Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


zaklatás, félelemben tartás, becsület sértés

Igazmondó Juhászné # e-mail 2020.10.01. 13:48

Közreadom, hátha érdekel.
A GANG STALKING környezetével foglalkozó tudós Hölgy néhány könyve már könyvesboltokban (is) kapható.
A szerző: Dr. Parti Katalin PhD
Az Országos Kriminológiai Intézet Tudományos Főmunkatársa
https://doktori.hu/index.php?…
Itt megtalálod a legfontosabb tudnivalókat.

A Szervezett Társas Zaklatásra, vagy Szervezett Bandazaklatásra, vagy GANG STALKINGRA konkrét feltárás nincs, jogszabályi háttere nincs.
Remélem tudtam valamit segíteni. Tanulni kell. A PANASZ ima a Sátánhoz, nem neked való.

Okos Kata # e-mail 2020.10.01. 11:24
Mondjuk az nyilvánvaló, hogy nem ...öten vagyunk...ebben az országban, aki üldözött, vagy az áldozat igazi barátja. Az a legnagyobb baj, hogy az emberek szenvednek, de 98%-uk nem képes tudomást venni róla!!! És szenved tovább, amíg ki nem szenved. Ezért nincs valami összekapaszkodásra vezető affinitás az áldozatok között. No mi vezetne felismerésre? Mit mond a barátom. Már gyerekeket is bevetnek a "talpas utcai zaklatók" közé (!) rémísztő, hogy gyerekeket is beavattak, arra kondicionálva őket, hogy kegyetlenkedjenek. Csak remélhetjük, hogy nem voltak tisztában azzal, mit tesznek. Mármint a gyerekek. Talán csak jó mókának találták, mert valakik erre tanították őket. De ezek a "valakik" közel állhattak hozzájuk, mert egy ismeretlen ember szavára nem hallgattak volna. Olyanok, akikben megbíztak.Valószínűleg beépített emberekről van szó, akik nem tegnap kerültek a környezetünkbe, és tökéletes álcát építettek maguknak. Talán tanárok. Vagy könyvtárosok. :-) Ugyan ki gyanakodna egy könyvtárosra, nem igaz? -
  • Őrület.
Okos Kata # e-mail 2020.10.01. 11:11
Van akinek szeretnék a segítségére lenni. Régi barátság. Már másfél éve zaklatják. Egyre keményebben. A szisztéma nagyon finomra hangolt. A családja most már paranoiás, skizofrén, ámokfutónak nézi. Gyenge a belső kötelék. A barátság erősebb. Tudom, hogy normális. Tevőlegesen nem tehetek semmit érte. De támasza vagyok, legalább kibeszélheti magát nekem. Megkerestem egy jó nevű irodát, ahol büntetőjogászok szakosodott emberek, egy kitűnő honlapot csináltattak maguknak. "Olvasnivalót" kerestem, legalább jogszerű sejtésem legyen erről a szervezett bandazaklatásról. Nincs jogi háttér. Magándetektívet ajánlottak. Nem tudná a barátom megfizetni. Ebben én sem segíthetek. Sátáni a szisztéma. Az áldozatok nem panaszkodhatnak senkinek. Ez a program, melyet emberségükből kivetkőzött pszichiáterek fejlesztettek ki, arra épül, hogy az áldozat paranoid skizofrénnek tűnjön, ha szóvá meri tenni, mit művelnek vele a zaklatók. Még a legközelebbi hozzátartozók sem adnak hitelt szavainak, ha azt állítja, hogy figyelik, és hangokat hall. Az ételmérgezés is gyakran része a zaklatásnak, mert mint mondtam, korrupt pszichiáterek fejlesztették ki, akik jól tudják, hogy sok skizofrén panaszkodik ilyesmire. Tehát a hozzátartozó vagy azt tanácsolja az áldozatnak, hogy forduljon orvoshoz, vagy észérvekkel próbálja meggyőzni, hogy képzelődik. Általában felteszik a kérdést, hogy miért pont őt választották? Mitől olyan különleges? És kinek lenne pénze egy ilyen széleskörű hadművelethez egyetlen ember ellen? -
  • Tanulmányozni valót keresek. Ebben segíts.
Allora Gondola #   2020.09.30. 20:53

Ha valakire rászálltak, arra nagyon rászállnak, és nagyon hosszú időre.
Egyedül ben megy. Rámegy az irhád. Mindenképpen kell, kellenek profi "felderítők" meg "elhárítók", meg "bizonyítékgyűjtők", ..., meg egérút egyengetők. Három dolgot helyére kell tenni. A Családod néz hülyéenek elsősorban. Utána mindenki más, aki közel áll hozzád.
Miért?
1.) Senkinek nem nehéz az, amit nem saját magának kell megcsinálnia.
2.) Mindenki bírja a fájdalmat, kivéve azt, aki érzi.
3.) Aki sántít, csak az tudja, hol szorít a cipő.

Természetesen nagyon sokan járhatnak abban a cipőben amiben én is. De akik "elfáradnak" és saját magukkal szemben is elgyengülnek, azok feladják és áldozattá válnak. Ez nem küzdősport. Annyira nagy az erőfölényük. Itt ólomsúlyúak térdelnek rá a légsúlyú sértettekre. Elfogy a levegő...

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola #   2020.09.30. 20:04
Nagyon benne tartanak a közepében.A dolog fárasztó. Hosszú időre van belőve a "Frencsájnz"...A Kifárasztás a lényeg. A fáradt ember hibát követ el. Az ÜSS vagy FUSS, ugyanis akkor működne egészségesen, ha vissza tudnál ütni (jogos önvédelem, van rá jogosítvány !!!) és utána egérutat is tudnál keresni, és azután futni, futni, ahogy a lábad bírja. Ha két ember nincs közel azonos információs szinten, nem tud megbeszélni világosan, reálisan KONKRÉT dolgokat. Kötelező olvasmány: https://szervezettzaklatas.wordpress.com/ Én az ebben foglalt stratégiát alkalmazom. És élek. Még. A hatályos magyar jog a CYBER bűnözésnél tart. Az, a GANG STALKINGHOZ képest bölcsödei változat... Kérdésedre válaszolva, csak a BTK.222.§. foglalkozik ZAKLATÁSSAL, de ez elsősorban a családi prpatvarok, tányérok egymáshoz dobálása, a macska kivágása az ablakon... Egyszóval két egészen más súlycsoport, de facto, de jure. Tedd fel Fenyvesi Tanár úr 7, azaz hét KRIMINOLÓGIAI alapkérdését, ami a világon szinte minden bűnüldöző szervnél azonos. Tehát. Mi?-
  • Hol?---Mikor?---Hogyan?---Ki?---Kivel?---Miért?
történt, történik éppen, vagy történni fog holnap. Ha csak az első négyre tudjuk a választ, prédák vagyunk. Három éve küszködöm a fantommal...És semmit sem tudok róla. Benn van 4 feljelentésem. De csak gyenge, közvetett bizonyítékaim vannak. Tanúm nincs. A szisztéma a magányos prédát támadja. Fénykép, nem jó. Videó? Hát az lenne jó.

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

gen232 # e-mail 2020.09.03. 18:08

Van még más is aki a szervezett zaklatással küszködik? Jó lenne legalább néhány embert összehozni, akikkel a tapasztalatainkat meg lehetne beszélni. Esetleg működő védekező stratégiákat keresni együtt.

gen232 # e-mail 2020.09.03. 18:05

Kedves Igazmondó Juhász
Én is ezzel az aljassággal küszködök már évek óta. Fel tudjuk valahogyan venni a kapcsolatot esetleg? Együtt talán erősebbek vagyunk.

Igazmondó Juhász #   2020.07.29. 12:09

Most beszéltem a Fehér Gyűrű Alapítvánnyal. Állítólag jogszabály nincs a Gang Stalking dolgával kapcsolatban.
Viszont adatot lehet gyűjteni, és méltányosság alapján fényképfelvételt, valamint videofelvételt is lehet készíteni. Minden adatra, a legkisebb szösszenetre is szükség van. Az összes mobol és vezetékes telefont blokkolják. Minden családba tartozó autóra nyomkövetőt szerelnek.
A Szervezett Társas Zaklatás szisztémája olyan, hogy csak az utcaszínház napszámos sétáló emberei láthatók százszámra, de már a "diszpécser" nem közelíthető meg. A megfizetett megfigyelő, követő, körülvevő, lökdösődő emberektől csak önbíráskodással lehetne valamit megtudni, de pont ez a cél. Ha hagyod magad hergelni és "kitámadsz", azonnal legkevesebb testi sértő, garázda, és közriadalmat keltő tettes vagy!
És a sok megfizetett sétálgató potenciális TANÚ, hogy te vagy az agresszív, kötekedő alak. Ki van ez találva.
Ha tudsz valami lehetőséget, hogyan érdemes értékes adatokat összeszedni, köszönettel veszem.

Az iránt érdekl?döm, a hatályos magyar jogban értelmezést nyert-e már a " gang stalking " azaz, az úgynevezett Szervezett Társas Zaklatás, mely a BTK

Igazmondó Juhász #   2020.07.28. 15:20

Magyarországon megjelent a GANG STALKING, az úgynevezett Szervezett Társas Zaklatás, amelyet szezvezett bűnözők hajtanak végre bűnszövetségben. A SZISZTÉMA ismert, külföldről átvett „"sötét frencsájz' ”" Nincs megfejtésem arra nézve, hogy a magyar jog, az új BTK. felvette-e a "repertoárjába". A GANG STALKING láthatatlan, hallhatatlan, megközelíthetetlen a célszemély számára, csak érezni, érzékelni, és amennyire tud, védekeznie lehet. Ha erre nem képes, szedje a lábát...Egy rövid bejátszás az ismertetőjéból.
" 1. A szervezett zaklatásról
A szervezett zaklatás (ango lul: gang stalking, organized stalking, cause stalking) a zaklatás olyan formája, amit több személy vagy csoport követ el szervezetten egy vagy több sértett kárára.
Sajátság, hogy a zaklatók magasan szervezett formában és csoportosan (mindig nagy számban) lépnek fel. A zaklatás egész napos, az év 365 napján keresztül tart és a sértett egész napi tevékenységére kiterjed, beleértve az otthon tartózkodást is.
A zaklatók magasan fejlett technikai eszközöket használnak fel. A zaklatással együtt jár a kommunikációs eszközök forgalmának lehallgatása, a szobalehallgatás és a sértett egész napos megfigyelése (beleértve a hálószobában és a WC-n tartózkodást is).
Mindez kiterjedhet a sértett családjára, gyermekeire és egyéb hozzátartozóira is.
Jellemző a hivatalokban és különböző cégeknél, szolgálatoknál dolgozó elkövetők szervezett részvétele a zaklatásban.

A szervezett zaklatás célja elsősorban a sértett rejtett módszerekkel való „elhalgattatása” házi őrizethez hasonló állapot előidézésével („virtuális börtön”). Ezen kívül igyekeznek a sértettet kriminalizálni, ami bebörtönöztetéséhez vagy kényszergyógykezeltetéséhez vezethet. Cél lehet sokszor a sértett hajléktalan-létbe vagy öngyilkosságba kergetése, végzetes szívroham vagy agyvérzés (stroke) előidézése.
Ezzel együtt jár a sértett erkölcsi és anyagi tönkretétele, társadalmi izolálása, idejének állandó lefoglalása, direkt vagy indirekt fenyegetése, megfélemlítése, állandó stresszben tartása.
A zaklatás felfüggesztése sokszor még akkor sem garantált, ha a sértett hajlandó együttműködni a zaklatókkal.
A szervezett zaklatás alá vont személyek száma nem ismert, azonban különböző felmérések szerint (USA) nagyságrendileg a lakosság százalékban mérhető része érzékel élete során erre utaló jeleket. Nem lebecsülendő ezen belül azok aránya, akik esetleges halálát zaklatási cselekmények idézik elő (akár az ő tudtuk nélkül!).
”"

Az iránt érdekl?döm, a hatályos magyar jogban értelmezést nyert-e már a " gang stalking " azaz, az úgynevezett Szervezett Társas Zaklatás, mely a BTK

nyivi # e-mail 2018.02.13. 17:24

Köszönöm, így fogok tenni.

ObudaFan # e-mail 2018.02.13. 11:50

Egyrészt megpanaszolnám ezt az elutasítást a helyedben, másrészt esetleg rágalmazás miatt a bíróságon tehetsz még egy feljelentést.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

nyivi # e-mail 2018.02.13. 11:31

Segítségüket szeretnem kérni az alábbi ügyben.
1.5 éve valaki azzal foglalkozik, hogy megkeserítse az életemet. Nem tudom ki az, így sejtésem sincs mi volt a kiváltó ok, viszont az ügy odáig fajult, hogy az ismeretlen elkövető piktogramokból összeállított, a hetemet bemutató rajzos folyamatábrákat kezdett küldözgetni kollégáim és ismerőseim otthoni, illetve munkahelyi címére. A folyamatábrák leírása alapján a munkanapjaim egy része abból áll, hogy egy kollégával flörtölök, akivel innen közösen távozunk, majd miután az illusztrációk tanulsága alapján jól éreztük magunkat együtt ő haza megy a családjához. A többi napom sem túl aktív, leginkább hátra dőlve ülök a gépem előtt, ha éppen nem csacsogok valakivel egy kávé mellett. Természetesen ez egy nagyon leegyszerűsített, egyben finomított leírása a teljes képes beszámolónak.
Az eset előzmények: korábban ismeretlen számokról érkezett SMS mind az érintett férfi kolléga feleségének, illetve nekem. Valamint a szüleim is kaptak levelet, amiben felhívják figyelmüket a gyermekük illetlen viselkedésére. Csak az utóbbi esemény kapcsán történt feljelentés, de az ügy lezárásra került azzal, hogy a zaklatás nem valósul meg.
Kérdésem az lenne, hogy mit lehet ilyen esetben tenni. Hogy lehet ezt megállítani? Érdemes-e újabb feljelentéssel élni, vagy inkább magánnyomozó segítségét érdemes igénybe venni az elkövető személyének felderítésében, bizonyítékok összegyűjtésében. Egyáltalán milyen lehetőségeink vannak a további zaklatás megfékezésére?
Előre is köszönöm a válaszukat.