bkv fenyegetőzés

Sickdog # 2011.05.04. 16:27

Kedves bkv sértett fórumozók!

Annak idején mikor a kálváriám kezdődött 1-2 hasznos de sajnos 1-2 nem túl hasznos és nem igaz információt szereztem be erről a fórumról(tartalmilag).Szóval nagyszerű ötlet ez az egész, de van pár téves info(vagy legalábbis velem ugyanazoka dolgok másképp történtek mondjuk).
Most az esetemet szeretném ismertetni a néppel, hogy más esetéből okoljunk tanuljunk stb.
Az én történetem ott kezdődőtt valahol, hogy ezév januárjában épp az elsö fakabátos és közterületes bkv-jegyellenőrzés talán legelső napján bele is botlottam 1 ellenőrbe 4-6oson, neki persze nem mutattam meg semmit, de ő meg szólt a civilruhás fakabátnak. és tényleg az volt sajnos, mert láttam a nyakában a jelvényét.(olyan volt mint Bruce Willisnek a Die hard-okban:D). Megbüntettek oké.Mondjuk gondoltam belefér úgy több mint fél év folyamatos bliccelgetés után, meg elötte is kitudja mennyi. Ráaádsul naponta szelem át az egész tetves várost és ugy látszik bekeminyitenek nem árt ha már beruházok egy bérletre.Szóval még aznap vettem bérletet és bementem az akácfába.Ott a banya mondta h van egy bírságom 2006-ból(a szokásos story) ami valami 12000 forint és addig nem fizethetem be a 2000-et ami ugye az aznapi birságom volt, amig nem rendezem a régit.Erre kissé berágtam volt egy-két ingerült kérdésem de végül mondta h ha nem értek vele egyet fáradjak át szembe és kérjek időpontot, vagy hivjam fel öket és ugy egyeztessek.Be is mentem szembe, végre biztosak lehettek az adatimba mert ott is elkérik persze, már az egyeztetéskor a telefonba.(Nekik ez az elévüléshez fontos).Mondtam h nem az én birságom a 2006-os.Erre mondja a nő h akkor hivnak egy irásszakértöt, menjek be pár nap mulva, addig előguberálják a jegyzőkönyvet. Örültem is mint majom a farkának,hogy majd van egy hétvégém máshogy megtanulni irni. Hazajöttem és megtaláltam ezt a fórumot ahol valaki azt irta h alá kell irni egy papírt az előtt hogy megmutassák a jegyzőkönyvet. Ám ezen a papiron ezzel azt is tanusítod egyúttal h tied a birság vagyis az irásszakértős mizéria csak felesleges faszrázás.Ha aláirod nincs értelme már neki, bármit is állapít meg..Azonban VELEM!!! úgy történt ez a papirosdis hogy VALÓBAN van egy ilyen papír, de van egy olyan rubrika, opció is hogy "elismerem h az egész tartozás az enyém teljesegészében blabla... és a végén van egy IGEN és egy NEM rubrika IS. Szóval pipálhatsz nem-et is.(bár azt nem tudom h mi történik akkor ha nincs igazad és ugy pipálsz nem-et-ezt azért mondom mert nekem végül igazat kellett h adjanak).A lényeg tehát az h ezek után h valaki beszaratott nem mentem el a megbeszélt időpontban a találkára a bkv ba. (Persze sajnos kinézem a bkv-bol h tényleg ugy történt ahogy az a fórumozó irta-tán elöbb adnék egy láthatatlan embernek igazat mint a bkv nak sok esetben-igy az illetöt nem szándékom hazugnak titulálni!!!). Ezek után vagy 70 napig kuss volt majd jött asszem kovács dr.-tól egy 38500-forintos csekk, meg felszólítás h fizessek 8 munkanapon belül különben még vagy ennyit a nyakamba sóznak és perelnek meg stb. Újra beszartam, de úgy döntöttem lesz ami lesz bemegyek a BKVba és elintézeem. Órákat bújtam a netet hogy mit is kéne mondjak, végül kinyomtattam 1-2 törvénycikkelyt, névvel mindennel, hivatkoztam az ő 1981 es nemtom milyen törvénycikkelyüket is, szal felkészültem. Első utam az ügyvédi irodába vezetett. Ott egy szimpatikus 40-es szöszivel beszéltem aki mondta h náluk van az ügyem meg látja h milyen tartozásaim vannak, és h megegyezhetünk akár már most egy részletfizetésben.Én mondtam neki h azért a bkv-val is beszélnék, megnézném a jegyzőkönyvet(hátha meg lehet) stb. Itt azonban az is kiderült hogy a 2006os birságjegyzőkönyvön nincs is aláirás tőlem(már itt a szőke azt mondta h amugy ezzel van esélyem a bkv-nál...szal már itt kezdett kificcenni a szög a zsákból)...Nah akkor mit hivogatnak irásszakértöket gondoltam magamban?Fel se hivtak h nincs aláirás rajta.Szal összességében kellemes csalódás volt az ügyvédi iroda is.Másnap bementem a BKVba idöpontra. Egy idösebb dohányos olyan nö várt amiylet elképzelsz egy bkv bünteési ügyosztáylon:). Elöszedte a jegyzökönyvet, valóban aláirás nélkül volt, majd egy kicsit lovagolt rajta h olyan cimre küldözgethettek levelet ahol már 2006ban nem laktam(régi diák alapján lettem megbüntetve elvileg).Szal az elévülésen meg én ne lovagoljak stb. Mondtam neki h nem vagyok köteles szólni az ellenörnek. jóhogynem már kezetcsókoljak neki. Ö azt kérte, azt kapta. Ezután mondta h nem ö dönt a csak közvetit, töltsem ki a papirt. Utána elémtolta a bizonyos PAPIRT, kitöltöttem az adatokkal stb., majd bepipáltam a bizonyos "nem értek egyet a birsággal stb" lehetőséget. Ezalatt van 2 sor arra h megjegyzést fűzz a bírsági ügyedhez. A nő mondta h minden problémám gondom kétségem stb irjam oda(amit amugy ugy terveztem h majd neki fogok). Így aztán mivel az kevés volt teleirtam a papir hátulját.Szépen felépitettem, jogszabályokra hivatkoztam, ombudsmanra, elévülésre stb. Megkérdeztem h mi alapján lehet birságot befizetni, ha van régi birság meg ilyenek-mivel az egész emiatt duzzadt fel még 26000 forinttal.A hölgy kultruáltan segitett végig ha kérdésem volt(melyik ügyosztály, mikor volt pontosan stb), szóval a végére szívélyes beszélgetéssé fajult a bkv-s kalandom. A hölgy azt mondta h 30 napon belül jelentkeznek h mit döntenek az ügyemben. És valami belső boldogsággal jöttem ki az épületböl, és tényleg KULTURÁLT UNIOS szájizzel.Én is nagyon meglepödtem. Szóval ha nem vagy "bünös" és van egy kis gógyid, megtalálod azt a pár kiskaput ami kell. Nincs jogi képesítésem semmi, mezei természettudós hallgató vagyok.A lényeg az h MÁSNAP személyesen a hölgy a BKVbol felhivott h megtárgyalták az esetem és 2000 forintot kell csak befizessek. Ez volt az az összeg amit én legszívesebben befizettem volna, amit még jogosnak tartottam volna, de sose hittem volna h ök is erre fognak jutni, ráadásul elsöre, 1 nap után.
Remélem segítettem sok sorstársank!És ha már a buszok, metrok stb nem uniós szintűek legalább a modoruk már talán az, de fizetésük meg már biztos az.
És nem vagyok BKV rokon, meg beépitet ember meg stb. Azonban két dolog van:1 hogy meglepöen jo szájizzel jöttem ki, kulturált volt a közeg, eljárás.Szóval ha kulturáltan viselkedsz ök is azok tudnak lenni.De az ellenük szól h feleslegesen akarnak emberektöl vaskos pénzeket behajtani jogtalanul.Ez viszont gusztustalan.sok szegény megijedt ember pedig azonnal rohan és fizet, pedig lehet h teljesen jogtalan a követelséük. Ettől viszont olyan liberális-balkáni-kapitalista-modern-magyar lesz az ez a része!
Üdv!
Sickdog