Kedves Fórumozók!
A következő ügyben kérek tanácsot:
Kártyás mobilom van, titkos számmal, legalább 3 éve. Ősszel kezdték hívogatni rajta B. Gábort. A hívó száma minden esetben rejtett, soha nem hív ugyanaz a személy kétszer - hang alapján legalábbis nem. Az első néhány alkalommal még készséggel közöltem, hogy téves, mígnem az egyik alkalommal a hívó kikotyogta, hogy ő a Providenttől van, és B. Gábor nem fizette vissza a hitelét. A szerződésben ezt a telefonszámot adta meg. Hiába mondtam, hogy az illetőről soha nem is hallottam, hetente keresték. Többnyire udvariasan, de volt, hogy üvöltve küldtem el őket, nem használt egyik sem. Decemberben betelt a pohár, ezt a levelet küldtem nekik:
„Tisztelt Povident!
Kollégáik már több mint egy hónapja zaklatnak telefonhívásokkal, az én számomon B. Gábort keresve.
Minden egyes esetben tájékoztattam Önöket, hogy B. urat nem ismerem, soha nem is ismertem, ezt a telefonszámot pedig évek óta én használom.
Ennek ellenére néhány perce ismét hívott egyik kollégájuk, K. Brigitta. (A vezetéknevet sajnos nem értettem jól a zaj miatt.)
Tisztelettel kérem Önöket, hogy többször ne hívjanak, és telefonszámomat (30/xxxxxxx) haladéktalanul töröljék a rendszerükből. Ellenkező esetben személyes adataim jogtalan kezelése valamint zaklatás miatt megteszem a szükséges lépéseket.
A jövőben javaslom, hogy ha valakivel üzleti kapcsolatba kerülnek, akkor az általa megadott telefonszámot a tranzakció ELŐTT hívják fel.
Tisztelettel,
xxx”
Válaszuk hamarosan meg is érkezett:
„Tisztelt xxx!
Köszönjük bejelentését. Tájékoztatjuk, hogy a szükséges intézkedéseket megtettük.
Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük.
Üdvözlettel:
Provident Pénzügyi Zrt.”
Ez volt december elején. Tegnap újra kezdték a telefonálgatást.
- Hogyan lehetne őket leállítani?
- Lehet tőlük valamilyen jogcímen kártérítést követelni? (Ez kevésbé fontos, persze a talált pénznek örülnék, ha már ilyen értetlenek. Az elsődleges cél csak az, hogy hagyjanak békén.)
Köszönöm a segítséget. (Elnézést, ha ez nem a büntetőjoghoz tartozik. Azért ide tettem, mert a céggel nem állok, soha nem is álltam semmilyen szerződéses kapcsolatban.)