balhé a Sparban

Szomorú örökös # 2025.06.02. 20:35

M7R-227

te meg balfasz hülye vagy és nincs jogi diplomád
Én még jogi diploma nélkül is tudom, hogy egy bolti eladóba vagy biztonsági őrbe nem vágunk kést.
Így nem is fenyeget az a veszély, hogy ezért akár évekre is lecsukjanak. Neked még sok esélyed lesz rá így.
Hajrá, csak így tovább, ne hagyd abba! De magam részéről engem már nem érdekel a link dumád, kiszálltam! :-D

M7R-227 # 2025.06.03. 04:51

az ügyvéd elmondta, hogy jogos védelmi helyzetben vagyok

nem rögtön késsel kezdem

nyilván erőszakot alkalmaz, hogy ott tartson, egyébként esélye sem lenne, hogy ott maradjak

én fokozatosan fogom növelni az erőt, hogy kitörjek, nem rögtön a késsel kezdem

először szépen mondom, hogy engedjen el

ha erre nem enged el, akkor a kezeimmel elkezdem lefejteni magamról az ő fogvatartó kezeit

ha erre válaszul növeli az erőt, akkor én is növelem az erőt

ha teszem azt megüt, hogy megtörje az akaratomat, hogy elfogadjam a fogságot, akkor erre én is megütöm, hogy én törjem meg az ő akaratát, hogy elfogadja hogy elengedjen

ha erre paprika sprayt vesz elő, rám fúj, hogy megtörjön, akkor én is paprika sprayt fújok rá, hogy én törjem meg őt

ha erre valamilyen eszközt vesz elő, hogy mégis csak ő törjön meg, akkor erre én veszek elő kést, hogy én törjem meg őt

és így tovább

ha ő növeli az erőt, hogy megtörje az ellenállásomat, akkor én is növelem az erőt, hogy én törjem meg az ő ellenállását

ez egyébként egy elég barom ötlet a jogalkotótól, hogy a normál lakosságnak visszatartási jogot ad, mert ha nem jogászként félreértik a helyzetet, és olyankor alkalmazzák a visszatartást, amikor nincs jogk, akkor a jogtalanul fogvatartott ember joos védelmi helyzetbe kerülve feljogosítódik erő alkalmazására. Mindketten azt hiszik, hogy erőt alkalmazhatnak, mindketten növelik az erőt a másik megtörésére, és ez a kölcsönös erőnövelés vérfürdőhöz, akár tömeges halálhoz is vezethet, ha mindkét oldal megsegítésére többen beavatkoznak

Szomorú örökös # 2025.06.03. 05:02

az ügyvéd elmondta, hogy jogos védelmi helyzetben vagyok
Azért egyetlen ügyvéd szavára akár felvetni a vérfürdő lehetőségét is egy ilyen szituban....hát mit is mondjak, rendesen véleményes! Aki ilyen tanácsot az, az sok minden lehet, hogy szakképzett ügyvéd nem igazán. :-) Nem mellesleg a bolti dolgozók védelmét a biztonsági őr látja el. Ha te szembe szegülsz a bolti dolgozóval és támadod, hangosan neki esel, akkor már akár teljesen jogosan ott fog tartani, amíg a rendőr ki nem érkezik és nem azért, mert nem mutattad meg a táskádat. Aztán előbb mindenki szeme láttára, később meg az őrsön magyarázkodhatsz. Ezt már nem lopásnak hívják, amit te akarsz egy boltban művelni, hanem garázdaságnak, fegyveres támadásnak. Neked inkább elmeorvosnál volna a helyed, nem a boltban.

Egyébként meg erre nem válaszoltál:

mi a francot keresett a második boltban nálad az előző boltban vásárolt cucc, holott azokat simán kint hagyhattad volna

Ahogy nem csak én jeleztem, feltehetően az első boltba se vitted be az üres üvegeket, szóval azok érdekes módon kint maradtak. :-D

M7R-227 # 2025.06.03. 05:02

Gyanú esetén szépen megvárod, míg megnézik a kamerafelvételeket.

gyanú esetén sem szépen nem várom meg, sem csúnyán nem várom meg, nem várok sem 5 percet, sem 1 percet, sem 10 másodpercet, sem 1 másodpercet, hanem távozok. Távozni próbálok.

Ha nem enged, hogy távozzak, akkor beindul a jogos védelmi helyzet...

M7R-227 # 2025.06.03. 05:08

teljesen figyelmen kívül hagyod a személyi szabadság megsértése tényállást, és hogy az egy rettenetes súlyú bűncselekmény, sokkal súlyosabb, mint a garázdaság, meg a testi sértés

és figyelmen kívül hagyod, hogy ezt a rettenetes bűncselekményt neked nem kötelességed eltűrni, és jogos védelmi helyzetbe kerülve önerővel, önhatalommal megszüntetheted ezt a rettenetes bűncselekményt

amikor kitörsz a jogtalan fogvatartásból, akkor te nem támadsz, hanem védekezel, ezért is hívják védelmi helyyzetnek

ő legyen észnél, hogy ne kövessen el egy ilyen rettenetes súlyú bűncselekményt, hogy személyi szabadság megsértése, mert egyébként beindul a védelem, a jogos védelmi helyzet, a jogos erő alkalmazása a kitörés érdekében

M7R-227 # 2025.06.03. 05:13

a jogtalan fogvataró a támadó, te (én), az erő alkalmazásával kitörő, a védekező

Szomorú örökös # 2025.06.03. 05:17

teljesen figyelmen kívül hagyod a személyi szabadság megsértése tényállást, és hogy az egy rettenetes súlyú bűncselekmény, sokkal súlyosabb, mint a garázdaság, meg a testi sértés

Ezzel megédesítetted a napomat! Máris jobban indul! Köszi!
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

M7R-227 # 2025.06.03. 05:24

a bolti lopás szabálysértése egy pici dolog, kicsi sérelem a bolt részéről, ezért is a neve SZABÁLYSÉRTÉS

ennek gyanújakor, pláne hibás gyanújakor nem követhet el válaszképpen rettenetes súlyú bncselekményt, rettenetes méretű sérelmet

szabálysértés gyanújára, hibás gyanújára nem követhet el 3 év börtönnel sújtandó bűntettet

M7R-227 # 2025.06.03. 05:27

a jogtalan fogvatartás egy TÁMADÁS, az ellene való küzdelem pedig JOGOS VÉDELMI HELYZET, védekezés a támadás ellen

M7R-227 # 2025.06.03. 05:37

„mi a francot keresett a második boltban nálad az előző boltban vásárolt cucc, holott azokat simán kint hagyhattad volna”
Ahogy nem csak én jeleztem, feltehetően az első boltba se vitted be az üres üvegeket, szóval azok érdekes módon kint maradtak. :-D

nem autóval voltam, hanem tömegközlekedéssel, tehát sehol semmi nem maradhatott kint

igen, az első SPAR-ban is nálam voltak az üvegek (pontosabban sörös dobozok), benne a szatyorban, a szatyor pedig a kosárban. Már a pénztárhoz álltam sorba, 5 percet már vártam a sorban, amikor eszembe jutott, hogy nem váltottam vissza. Nem akartam kiállni a sorból, mert akkor kezdhettem volna elölről a pénztári várakozást. A sörös dobozok száma 3 volt, tehát nem valami 200 darabos csomagot kell elképzelni

a második SPAR-ban a szatyorban a régi vásárlások voltak, meg ez a 3 üres sörös doboz. a 3 üres dobozt betettem az automatába, és 3 új teli sörös dobozt tettem a kosárba.

nem olyan bonyolult ezt megérteni

Szomorú örökös # 2025.06.03. 11:38

a bolti lopás szabálysértése egy pici dolog, kicsi sérelem a bolt részéről, ezért is a neve SZABÁLYSÉRTÉS

És vajon miből gondolod, hogy ezek után téged nem tarthatnak vissza, te simán kisétálsz a boltból, és gyakorlatilag azt hiszed hogy majd megúszod? Ha egy szabálysértésnek minősülő tettet elkövetsz, a boltnak joga van visszatartani és feljelentést eszközölni ellened a rendőrség felé, erre neked semmilyen jogalapod nincs, hogy erőszakkal reagálj.

Mivel te mégis úgy gondolod, hogy a lopás egy nagyon kicsi tett és meg ne próbáljanak visszatartani ezt esetben, pontosan erre mondtam hogy roppant szórakoztató vagy, mesélj még! :-D

Szomorú örökös # 2025.06.03. 11:40

rettenetes súlyú bncselekményt

Ez a kifejezés reggel óta folyamatosan röhögésben tart engem. :-D