Online jogi tanácsadás


Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.25. 20:27

Nem a 2006-ost követelik. Azt már jóváírták. A 2010-est és a 2011-est kérik. Vagy 2011 és 2012-t. Azok meg hogy évültek volna el?

makica # 2013.01.25. 19:53

Üdvözlöm!
Egy tehergépjárműnél, aminél üzembentartóként szerepelek felszólító levelet kaptam az Önkormányzattól, hogy gépjárműadó elmaradással szerepelek nyilvántartásukban. 2006 óta biztosan tudom, hogy nem maradtam el a befizetéssel egyébként ezt ők sem vitatják. Mégis levelemre, minél elévülésre hivatkoztam azt a választ kaptam szó szerint, hogy a gépjárműadó és késedelmi pótlék számláján mutatkozó tartozás 2004. óta áll fenn. 2004. és 2005. között befizetés nem érkezett. A 2006-tól teljesített befizetések mindig a legrégebben fennálló tartozás kiegyenlítésére vonatkoznak.
Kérdésem az lenne, hogy mennyi jogalapja van az efféle válasznak, amikor 2006-ra hivatkozva akarnak behajtani egy összeget 2013-ban?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Annamária

Agent Cooper # 2013.01.25. 16:22

Kedves csab20!

Ajánlatos a bírság mielőbbi megfizetése és a bíróság felé történő igazolása. Ez esetben nem lesz guggolós a történet, viszont valószínűleg újabb tételként kell majd megfizetni a szabálysértési eljárás költségét.
Lehet ezt húzni, de vajon tényleg érdemes?

Kedves buboka!

Javaslom Önnek, hogy amennyiben nem tudnak jogi képviselőt megfizetni, úgy vegye igénybe az Igazságügyi Szolgálat peren kívüli segítségnyújtás szolgáltatását.
Sajnos egy netes fórum nem alkalmas arra, hogy egy ilyen problémában érdemben segíteni lehessen.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

csab20 # 2013.01.25. 14:36

Üdv !

Segítséget szeretnék kérni , lehetőleg rendőségi bírságokban jártas személytől , hogy mit lépjek a következő ügyben . Tavaly júniusban megbüntettek a rend éber őrei 5000.-ftra , amit eddig nem fizettem be. Ma kaptam levelet a helyi bíróságról :

  • Értesítés szabálysértési ügyben
  • A bíróság a pénzbírság átváltoztatása szabálysértés miatt XY ellen indult szabálysértési ügyben a címzettet a bíróság hívatalos helységében .... időpont ....mint eljárás alá vont személyt Értesíti .
  • Tárgyaláson való részvétel nem kötelező

Kérdésem igazából annyi lenne hogy hol lehetne a bírságot befizetni , tesznek-e rá büntetést ( ha igen kb mire számítsak ) , a továbbiakban hol tájékozódjak , mi a következő lépés ???

Előre is köszönöm !

Csaba

buboka # 2013.01.25. 14:15

Tisztelt Válaszadó!

Az alábbi problémám megoldásában szeretném a segítségüket kérni. Jogerős bírósági végzés alapján a volt vejem egymillió Ft, gyermektartással "lóg" a lányomnak. Ki lett adva a végrehajtónak, aki kb. egy éve megtalálta ugyan az apát, a fizetéséből le is tiltatta az aktuális havi összeget + a "törlesztést", de a következő hónapban már nem dolgozott papíron legalábbis ott a volt vejem. Kb. fél éve a rendőrségen is fel lett jelentve a fizetés elmulasztása miatt, állítólag ki is adták a körözést ellene, de semmi. Az egészben az a legnagyobb probléma, hogy a lányom havi bevétele ige csekély, mert nem tud elhelyezkedni sehol, mivel egyedül neveli az unokámat (bár ezt konkrétan nem mondják), de utalnak rá. Ápolási segélyt és családi pótlékot, valamint az önkormányzattól kap rendszeres támogatást, de ezek az összegek sokszor - különösen a téli hónapokban - még a rezsit sem fedezik, nemhogy a többit, élelem, ruházkodás, esetleg gyógyszer, stb. A tetejébe - bár az Önkormányzat családsegítő szolgálata mindent tud, minden hivatalos papír végzés be lett mutatva nekik -, az unokámat "védelem" alá akarja helyezni. Sajnos én is és a párom is rokkantnyugdíjasok vagyunk, amit tudunk segítünk, de az nem sok.
Tulajdonképpen azt szeretném megkérdezni, hogy ezek után milyen lehetőség van arra, hogy egy kicsit próbáljunk gyorsítani az ügymeneten, mert bár a mindenhol elismerik, hogy nagy és súlyos probléma, de sajnos ők nem tudnak többet segíteni. Az igazság, hogy a lányom viszont nem tud ügyvédet fizetni, aki hivatalosan is utána tudna nézni, hol tart a végrehajtás, körözés, mert neki tulajdonképpen sehol nem adnak konkrét tájékoztatást és amíg a megyei végrehajtótól nem érkezik levél a kerületi gyámhatóságra, addig az "állami előleget" sem tudják fizetni. Szóval a huszonkettes csapdája, én legalábbis úgy érzem.

Elnézést a hosszúra nyúlt levélért.

A választ előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Agent Cooper # 2013.01.25. 13:56

Kedves Muca!

Rossz helyen kopogtat, a fórumnak az a része büntetőjogi jellegű témákkal foglalkozik. Azért röviden válaszolok. A gyerekek láthatása az Önök közötti egyezségtől, annak hiányában a bírósági ítélettől függ. A volt élettársa jelenlegi nőjétől nagy valószínűséggel nem fogja tudni eltiltatni a gyerekeit.

Kedves katakiss30!

Hívja fel az ügy előadóját, az értesítésen biztos ott van az elérhetősége, tőle minden kérdésére választ kap.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.25. 11:15

Nem egyszerre hívják az érintetteket, már csak azért sem, mert egy akta van.

katakiss30 # 2013.01.25. 10:27

Üdvözlöm!
Olyamatban van egy rendőrségi ügyem Én vagyok a sértett. A mai napon levelet kaptam irat ismertetéssel kapcsolatban. Ilyenkor mind két felet egyszerre hívják be, vagy nem. Ugyan is semmi képen nem szeretnék az illetővel találkozni. Magánvádi eljárást indítványoztam ellene. Az értesítésben az áll, hogy amennyiben nem jelenek meg az iratismertetésen abban az esetben is továbbítják az ügyet az ügyészség felé vádemelési javaslattal Mit tegyek?
Köszönöm

Muca # 2013.01.24. 22:38

Érdeklődni szeretnék, ha élettársam elmegy egy másik nővel, és én maradok a gyerekekkel, akkor milyen gyakran kell láthatást biztosítanom számára? Az is érdekelne, hogy kizárható-e a másik nő a láthatásból? Pl. kérhető-e rá tiltás, vagy hasonló, vagy csak bántalmazás esetén van ilyen? A másik nőnek is vannak gyermekei, de a férje neveli őket. A nő nem napi szinten, de rendszeresen iszik, dohányzik, és nincs munkája. Nem adnám oda a nőnek időszakosan se a gyerekeimet. Pláne hogy a legkisebb még szoptatott. Segítségét Köszönöm!!!

Rafina67 # 2013.01.24. 22:20

Kedves chilem!

Ha csak értesítési cím kéne akkor semmi gond, de ahhoz nem kell semmi csak a te címedet adják meg levelezési címként.
Nekik értesítési megbízott vagy székhely kell.
Ezek felelősséggel is járnak:-(
Át kell venned a leveleket és továbbítanod kell a címzettnek rövid időn belül (5 nap).
A székhely még rosszabb:-)
Hogy mi mindenre jó ez és mi minden baj járhat vele azt nagyon hosszú

Minden jót!
R

chilem # 2013.01.22. 10:48

Értesítési címmel kapcsolatban érdeklődnék.
Megkértek, hogy a lakásom címe legyen értesítési cím. Szeretném tudni, lehetnek-e rám nézve ennek valamilyen negatív következményei (amennyiben hozzájárulok), valamint milyen hivatalos dokumentumot kell kitölteni, illetve engedélyt aláírnom, ehhez milyen adatok kellenek ( állítólag helyrajzi szám is kell), és kell-e aggódnom, hogy ezt esetleg felhasználhatják-e valami másra is.
Nagyon köszönöm a választ előre is!!

Rafina67 # 2013.01.22. 08:58

Kedves Kata0001!

Büntetlen előéletű vagy:-)
Lesz tiszta erkölcsid.
Egy esetleges nemzetbiztonsági-, vagy megbízhatósági-, vagy kifogástalan életvitel vizsgálat esetén viszont kiderül.

Minden jót!
R

Kata0001 # 2013.01.21. 11:06

Azt szeretném megtudni, hogy 2012. áprilisában tulajdon elleni szabálysértésért pénzbirságot kaptam, kormánytisztviselő voltam és vagyok. Most kapok erkölcsit?? Büntetlen előéletű vagyok??? Előre is köszönöm!! SOS!!

katica22 # 2013.01.20. 11:04

Kedves Rafina67!
Irtam önnek emailt!

Rafina67 # 2013.01.19. 20:50

Kedves boszi77!

A férjedet elég komoly bűncselekmény elkövetésével vádolják. Az, hogy az előzetes letartóztatást megszüntették azt jelzi, hogy nem tartanak attól, hogy meglép. De ha az ügy úgy alakul, hogy valószínűsíthető az öt évnél szigorúbb büntetés, akkor bíz megint előzetesbe tehetik, de ha ítélet születik akkor ha az 27 hónapnál több akkor a fennmaradó időt kell letöltenie még.

Gondolom nem hittétek, hogy az ügynek csak úgy vége lesz. A büntetés végrehajtásával van vége ebbe jobb, ha mielőbb beletörődsz. Sajnos a jó állás az nem számít és a gyerekek és más sem, persze a bíró mindent mérlegel, de nem a ti szempontotok a legfontosabb.
Sajnálom!
Minden jót!
R

Rafina67 # 2013.01.19. 20:44

Kedves katica22!

Az előzetes letartóztatás 30 napig tart.
Nem valószínű, hogy hamarabb kiengedik. Azután is csak akkor, ha megszűnt az előzetes letartóztatásba vételének az oka.
A terhelt előzetes letartóztatásának szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt van helye, ha megszökött, a hatóság elől elrejtőzött, vagy szökést kísérelt meg, illetőleg az eljárás során ellene újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt eljárás indult,vagy feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenléte másképp nem biztosítható,vagy szabadlábon hagyása esetén, a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz, okirat megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást, vagy feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Ez kicsit hosszú volt, de amíg ezek valamelyike fennáll, addig fogva marad. A gyereket elhelyezik intézetben, ha nincs ki nevelje.

Sajnálom!
Minden jót!
R

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.18. 13:49

Lásd alább: van ügyvédje.

boszi77 # 2013.01.18. 13:34

Segítség!
Férjem előzetesben volt 27 hónapot. miután a bíróság kimondta továbbra szabadlábon védekezhet de csak a lakhelyén belül, később eszt is felfügeszteték. És ő elhelyezkedett egy nagyon jó állása van. Nem sokára ismét egy tárgyalás de az ügyvéd szerint még nem lesz vége az ügynek. Férjem II. rendű vádlott. Kérdésem végül is az volna: rabosíthatják a tárgyaláson ismét?, anélkül h nem lesz le zárva az ügy? Ügyvédje aszt mondta készüljön fel mert lehetséges. Én eszt nem értem miért?
Elnézést most kicsit nem vagyok teljesen formába ez után a telefon beszélgetés után. Szóval elnézést a helyesírásért stb...
akár priviben is várom mihamarabbi válaszotokat.
az ügy amibe bele keveredett 5-15 évige kapható letöltendő.

ObudaFan # 2013.01.17. 18:28

Ha fogva van, akkor van védője. Ő ismeri az ügyet, látta például az előzetest elrendelő végzést. Még ő sem fog biztosat mondani arról, hogy mikor fogják kiengedni a védencét, de legalább valamit fog tudni mondani ezekre a kérdésekre. Nekünk innen a távolból esélyünk sincs.

katica22 # 2013.01.17. 18:05

Üdvözlöm

Segitségét szeretném kérni,páromat elözetesbe helyezték 30 napra,mert szabálysértésként elkövetett üzletszerüen csalást kb 400000 ft a kár.ki fogják engedni 30 nap után???miért nem jöhetett ki 72 óra után? Még mindig rendörségi fogdán van.van munkahelye,illetve egy kiskorú gyermeke akit egyedül nevel,most én vagyok vele.A lakhely elhagyási tilalmat engedélyezik,vagy a háziörizetet.Milyen esetbe jöhet ki hamarabb mint 30 nap?

Köszönöm válaszait,nagyon elvagyok keseredve,mert nem tom mi lesz !

Üdv :nagy kata

Rafina67 # 2013.01.17. 13:00

Kedves kredenc!

A válaszom ugyan az. Hat hónap után kérheti. A szükséges orvosi ellátást biztostani fogják önnek elég jó színvonalon.
Legyen túl mihamarabb az életének ezen az epizódján.

Minden jót!
R

kredenc # 2013.01.17. 10:08

Hozzátartozik az is hogy nem vagyok egy bűnöző bár kábítószerrel gyanusítottak meg de csak vadkender volt a nagy kertemben amit nem takarítottam ki
A másik azért lenne jó ha megkapnám a kedvezményeket mert elég súlyos betegségeim vannak a vállaim műteni kell gerincbetegségem van amit szintén műtéti megoldást javasoltak claustrofobiám szorongási betegségem még meg nehezíti. Szeretném ha mielőbb kijöhetnék és elvégeztetném a műtéteket


Tiszteletem Én kaptam 4 év börtönbüntetést amit els? fokon megfeleztek így maradt 6 hónap el?zetes után 18 hónap letöltend?m amib?l nem vagyok p

kredenc # 2013.01.17. 10:01

Kedves Rafina67

Köszönöm hogy válaszoltál Első fokon kaptam 4 év börtönt amit még ott első fokon meg is feleztek és ebből lejön még majd az előzetes így maradt 18 hónap letöltendőm.
Amit a másodfok helyben hagyott
A kérdésem még az lenne hogy ha bevonulok persze időben akkor megkaphatom e a kedvezményt így hogy azt mondták nem vagyok próbára bocsájtó??????????


Tiszteletem Én kaptam 4 év börtönbüntetést amit els? fokon megfeleztek így maradt 6 hónap el?zetes után 18 hónap letöltend?m amib?l nem vagyok p

dawson1989 # 2013.01.16. 19:50

Tisztelt fórumozók

Beismertem a csalást az első kihalgatáson amivel megvádoltak, az otp ellen és 600 forint kárt csináltam nekik hitelfelvételel kérdésem az lenne hogy tevékeny megbánásnak veszi majd a bíró vagy az ügyész és közvetítő eljárásra utalja e ha már a vádemelés elöt megálapodtam a bankal hogy vissza fizetem a pénzt részletekben nem az egészet nem voltam büntettve és egyedül követtem el a csalást !!
Válaszokat előre is köszönöm !!

Rafina67 # 2013.01.16. 07:45

Kedves kredenc!
Hol kapta a 4 évet, ha az első fokon felezték?

Ha letöltött már hat hónapot akkor kérheti az enyhébb végrehajtási fokozatot. A kegyelmi kérvény kedvező elbírálásában nem bíznék az ön helyében. Az államfők nagyon kevés egyéni kegyelmet osztottak ki az elmúlt években.

Minden jót!
R