Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Online jogi tanácsadás

drbjozsef #   2020.02.14. 19:16

Traffic,

Az izmos férfifelsőtest a pocakkal szemben sokkal jelentősebb ingereket válthat ki, ezért én nem tartom indokoltnak a büntethetőség kizárását.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Sos!!! #   2020.02.14. 16:58

Jo Napot Mindenkinek!!!

Nagyon Surgos lenne egy normalis buntetojogi ugyved aki teszi a dolgat tud vki esetleg??? Bonyolult ugy....

Koszonom.

Traffic #   2020.02.14. 15:24

Esetleg enyhítő körülménynek tekinthető, ha az illetőnek izmos kigyúrt felsőteste van, és nem aputeste.

Az én értelmezésemben ez büntethetőséget kizáró ok.

Üdv,
Traffic

wers #   2020.02.14. 09:57

A viccesnek szánt kommentjeiteken nem.

Én csak rácsodálkoztam, és beleképzeltem magam a helyzetbe....

drbjozsef #   2020.02.14. 09:41

Igazságkereső:!!!

Igen.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2020.02.14. 09:41

kbs,

Ebben biztos voltam.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Igazságkereső:!!! #   2020.02.14. 09:16

Ha a rend őre utasít hogy vegye fel az illető a pólóját,akkor köteles megtenni?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.02.14. 09:08

Az eredeti bejegyzésen tudtam röhögni. A viccesnek szánt kommentjeiteken nem.

www.kbs-ugyved.hu

wers #   2020.02.14. 08:21

2020.02.14. 02:41

edző parkban edzés közben egy fiatal férfi leveszi a pólóját???

Milyen rémálmomra (vagy nem rém) riadhatott éjjel közepén?

drbjozsef #   2020.02.14. 08:12

Ez az, egy jó nemzethy edzőpark! Biztos lehetne még építeni párat, minden stadion mellé, másfélmilliárd per darabért, turulmadár alakú húzódzkodóval, és sorosgyörgy alakú dobbantóval, amin taposni lehet.

Edzeni persze szigorúan csak bocskaiban, semmi csukló villantás!

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

dr_Egyed_Zoltán # e-mail 2020.02.14. 08:06

@drbjozsef

:D

Annyival egészíteném ki a “kormányinfót”: tudomásunkra jutott, hogy bizonyos jogászi körök érdekeltek az edző park-businessben, és védelmükbe vették az erkölcstelen izzadt férfiakat, amellyel kapcsolatban nemzeti konzultációt kezdeményezünk (kerül amibe kerül)

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy a férfiaknak nincs jogok izzadni egy nemzeti edzőparkban?

dr. Egyed Zoltán
  ügyvéd 
www.facebook.com/dregyedzoltan/
https://dregyed.business.site/

drbjozsef #   2020.02.14. 07:56

A közparkokban kialakított edzőeszközök tekintetében - lévén azok relatíve újak - még feltehetőleg nincs konkrét bírói gyakorlat kialakulva. Álláspontom szerint a közerkölcs megsértésének szabálysértésén kívül a szeméremsértés bűncselekményét, illetve, részben, feltéve de meg nem engedve, bizonyos fajta virtuális nemi erőszak elkövetése is fennállhat. Véleményem szerint a mai magyar keresztény-konzervatív értékek bomlása közben szükséges az ilyen jellegű pornográfiára a büntetőeszközök teljes szigorával és tárházával lesújtani, és továbbra is a meghagyni az ilyen jellegű cselekményeket a hanyatló dekadens nyugat ópiumának.

Esetleg enyhítő körülménynek tekinthető, ha az illetőnek izmos kigyúrt felsőteste van, és nem aputeste. Esetleg.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2020.02.14. 02:49

Megvalósul a közerkölcs megsértése szabs.ha a közterületen kialakított edző parkban edzés közben egy fiatal férfi leveszi a pólóját???

Micsoda??? :-D :-D :-D

Igazságkereső:!!! #   2020.02.14. 02:41

Szép napot! Megvalósul a közerkölcs megsértése szabs.ha a közterületen kialakított edző parkban edzés közben egy fiatal férfi leveszi a pólóját???

gerbera317 # e-mail 2020.02.13. 17:39

Holnap. Esetleg hétfőn. Vagy ha nem, akkor keddn.

borgulya # e-mail 2020.02.13. 17:26

Jó napot kívánpok!
Érdeklődni szeretnék egy végrehajtás kapcsán. Egy nagyjából 70 ezer forint összegű tartozásról van szó, ami végrehajtással hajtottak be tőlem. A fizetésemből vonták le, kér részletben. A végrehajtási eljárás során, a fizetés letiltás mellett a nevemem lévő gépjárművet is lefoglalta a behajtó. A kocsi fizikailag azóta is nálam van.
A konkrét kérdésem a következő. Pár napja, a havi fizetésem megérkeztével egy időben a tartozás még fenn álló részét is elutalta a munkáltatóm a végrehajtónak. Innentől számítva mikorra számíthatok arra, hogy a lefoglalt gépjárműről visszavonják a lefoglalást?
Előre is köszönöm a választ!

Sos!!! #   2020.01.24. 23:39

Jo Estet!!!

Erdeklodni szeretnek,h ha vki a bortonben visszamondja a kapcsolattartast azt az illetekest ertesitik vagy milyen modon tudja meg??? Megtudja egyaltalan? Koszonom a segitseget.

Ktimi13 # e-mail 2020.01.24. 00:43

A mai napon a 16 éves fiam, azzal jött hozzám, hogy egy arab származású osztálytársa rendszeresen hangoztatja, hogy :" Halál a zsidókra". Szeretném tudni, hogy mit lehet tenni ilyen esetben, elvégre ezt egy egész osztály előtt teszi. Az igazgatóság felé, vagy hatóság felé jelezzük az esetet, mert ez állandó, nem egyszeri alkalom volt.
Válaszát előre is köszönöm

kristofadel # e-mail 2020.01.22. 11:40

Igen,akár a pert is bevállaltam volna, mert igazságtalannak érzem, hogy elviszek szerelőhöz valamit javításra, és nem kapom vissza. A legfontosabb hogy mindjárt fizetéssel kezdjek, aztán 73 napig még csak nem is keresnek, de vissza sem kapom. Persze akár rájuk is hagyhatnám, ajándékba nekik. Mindazonáltal megoldódni látszik a probléma, mivel jeleztem a fogyasztóvédelem felé, továbbá a Bosch Siemens felé is, és azt is hogy a német anyavállalat felé is elindítottam. Érdekes, hogy azonnal be tudta kéretni a pesti központ a Székesfehérváritól, és szavatkoztak hogy ők erről semmit sem tudtak, továbbá ők is felháborítónak tartják hogy több mint 70 napja semmi sem történt, teljesen szétszedik a gépet, kicserélnek rajta minden alkatrészt ami cserés lehet idővel, kazán, daráló, vízpumpa, multiszelep stb, és legkésőbb jövő hét közepére elkészülnek a géppel. Már ott van náluk, és értetlenül állnak az előtt, hogy úgy került fel hozzájuk a kávégép 72 nap után, hogy most sem működik még. Szóval köszönöm a segítséget, lehet ezzel kellett volna kezdeni az első 30 nap után, hogy a Magyarországi és a Németországi központba reklamálni. Ami vicces az egészben, hogy a központi ügyfélszolgálatuk sem jutott előrébb velük, ezért átadták a vezetőség részére, ahol a sajtóosztály és a kereskedelmi igaztgatóságról is kerestek, és gyakorlatilag fenyegetés útján voltak hajlandóak továbbítani a gépünket a pesti központhoz. Vicces, vagy siralmas, de ma Magyarországon ez mind megtörténhet. Mivel ez partnercége a Siemensnek, és használt szervizelt gép értékesítésével is foglalkoznak, gyanítom hogy kis hibával leszervizelnek valamit, aztán ha rájuk hagyja az ember, akkor eladják, szép haszonnal. Másra nem tudok gondolni, hogy miért volt erre szükség. Köszönöm mégegyszer

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.21. 17:56

Akkor indíts pert ingóság kiadása iránt. Csak vigyázz, nehogy az ok nélküli perlés miatt te viseld a perköltséget.

www.kbs-ugyved.hu

kristofadel # e-mail 2020.01.21. 11:50

Köszönöm a válaszokat. Természetesen vettünk azóta másik kávégépet, mert 72 napig valahogy nem akartuk hanyagolni a kávézgatást. Most tartunk 72 napnál. Megérné a per, mert szeretjük azt a gépet. Értem én hogy ez furcsa lehet, de ragaszkodunk hozzá, és előbb dobnám kukába az új garanciális gépet, mint a régebbit. Meg finomabb is ugyanaz a kávé vele. Ki tudja, talán másképp darál, de ez lényegtelen is. Az hogy bármikor elhozhatjuk, sajnos mégsem igaz, mivel nem adták ki mikor ott voltunk személyesen, nekik állt feljebb hogy majd ha sorra kerül akkor majd megcsinálják. Mivel nem nagyon haladt a dolog, és még csak egy telefonhívásra sem méltattak felvettem a kapcsolatot a Siemens céggel, és mára ígértek választ. Valahogy nem akarom rájuk hagyni, csak úgy ajándékba.

wers #   2020.01.21. 07:09

:) kétségünk sem volt :D a zsenid utolérhetetlen

Csak amihez nem tudok érdemlegesen hozzászólni, ahhoz inkább nem írok semmit. :-)

:DDD

Szomorú örökös #   2020.01.21. 06:23

Grave7

lehet remélte, hogy rögtön mindenki tudni fogja miről van szó...

És lám, én emlékeztem rá. Csak amihez nem tudok érdemlegesen hozzászólni, ahhoz inkább nem írok semmit. :-)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.20. 23:54

Köszönöm!

Akármikor el lehetet hozni azt a főzőt a szervízből.

Igazolható módon föl kellett volna szólítani a szerelőt a teljesítésre, és ha a felszólításban foglalt újabb határidő is eltelik, akkor el lehet állni. Jogszerű elállás esetén az ellenszolgáltatást vissza lehet követelni.

De tényleg kétséges, hogy megéri-e időben, költségben.

www.kbs-ugyved.hu

Grave7 #   2020.01.20. 18:13

@Kovács_Béla_Sándor: 2020.01.11. 20:05-kor már jóval hosszabban leírta a történetet kristofadel, csak ezt elfelejtette megemlíteni - lehet remélte, hogy rögtön mindenki tudni fogja miről van szó...