mert23:
Elvileg az a hunyó, aki letölt. Gyakorlatilag az, akit elítélnek érte.
balek_a_legnagyobb:
„nem szelektiven, de meseld mar el, ha egy gep automatikusan csatlakozik akkor mi lesz?
Igy jart? Talan kicsit konyitani kene hozza, bar az is igaz, hogy a legtobb jogi harcos informatikai analfabeta
”
Ámbár csak egyszerű jogászpalánta vagyok, de bármikor összemérem veled az informatikai ismereteimet, hardvertől hálózattervezésen, programozási nyelveken át pl. a titkosítások elmélete és gyakorlata, valamint a biztonsági protokollok körében.
Attól hogy valaki jogász, még nem biztos, hogy nem ismeri a törtszámokat.
(állítólag a jogászok körében van - a fejvadász cégek felmérése alapján - a legtöbb "felesleges" informatikai ismeret)
De térjünk vissza a felvetésedhez - jogi oldalról. Ha a géped automatikusan becsatlakozik egy idegen hálózatba, nem követsz el ezzel bűncselekményt.
Ha viszont - tudván, hogy a hálózat védtelen - kihasználod a jelszó megadásának hiányát, akkor már más a helyzet.
Értem én, hogy ilyen szavak: "wlan", "password", stb nincsenek leírva a törvényben, ezért néhányan azt gondolják, hogy hülyére vehetik a bíróságot (mégha ez egyeseknek sikerül is), de a törvény szavait értelmezni is kell tudni.
így pl le van írva, hogy embert ölni tilos (illetve ennyi év jár érte), de soha nem "megölnek" valakit. hanem autóbalesetet okoznak, halálra ijesztenek, pofonvágnak (amitől elesik és meghal). Vagy csak nem hívnak valakihez orvost, amikor kellene. Gondolod, könnyű elhatárolni, mi hova tartozik? Hát nem. Illetve nem nehéz, csak tanulni kell pár évig. (pedig a büntető TÉNYLEG nem a legnehezebb jogterület)
Szóval értelmezés:
Lehet, hogy ebben az esetben az enyém nem mérvadó (ti kérdeztetek, én válaszoltam képességemhez, informatikai ismeretemhez mérten), de egy nagyon valószínű, hogy amit leírtatok, arra a bíróság a sztenderd:
"nem életszerű"
pecsétet ütheti rá.
Arra nincs időm, hogy a végtelenségig vitatkozzak, belátom, hogy ezt a választ szeretnétek hallani: "ha beléptek egy hálózatba, ami nincs jelszóval védve, akkor nyugodtan hassználhatjátok is, mert a bíróság úgyis benyalja, hogy fogalmatok sem volt arról, mit csináltok."
hát tessék.
remélem van pénzetek ügyvédre (nekünk is meg kell élni valamiből. Az ingyenes tanácsadás ugyanis nemcsak hogy nem jövedelmező, de a jelek szerint megfogadásra sem kerül.)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása