autoval kapcsolatos koltsegeket ne kelljen tovabbra is fizetnem?