súlyos testi sértés kísérlete


fabian maren # 2010.12.06. 09:35

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!

Az lenne még a kérdésem, bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek csak eléggé lajikus vagyok ebben a témában, hogy a birói döntés, hogy hazaengedik-e, a 30nap elteltével biztosan meglesz tartva, illetve, hogy dec. 13-n lejár a 30 nap előzetes büntetés és, hogy addig megfog történni?
Köszönettel :)

Főlökött # 2010.12.07. 11:11

Tisztelettel :

Igen.

--------------
  • Lökött
sulyostestisertes # 2011.02.08. 10:10

üdvözletem
az általam jogi segítségnyújtásra felkínált sztori a következőképpen hangzik:
adott egy multinacionális cég ahol egy közeli hozzátartozóm a közvetlen munkatársával köztudottan rossz viszonyban vannak egymással évek óta,( nincsenek beszélőviszonyban) , de a beosztásuk végett kénytelenek egy légkörben dolgozni. vezetőváltás történt az osztályukon és a hozzátartozóm kollégája nagyon jó viszonyban van az új vezetővel ezért így probléma nélkül el tudta érni, hogy a családtagomat nagyságrendekkel rosszabb beosztásba tegye a sógor-koma-jóbarát. pártfogoltam közös beleegyezéssel elhagyta a céget és ezután mindkét "haragosával" egyenként személyesen tisztázni szerette volna a nemtetszését az ügyben , de mindkét vita dulakodásba torkollott ahol a pártfogoltam úgymond "rosszakaróinak" egy - egy kezén eltört ill. kificamodott egy-egy ujj, de ők összebeszélve feljelentették őt sorozatosan elkövetett előre kitervelt súlyos testisértés vádjával mivel hogy mindkettejüknek 8 napon túl gyógyuló ill. akár maradandó károsodású sérüléseik keletkeztek.
tanúk egyik esetnél sem voltak jelen, pusztán a cégnél köztudott rossz kollegális viszonyra alapozva mennyire érezhetik magukat nyeregben , ha amúgy sosem volt köztük azelőtt testi konfliktus sőt még csak trágár szitkozódás sem , a vádolt személy büntetlen előéletű személy ...
kérdésem hogy mire számíthat a feljelentett , mivel, hogy az ő oldalán nem áll senki , de a két feljelentő a jegyzőkönyvben leírtak szerint megerősítik egymás állítást az előre kitervelt "bosszúhadjáratról" ...
válaszaikat előre is köszönöm
tisztelettel: egy hozzátartozójáért aggódó ember ...

ObudaFan # 2011.02.08. 11:01

Az a maradandó fogyatékosság mit takar? Mert az önmagában is elegendő lehet egy letöltendő szabadságvesztéshez. Az "előre kiterveltség" legfeljebb súlyosító körülmény testi sértésnél, de nem minősítő, önmagában az a büntetési tételkeretet nem befolyásolja.

sulyostestisertes # 2011.02.08. 11:22

üdv ObudaFan
a maradandó fogyatékosság alatt azt értem , hogy ha a sérült ujj esetleg ujjak nem fognak 100%-osan működni , persze egyikük sem sebész vagy zongoravirtuóz de ha x y ujj percük a saját hibájukból (nem járnak , vagy nem végzik rendszeresen a gyógytornát) vagy a kórházi ellátás miatt esetleg a sérülésből adódóan felmerülő nem teljes felgyogyulást értem alatta ...
köszönöm

ObudaFan # 2011.02.08. 12:27

Értem. A cél szerintem a felfüggesztett szabadságvesztés.

kovacsz # 2011.02.08. 14:56

Majd orvoszszakértő nyilatkozik, hogy történt-e maradandó sérülés. Erre a véleményre, (hacsak előre nem zárható ki) jobb esetben 6 hónapot is várni kell.

Betty3 # 2011.02.10. 09:56

Tisztelt Fórum!
Érdeklődnék hogy engem novemberben ököllel megvert a sógorom. Az orvosszakértői véleményben azt írták 8 napon belüli sérülés, igaz nem tört el semmim. Viszont azt is írták megtörtént a súlyos testi sértés kisérlete. És a véletlen műve volt hogy nem sérült meg a szemem. Az ügyet már átadták az ügyészségre közvetítői eljárásra. Viszont még vannak orvosi leleteim ami egy héttel későbbi hogy begyuladt utána még az orrom és a fülem is. Lehet ezekkel újabb szakértői véleményt kérni mert ez már 8 napon túli gyógyulás. A közvetítői eljárásnál még ezt kérhetem? Milyen büntetést kaphat az illető ilyen kisérletért? Köszönöm

guba # 2011.02.10. 10:09

Közvetítői eljárásban nem fog büntetést kapni. Erkölcsi és anyagi elégtételt szolgáltat a számodra.

Betty3 # 2011.02.10. 10:12

Azt már tudom. De ott még beadhatom az orvosi papírokat hogy volt még sérülésem 8 napon túl is. Ha nem fogadom el a kártérítést akkor még vádemelésre kerül a sor nem? Ott akkor milyen büntetés jár neki?

guba # 2011.02.10. 17:20

Ha nem fogadom el a kártérítést akkor még vádemelésre kerül a sor nem?

Igen.

Ott akkor milyen büntetés jár neki?

Méltányos és igazságos.

Betty3 # 2011.02.10. 17:45

Köszönöm a választ.

Gabicsek # 2011.02.10. 20:30

Betty3!
Más a tényleges gyógyulási idő, és más a büntetőjogi gyógytartam. Az, hogy begyulladt a füled és és orrod nem változtat azon, hogy a sérülésed 8 napon belül gyógyuló.

melicsaba # 2011.02.23. 14:32

jo napot én olyan kérdéssel fordulok önökhöz hogy engem 2010 december 19-én megvert egy 15 fös társaság ojan szinten hogy fél orán mulott hogy belehaljak a sérülésembe a rendörök ugy jöttek be hozzám a korházba hpgy felvegyék a valomásom hogy a térfigyelö kamera és a benti kamera felvételeiböl látszik h nem én kezdtem és hogy nem lehetett volna elkerülni ezt a helyzetet. 17 napot voltam korházba és még akkor is szigoru feltételekkel engedtek haza na már most mint kiderült január közepe fele rám még vár egy koponycsont potlás egy 4szer4 cm-es csontdarab és végulis az lenne a kérdésem hogy a rendörség ugy inditotta el a büncselekményt hogy életveszélyt okozo testi sértés és hogy a rendörség még nem tudja h engem ujra kell müteni meg hogy mennyi volt a tulélési esélyem az orvos elmondta hogy az ien esetet 3-bol 1 éli tul és hogy ez nem változtat a büncselekmény ojanra hogy ember ölési kisérlet?? Meg én azelött kezdtem el dolgozni 10 ho 28-val és ezáltal amikor történt az eset azota tápénzen vagyok mert nem engednek dolgozni nem szabad megeröltetnem magam kimélö életmodot irtak elö az orvosok na már most 2011 február 7-vel megszünt a tápénzre valo jogosultségom és más jövedelmem nincs ijenkor mi a tehendö?? És hogy mennyi kártéritésre számithatok körülbelül???

guba # 2011.02.23. 15:16

Azt, hogy ez életveszélyt okozó testi sértés, vagy emberölés kísérlete, az alapján lehetne eldönteni, hogy az elkövetők szándéka mire irányult. Interneten keresztül erre nem lehet válaszolni.
Kártérítés mértéke nagyban fog függeni attól, hogy lesz-e maradandó egészségkárosodásod, ha igen akkor az miben korlátoz.

melicsaba # 2011.02.23. 15:53

igen már most van maradando sérülés amely fülzugás szédülés ha lefekszem ha lehajolok ha felálok ami az orvos szerint maradando.ezt még nem tudom mibe fog korlátozni majd a mütét után elválik.Amugy az ien eset meddig huzodhat mivel december 19-ke ota nem kaptam egy rendörségi papirt se és meddig lehet elözetesbe az elkövetö???És maximum menyi idöre fogják lecsukni???

melicsaba # 2011.02.23. 16:00

Én hivatalosan fociztam megye elsö osztályu csapatban és ezáltal a baleset által minimum egy évre eltiltottak a focitol ami nagy kár mert ez volt az utolso szezonom az ifi csapatban amelynek az edzésén nem vettem volna részt mert a felnöt csapatban kellett volna edzenem ahol a késöbbiekben kereseti lehetöséghez jutottam volna. és ettöl a mütéttöl függ a további fovi karierem.

sylvy # 2011.04.09. 08:39

Üdvözlöm!

Érdeklődnék, hogy milyen bűntetésre számíthatnak, akik megverték a bátyám barátait.
Tegnap este a bátyám két barátjával beszélgettek egy téren, mire messzebbről 4 srác elkezdte őket kövekkel dobálni, ők nem akartak balhét nem törődtek velük, később a fiúk odamentek bátyámékhoz és szó nélkül leütötte az egyik a bátyám barátját, mire másik kettő a másik haverjának esett, majd a bátyámat akarta az egyik megütni, ő szerencsére el tudott hajolni és visszarúgott felé, ekkor hagyták békén, de a szegény srác a buszmegállóba szörult, és ketten verték, ő járt legrosszabbul, neki eltört az orra és az arccsontja, a másiknak megrepedt az arccsontja, a mentő fél óra múlva ért ki, a rendőrök hamrabb, a mentő azt mondta 8 napon túl gyógyul.
Válaszát előre is köszönöm!

ObudaFan # 2011.04.09. 09:01

Az számos körülménytől függ. Kérdés például, hogy az illetők voltak-e már büntetve. Kérdés, hogy milyen célból, vagy indokból tették ezt.

sylvy # 2011.04.09. 09:07

Értem, de tegyük fel még nem voltak bűntetve, csak úgy körülbelül mi az amit kaphatnak? Csak ilyen maximum minimum érdekelne, nem pontosan, mert az úgyis ki fog derülni.

kovacsz # 2011.04.09. 15:12

Nem fogsz ilyen §.-t találni. Birtokháborítás...

Gabicsek # 2011.04.09. 17:31

Vagy az önkormányzatnál szabálysértési eljárás, mert minden önkormányzatnak van helyi ebrendelete, ahol leírják, hogy úgy kell kutyát tartani, hogy az ne zavarja a szomszéd nyugalmát. Ennek megsértése miatt lehet az önkormányzatnál bejelentést tenni. Semmiképp nem bűncselekmény.

guba # 2011.04.10. 13:56

Ha kapna is egy agyvérzést, soha senki nem állapítaná meg kétséget kizáróan, hogy okozati összefüggésben áll a kutyaugatással. Egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy a kutyák a saját területükön mozogva minden ok nélkül pont az ő ablaka alatt vonyítsanak. De, ha mégis, akkor sokkal egyszerűbb megoldás, ha összebarátkozik a szomszéd kutyákkal, mint ha különböző eljárásokkal magára haragítja a szomszédot és borzolja a saját, amúgy is gyenge idegrendszerét.

kovacsz # 2011.04.10. 18:04

Legyen emberölés előkészütele. Irány a rendőrség és feljelentés.

Kevés nyugtatóval, altatóval kevert jutalomfalatkát átdobni a kutyának? :-)

dittike27 # 2011.04.11. 11:47

Én esetem elég egyszerünek tünhetne.Tavaj volt barátom bántalmazott.Korházba vittek a mentők és csodálkoztak hogy nem tört el semmim.Majd haza is vittek és utána mentem a rendőrségre feljelentést tenni.A korházba közölték mivel nem tört el semmim ha kérek látleletet akkor azon az fog szerepelni hogy 8 napon belüli hál isten a rendőrségen azt mondták nem kell az ő orvosszakértőjük megnézi a képeket és ha kell engem is.Nos megnézte a képeket és a leleteket és átminősitette sulyos testi sértésre.Hogy ezt milyen formába nem tudom sajnos.Egy év elteltével kitüzték a tárgyalást ahova én egészségügyi okok miatt nem tudtam elmenni mint tanu.A barátnőm aki viszont végig mellettem volt elment és számomra meglepődve mesélte hogy kérdezte tőle a birónő milyen szinü volt az arcom,hány ütést kaphattam és egyéb más olyan dolgot ami egy év után azért nehéz megmondani.Illetve hogy friss sérülés vagy már ott volt rajtam?Amit ugy gondolok ő nem nagyon tudná megállapitani.A lényeg hogy a volt barátom és az ügyvéd azt szeretné állitani hogy valaki más okozta a sérüléseket és én rá akarom ezt kenni ami abszurd.Kérdésem az lenne hogy fogadjak én is ügyvédet mint tanu hogy megkapja amit megérdemel?És valoban megkaphatja a büntetését?Illetve el kéne mondanom azt a biróságon hogy az ő családja felkeresett a történések után és közölték találjak ki kárpotlást és cserébe hagyam az egészet.Mert én elszánt vagyok és ugy gondolom nem fogom annyiban hagyni igy is elég sok nő nem megy el feljelentést tenni félelemből illetve mert ha meg is teszi nem ér el vele valodi büntetést.