Drbjozsef,
Kertem erkolcsit a héten aztan visszairtak, hogy a magyar birosag nem hagyta jova a kinti dolgomat ezert kervenyeztek a jovahagyast.
2021 juliusban mentem be kint bortonbe es 2022 juliusaban jart le a buntetes.
Koszonom a valaszt
Drbjozsef,
Kertem erkolcsit a héten aztan visszairtak, hogy a magyar birosag nem hagyta jova a kinti dolgomat ezert kervenyeztek a jovahagyast.
2021 juliusban mentem be kint bortonbe es 2022 juliusaban jart le a buntetes.
Koszonom a valaszt
Pjo90,
A Btk. szerint (100.§), ha az a "börtönre ítéltek" valójában felfüggesztett szabadságvesztés volt, akkor annak az időnek a leteltével, ha letöltendő volt, akkor a letöltéstől illetve annak végrehajthatóságától számított 3 év múlva mentesülsz a hátrányos jogkövetkezmények alól - ez jelenti a "tiszta erkölcsi"-t.
Elvileg a magyar állampolgárként elkövetett, magyar Btk. szerint büntetendő cselekményeket, külföldi elkövetés esetén is bünteti a Btk (területi hatály), de azt nem tudom, hogy a külföldön kiszabott büntetést hogyan veszik figyelembe, egyáltaláb eljut-e a magyar igazságszolgáltatáshoz, hogy téged kint elítéltek. Ha eljut, akkor a tiszta erkölcsi valszeg a fentiek szerint alakul, ha nem, akkor lehet, hogy most is tiszta.
Pjo90
„Angliában sikkasztast kovettem el amiert 1 ev bortonre iteltek es azutan kitoloncoltak.
Mennyi idonek kell eltelnie hogy tiszta erkolcsi bizonyitvanyt kapjak, vagy ez fog latszodni ha kikerem?”
Szerintem itt senki nem ért az angol joghoz még a jogászok közül sem.
Jo napot,
Angliában sikkasztast kovettem el amiert 1 ev bortonre iteltek es azutan kitoloncoltak. Mennyi idonek kell eltelnie hogy tiszta erkolcsi bizonyitvanyt kapjak, vagy ez fog latszodni ha kikerem?
Koszonom
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02