Sziasztok!
Na csak kaptam választ a harmadik e-mail-ra. Melyben maga az ügyvéd írta meg nekem ezt:
"20/1981. rendelet 3./2. bekezdése a következőket tartalmazza „a személyszállítási szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el. A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 506§./3. szerint a személyek szállításának elvállalására - ha jogszabály kivételt nem tesz – a vállalkozás szabályait kell megfelelően alkalmazni”.
A fentiekben hivatkozott jogszabályi rendelkezések alapján megállapítható, hogy a jelenleg hatályban lévő jogszabályok szerint:
· autóbusszal, trolibusszal és villamossal végzett személyszállítási szerződésből eredő igények 1 év alatt,
· a földalatti vasút, metró, fogaskerekű és Hév útján végzett személyszállításból eredő igények - egyéb speciális jogszabály hiányában, Ptk. 324§ /1. bekezdése értelmében 5 év alatt évülnek el
· a 270/2009. (XII.1.) Korm. rendelet (1371/2007/EK EU rendelet (60. cikk)) alapján az elévülést 1 évben határozza meg az. A rendelet hatálybalépését megelőzően keletkezett követelések (amik korábban 5 éves elévülési idejűek voltak) egységesen a hatálybalépést követő egy év alatt évülnek el. A hatálybalépés dátuma: 2009. december 4."
Kérem, ha ügyvéd, és ezzel tisztában van, akkor miért küldi ki az összes büntetést? Hátha olyan hülyék az emberek, hogy nem néznek utána és befizetik a sok pénzt? Mert a fentiek értelmében a 4 büntiből 3at eltörölt, mert nekem az metróra szól és kapta 10 napot a befizetésre. Ez mind szép és jó, de honnan tudjam, hogy az enyém? Évek óta nem járok metróval, nagyon bkv-vel sem és nem láthatok erről egy jegyzőkönyvet? Milyen eljárás ez? Ezért a "behajtót" nem lehet felelősségre vonni?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Szilvisz