Kulfoldon elkövetett buncselekmeny

Pjo90 # 2024.08.09. 05:14

Drbjozsef,

Kertem erkolcsit a héten aztan visszairtak, hogy a magyar birosag nem hagyta jova a kinti dolgomat ezert kervenyeztek a jovahagyast.
2021 juliusban mentem be kint bortonbe es 2022 juliusaban jart le a buntetes.

Koszonom a valaszt

drbjozsef # 2024.08.08. 14:00

Pjo90,

A Btk. szerint (100.§), ha az a "börtönre ítéltek" valójában felfüggesztett szabadságvesztés volt, akkor annak az időnek a leteltével, ha letöltendő volt, akkor a letöltéstől illetve annak végrehajthatóságától számított 3 év múlva mentesülsz a hátrányos jogkövetkezmények alól - ez jelenti a "tiszta erkölcsi"-t.

Elvileg a magyar állampolgárként elkövetett, magyar Btk. szerint büntetendő cselekményeket, külföldi elkövetés esetén is bünteti a Btk (területi hatály), de azt nem tudom, hogy a külföldön kiszabott büntetést hogyan veszik figyelembe, egyáltaláb eljut-e a magyar igazságszolgáltatáshoz, hogy téged kint elítéltek. Ha eljut, akkor a tiszta erkölcsi valszeg a fentiek szerint alakul, ha nem, akkor lehet, hogy most is tiszta.

Szomorú örökös # 2024.08.07. 16:25

Pjo90

Angliában sikkasztast kovettem el amiert 1 ev bortonre iteltek es azutan kitoloncoltak.
Mennyi idonek kell eltelnie hogy tiszta erkolcsi bizonyitvanyt kapjak, vagy ez fog latszodni ha kikerem?

Szerintem itt senki nem ért az angol joghoz még a jogászok közül sem.

Pjo90 # 2024.08.07. 12:06

Jo napot,

Angliában sikkasztast kovettem el amiert 1 ev bortonre iteltek es azutan kitoloncoltak. Mennyi idonek kell eltelnie hogy tiszta erkolcsi bizonyitvanyt kapjak, vagy ez fog latszodni ha kikerem?

Koszonom