Üdvözlet!
Pár hónapja kaptam a BKV-tól egy csekket, hogy fizessek be bírságot. Telefonáltam, hogy nem én voltam (a cím is csak nagyjából jó) és kértek, menjek be adategyeztetésre. Nem tudtam a megadott időben elmenni (13 órakor hétköznap) és el is felejtettem időközben az ügye"met". Most ügyvédi felszólítást kaptam, hogy fizessek 5 napon belül. Felhívtam az ügyvédi irodát, de mielőtt feltehettem volna bármilyen kérdést a telefonszámomat és az adataimat követelte egy hölgy. Én nem akartam megadni és próbáltam megkérdezni, hogy: - Csak érdeklődnék, hogyan tudnám a helyzetet tisztázni? Erre a hölgy azt kiabálta, ha nem adom meg az adataimat akkor nem mondja meg és lecsapta a kagylót. Utána felhívtam a BKV-t, hogy mit tegyek, ott kigúnyoltak, hogy miért nem tisztáztam magam az adott időpontban, hiszen az én érdekem, így jártam. Írtam emailt az ügyvédnek, hogy kérem írja meg mi a jogilag helyes menete az ügy tisztázásának. (Feltételezném aláírásmintát vennének és írásszakértő megnézné.) Nem válaszolt senki.
Kérdésem: mi a hivatalos és jogszerű eljárás ilyen esetben, mi az én kötelességem, mit kell tennem (a lehető legkevesebb adatszolgáltatással a BKV felé, hiszen semmi közöm az egészhez)? A választ előre is köszönöm.
bkv fenyegetőzés
Nadin11
2011.04.15. 13:19

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog