Rágalmazás? Becsületsértés?


ObudaFan # 2013.11.25. 10:46

Benézhetsz az iratokba. De az is lehet, hogy még nem készült el.

ObudaFan # 2013.11.25. 10:47

Illetve ha holnap van tárgyalás, akkor alighanem benézni nem fogsz tudni, de a büntető irodán biztos meg tudják mondani, hogy érkezett-e szakvélemény.

rolandbakter # 2013.11.28. 10:03

Tisztelt szakértők

Szeretnék tanácsot kérni,

Polgárőri szolgálat során megvádoltak súlyos testi sértés elkövetésével, de kiderült az igazság és felmentettek.

az lenne a kérdésem hogy tehetek-e feljelentést az a személy ellen aki engem jogtalanul feljelentett. és megvádolt

és milyen jogcímen, és hogy kezdjek hozzá ?

Válaszát előre is köszönöm

ObudaFan # 2013.11.28. 14:12

Ha igazolható, hogy hamisan vádolt, akkor az ügyészségen hamis vádért lehet feljelentést tenni.

nusóka # 2013.12.11. 08:17

Üdvözlöm.
Szeretnék tanácsot kérni,egy idősek otthonában dolgozom, és folyamatos atrocitások érnek, pletykákat hallok vissza, hogy ezt meg ezt tettem, vagy valamit netán elloptam stb. az egyik kolleganő nagy puszipajtása a főnővérnek, és az igazgatónak, és most nagyon úgy néz ki kiakar csinálni, alám akar tenni. legutóbb olyan info jutott az igazgatóhoz, hogy én viszek haza valamit , munka után az igazgató megállított a kapunál, és kérte hogy mutassam meg a táskámat, persze semmi sem volt nálam ami miatt megállított, de látszott rajta a csalódottság, hogy nem sikerült elkapnia. engem nagyon megvisel az ilyesmi, ki tudja miket mondhat a főnővérnek, és az igazgatónak amiről nekem halvány fogalmam sincs, ő mindent megtehet, neki jó a beosztása, őt nem állítják meg a kapuban mert ő a diri kedvence. kérdezem én létezhet ilyen? mit lehet tenni? egyszer csak azon veszem észre magam hogy felmondanak majd valami kitalált mocskolódás miatt, mert nem bírják a képemet. kérem adjon tanácsot, napmint nap egybe van a gyomrom ha bekell mennem dolgozni, már nyugtatókon élek, azért mentem oda mert szeretem és tisztelem az időseket, és ők is engem. csak nekem ez kevés ha a munkatárs meg bemocskol és megaláz.

Véleményem # 2013.12.12. 16:09

ez nem jogi probléma. keressen másik munkahelyet vagy lelki társat aki átsegíti ezen.

kaméleon # 2013.12.12. 16:16

ez nem jogi probléma.

Mert?? Bocsi, de ha azt terjesztem rólad a munkahelyeden, hogy lopsz (pláne alaptalanul), akkor nem lelki társ fogja megoldani a dolgot.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.12. 17:31

Gorcsev Iván azt mondta, hogy nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani. Ugyanígy igaz, hogy nem lehet minden pletyka mellé bírót állítani.

kaméleon # 2013.12.12. 17:51

Jahhh, ha tényleg csak pletykának számít - és biztosan bíró nélkül -, ha valakit a munkakörnyezetében rendszeresen letolvajozok, akkor jó. Majd szólok Llenarthnak is, hogy legközelebb ne tacepaót ragasszon, csak járjon körbe a kedvesü körzetében a "pletykával".

Szélvészkisasszony # 2013.12.12. 21:56

Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék segítséget kérni, mert hamisan megvádoltak több hatóság előtt. Az illető egyszer azt állította, hogy elloptam 290.000 Ft-ját, fel is jelentett a rendőrségen aztán kiderült, hogy hamis a vád, és a nyomozást megszüntették. Majd ez után feljelentett az Önkormányzat bírtok védelmi osztályán, hogy betörtem a közös tulajdonú lakásba, persze ez sem volt igaz. Egy bírósági tárgyaláson azt állította, hogy lefizettem egy Önkormányzati tisztviselőt, kiraboltam egy bankot, elsikkasztottam a bankból pénzt, betörtem egy társasház pincéjébe, a közös tulajdonú lakásban összetörtem a berendezést. Ezek a rágalmak nem kerültek bele a bírósági jegyzőkönyvbe, pedig szükségem lenne rá azért, hogy ez alapján megindíthassam a becsületsértési eljárást. Mit lehet tenni ilyen esetben?

Segítségüket előre is köszönöm.

apalányai # 2014.01.17. 17:46

Üdv fórumozok!

Történt egy esett,párommal együtt éltünk,kapott fizetést és megbeszéltem vele hogy legyen átutalva az Ö számlájáról az enyémre pénz,szám szerint 2szer 40ezer forint át is lett utalva.
Ebből a pénzből Én még aznap befizettem a közös telefonszámlánkat mely 39ezer ft volt,ebből az Övé 21ezer,ekkor mondta hogy az előző havi 10ezres telefonszámlát is kifizeti nekem.Magyarán szólva az Ö tartozása 30ezer volt,de még aznap visszaadtam neki plusz 10ezret,igy a 80ezres utalásból maradt fenn 40ezer ami el lett rakva a rezsi számlákra.

Ebből nem is lenne probléma,de mint kiderült feljelentett hogy én a tudta nélkül átutaltam a számlámra 80ezret.igy neki 80ezres kárt okoztam.

Amúgy a fenn maradt 40ezret a rezsi összeget vissza kérte hogy majd Ö személyesen feladja,vissza is adtam neki,pár napra rá.
A feljelentésnél tagadta azt is hogy Én vissza adtam neki a rezsi 40ezret.

Azóta kaptam az ügyészségtől egy levelet miszerint az eljárást megszüntették mert nem bizonyítható a vád.

Kérdésem a következő lenne,rágalmazásért tehetek feljelentést,érdemes?
Mi ennek a menete?

Köszönöm.

Agent Cooper # 2014.01.17. 20:25

Kedves apalányai!

Nincs értelme feljelentést tenni, ugyanis bűncselekmény hiányában nem indítanak nyomozást. Ha történt volna bűncselekmény, akkor az nem rágalmazás, hanem vád lett volna. De mivel az alap eljárást bizonyíthatóság miatt szüntették meg, így semmilyen bűncselekmény nem valósult meg.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

marshal # 2014.03.05. 05:11

Kedves Fórumozók!

A következő kérdésem lenne.
Van egy vállalkozó, aki tartozik nekem pénzzel, de nem akarja megadni. A tartozásról papírom ugyan nincs, de 3 független tanúm van. Nem akartam jogi útra terelni a dolgot, inkább szórólapokat dobáltam a lakókörnyezetébe, hogy nem becsületes ember. Most azzal fenyeget, hogy feljelent.
Kérdésem, lehet-e becsületsértésről szó, ha bizonyítani tudom, hogy tényleg tartozik?

Agent Cooper # 2014.03.05. 11:11

Kedves marshal!

Igen, könnyen elképzelhető, hogy becsületsértést követett el, a szórólapozás meg kiválóan alkalmas arra, hogy mindezt a nagy nyilvánosság előtt! A sértett a tudomására jutás időpontjától számítva 30 napon belül tehet feljelentést, ha addig nem teszi meg, akkor megúszta a büntetőeljárást.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.05. 16:20

Tehát? Hagyják a fenébe az egészet, vagy ilyen ügyekben mindenkit a helyszínen lőjenek agyon a kommandósok?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.05. 16:21

Az a rohadt fórummotor!

Agent Cooper # 2014.03.05. 18:16

KBS, rossz motorra ültél? :D


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.05. 18:29

:)

Anonimus23 # 2014.05.22. 04:49

Jó napot kívánok.

Segítséget szeretnék kérni itt lévő forumozóktól .
Családon belül érdemes rágalmazás,illetve becsületsértés miatt eljárást inditani?föleg hogy hivatalos helyen is nem valos dolgokkal meg lettük vádolva?

Agent Cooper # 2014.05.22. 06:04

Kedves Anonimus23!

Ha „hivatalos helyen hamis dolgokkal lett megvádolva”, abban az esetben a hamis vád gyanúja is felmerülhet. Azonban családon belül mindenképpen célszerű első körben megkísérelni rendezni a konfliktust, akár mediátor (közvetítő) segítségével.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Anonimus23 # 2014.05.22. 06:15

kedves agent nekem nem közeli hozzátartozo az élettársam testvére de mégis családban van,másik kérdésem az lenne ha minket feljelentettek hamis vádakkal hivatalos szervnél és az illető kérte a neve elhallgatását valamelyik irányban el lehet indulni kideriteni ki volt az?vagy ez esélytelen?

Agent Cooper # 2014.05.22. 07:46

Kedves Anonimus23!

...az illető kérte a neve elhallgatását...” - kérni bármit lehet, azonban egy büntetőeljárásban ezt biztos, hogy nem fogják figyelembe venni. De ezek szerint Önöknek egyelőre csak sejtése van arra vonatkozólag, hogy ki működik közre az Önök befeketítésében. Ebben az esetben azért legelőször pontosan tisztázni kéne a tényállást, mielőtt bármilyen feljelentést is tesznek.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Anonimus23 # 2014.05.22. 08:44

Értem.tehát meg van kötve a kezünk ilyen téren ezek szerint.sajnos ha nem tudunk elindulni valamelyik irányban akkor ezek szerint nem tudunk mit kezzdeni.mert a sejtéssel sajnos nem megyünk sokra igaza van.nem tudom ilyenkor telefonszám meg hasonlok visszakövethetök e a tulajdonosához és akkor meg is lenne a konkrét bizonyosság az illető ellen.

Agent Cooper # 2014.05.22. 16:23

Kedves Anonimus23!

A telefon leginkább visszakövethető, de IP alapján is. Ha ennyire fontos Önnek, akkor érdemes előzetesen konzultáción informálódni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Klaus1224 # 2014.05.27. 02:44

Üdv!

Március végén, feljelentettek, hogy meghúztam egy autót, most vették fel a jegyzőkönyvet a rendőrségen, nem ismertem el a hibámat, mivel nem én húztam meg a kocsiját. A jobb oldalán parkoltam az autónak, neki a bal első sárvédő sérült. Az én autómon nincs sérülés az övén 10cm hosszan van a festék nyom, tehát egyértelmű ha én lettem volna az én autómon is kellene valami nyomnak lennie!
Az lenne a kérdésem, hogy feljelenthettem e az illetőt rágalmazásért? És ha igen akkor elindíthattom e a feljelentést vagy várjam meg míg döntés születik az ügyben.