Ja, kezdem érteni.
Ezek szerint ők úgy gondolják, ha valaki arra hivatkozik, hogy hamisították az aláírását, tegyen feljelentést a rendőrségen, és majd a rendőrség kirendel írásszakértőt, stb.
Tekintve, hogy a konkrét egyedi ügyeket nem ismerem, én csak azt tudom mondani, hogyha engem a BKV megkeresne, hogy követelése van velem szemben, és én tudnám biztosan, hogy nem írtam alá semmit és nem potyáztam, akkor a bírósági megkeresésig nem is törődnék az üggyel (vagy esetleg annyit visszaírnék, hogy nem tartozom/elévült a követelés, stb.), utána pedig közölném a perben, hogy a BKV által becsatolt okiratot nem én írtam alá, nem is utaztam soha az adott járaton, bizonyítsa a BKV, hogy követelése megalapozott.
Egyébként most olvastam egy érdekes cikket az Indexen,
amelyben azt panaszolja a beíró, hogy neki az ügyvédi iroda az IWIW útján szerezte meg a telefonszámát, és azóta azon izélgetik. Úgy hogy jó lesz vigyázni az IWIW-vel.
Egyébként én jogászként jót szórakozom azon, amiket olvasok, hogy milyen szövegeket nyomnak az adósoknak, viszont tudom, ha egy laikust felhívnak egy ügyvédi irodától, sokan már magától ettől a ténytől beíjednek - szerintem az egész behajtási módszer ezen alapul.