Büntető jog Lopás


batka75 # 2018.05.03. 15:50

Tisztelt Erdő Ágnes !

Lenyomozhatják kamerák alapján is. Szerepel a rendőrségi nyilvántartásban is. Ő felnőtt ember, hogy Te mire számíthasz? Ha te tevékenyen nem veszel részt benne semmilyen formában és bűnpártoló sem vagy akkor semmire. De ha rajta akarsz segíteni (mert úgy tűnik nem akar jó útra térni) akkor olyan ember kellene segitségül aki hatni tud rá (szülő, rokon, barát stb.). Mert addig játszik a tűzzel mígnem kap érte vmilyen komolyabb büntetést. Így, hogy magad sem tudod mikor és mit fog elkövetni a jövőben, így senki nem tud választ adni konkrét ügy nélkül hogy mit kaphat érte. A pszichológus akkor ha ennek van vmi tényleges orvosi indoka (pl. cleptomania).

erdoagi # 2018.04.24. 15:55

Sziasztok! Erdos Agnes (26) vagyok. A hugommal (19) elunk ketten Bp-en. En tartom el, jo nagyon a viszonyunk es tudomast szereztem rola hogy rengeteg ruhat eltulajdonit napi szinten uzletekbol. Akkor tunt fel amikor mindig jobbnal jobb felsokben jart viszont en nem adtam ra neki penzt. Ekkor bevallotta hogy ellopja oket. Egyszer fel evvel ezelott kb le is bukott es rendorsegi ugy lett belole ami szerencsere csak egy kozvetitoi eljarassal zarult. Akkor megfogadta hogy soha tobbet nem tesz ilyet. A napokban viszont ismet bevalotta hogy megint lopott de nem ertek tetten viszont nagyon feltunoen figyeltek amikor tavozott. Rettenetesen aggodom miatta. A kerdesem a kovetkezo: tetteneres nelkul is lenyomozhatjak (esetleg kamerak alapjan) hogy o lopast kovetett el? A rendorseg rendszereben szerepel a kozvetitoi eljarasa miatt? Mire szamithatok? Ezek utan forduljak vele egy pszichologushoz? Ki tud ebben segiteni? Elore is koszonom a valaszokat!
Udv: Agi

moliere # 2018.04.18. 18:36

Tisztelt Jogi Fórum!
Általában az áruházakban ,mennyi ideig tárolják a kamera felvételeket?

moliere # 2018.04.18. 18:34

Tisztelt Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni. 18 éves vagyok,saját magamat tartom el, meló diákos vagyok és péztárosként dolgozom. Mivel az elöző hónapban rosszul adtam vissza a vásárlónak,úgy hogy amivel fizetett vissza adtam neki a visszajáróval. Ebben a hónapban nem tudtam jól kijönni anyagilag. Kifizettem a szükségeseket,és ételre nem maradt pénzem,tesómhoz szoktam átmenni amikor tudok.Az egyik osztálytársam mondta hogy nyugodtan tegyem el ő is rengetegszer csinálta az anyjával és nem lett belőle semmi baj.El tettem 3 péksüteményt,nem történt semmi. 3 napra rá a barátnőmmel vissza mentünk és akkor elkapott a biztonsági őr,felismert a videófelvételről,mondta hogy valljak be mindent őszintén és elmondtam neki,ki hívták a rendörséget,ők nem vittek be mert nem akkor történt a cselekedet, de a biztonsági őr azt mondta hogy fel fog jelenteni. A kérdésem az hogy mire számithatok? ez előtt nem követtem el semmit ,és ez után sem fogok,inkább éhes legyek mint törvény ellenes dolgot csináljak. És ugy álltalában a kamera felvételeket meddig tartják meg? több hónapra vissza tudják nézni amikor még az osztálytársam lopott? vagy csak azok vannak meg amiket akkor észre vettek és le mentették

Skipzsolti # 2017.12.24. 21:03

Jò napot, Làszlò Zsolt vagyok, sajnnos nincs pènzem jogi tanàcsadàsra, remèlem itt kapok egy kis segìtsèget. Albèrletben lakom, a mi nap elloptàk a telefonomat az albèrlő tàrsaim. Ahogy èszrevettem, szòltam nekik, hogy most lemegyek ès felhìvom a rendőrsèget ez ügyben. Ezt meg is tettem. Mire visszaèrtem a szobàmba visszakerült a telefonom az àgyam mellè. Biztos vagyok benne, hogy nem volt ott, mielőtt lementem a rendőrsèget hìvni. Mint emlìtettem nem vagyok valami jòmòdù sajnos, ès nekem egy elèg dràga kèszülèkről van szò. Egy galaxy s7 edge. Hasznàltan is 100 ezer forint körûl van az àra.
A kièrkező rendőrök első kèrdèse volt, hogy miutàn megtalàltam a telefont, hozzà nyùltam-e. Szèt nem fogdostam, de hozzà nyùltam, ezt mondtam is nekik.
Azt szerettem volna, hogy vegyenek ùjlenyomatot a kèszülèkről, azzal betudtam volna bizonyìtani, hogy valòban elrulajdonìtottàk a telefont, ameddìg a fürdőben voltam. Mindezek utàn mèg èn kaptam a rendőrsègtől egy 10 ezer forintos csekket, ami szerintem nevetsèges, ugyanis, mègha meg is fogtam a telefont, valòszìnűnek tartom, hogy a tettesè is rajta kellett volna mèg legyen.Szerintem nem jàrtak jòp el az ügyben a kièrkező igazsàg szolgàltatòk.
Ehhez az ügyhöz szeretnèk valamifèle segìtsèget kèrni,
Mert egyedül tanàcstalan vagyok, ès őszintèn szòlva,
Nehezen tudom lenyelni a bèkàt is, hogy engem akartak meglopni ès a vègèn mèg emgem büntettek meg.
Ha valaki segìtene, annak előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Làszlò Zsolt

Stim924 # 2017.12.08. 17:52

Tistelt Vadsuhanc

Értem, köszönöm.
Mennyi idő alatt küldi ki a bíróság a határizatot?
Továbbá, értesíti a munkahelyet is? Erkölcsi bizonyítványba bekerül?
Köszönöm előre is a válaszát.

Vadsuhanc # 2017.12.08. 17:06

Az alapján amit leírt nincs szabadságvesztés. Pénzbüntetésre kell számítani.

Stim924 # 2017.12.08. 16:20

Tisztelt Vadsuhanc,

Ennyit mondott az eljáró rendőr, hogy továbbítja a bíróságra.
A szabálysértés alatt mit ért? Szabadságvesztés?
Köszönöm.

Vadsuhanc # 2017.12.08. 16:15

Stim924

Egy mondat zavar....„" Felvették a jegyzőkönyvet, melyet a bíróságra küldtek...”"

Egyébként lopás szabálysértése és pénzbüntetés....

Stim924 # 2017.12.08. 16:09

Szeretném a segítségét kérni.
Egy gyermekét egyedül nevelő 44 éves anya. Tescoban több termékre olcsóbb termék cimkéjét cserélte. Megvásárolva 24000 Ft-ot fizetett. A teljes érték 61.000 Ft lett volna. Természetesen rendőri intézkedés történt. Felvették a jegyzőkönyvet, melyet a bíróságra küldtek. Nem tartották bennt, hazamehetett. Együttműködő volt a rendőrséggel. Soha semmit nem követett el.
Milyen büntetésre lehet számitani.
Köszönöm előre is a választ

Dovi # 2017.12.01. 12:50

Értem, köszönöm a választ, azert nem vittem teljes készletett mert nem volt ott bontatlan doboz, és azért nem jeleztem mert ugy hittem egy teljes keszlet van nalam és nem gondoltam hogy ha kifizetem akkor barmit elkövetek. De ha pénzbírság befizetem, és tanultam a leckéböl

ObudaFan # 2017.12.01. 12:33

Alighanem nehéz lesz védekezned azzal szemben, hogy akkor miért nem jelezted ezt a tényt a pénztárnál, vagy miért nem vittél el eleve egy teljes készletet. Ha elítélnek, pénzbírság a valószínű.

Dovi # 2017.11.29. 19:49

Jó napot kívánok
Azal szeretnék önokhöz fordulni,
Az egyik Lidl áruházban led fénysort szerettem volna vásárolni 4000 forint értékben, mivel a dobozokon már látható volt hogy már előtte is ki voltak nyitva ezért megnéztem hogy minden tartozék benne van-e a dobozban és mivel ugy láttam hogy hiányoznak a rögzítésre szolgáló műanyag tapadókorongok ezért a többi dobozból kiegeszítettem a terméket ugy ahogy a dobozon szereplő leiráson volt hogy egy komplett termékem legyen, és a terméket kifizettem. A kasszátol való távozáskor feltartóztatott a biztonsági őr ellenőrizte a dobozt és megálapitotta hogy 1 tapadókorongal több van a dobozban, ezért lopást követtem el és rendőrt hívott akik feljelentésel éltek ellenem és azt mondták bírósági eljárás indul ellenem.
Nem állt szándékomban semmit ellopni, csak a megvásárolt termeket akartam hiánytalanul elvinni, nem tudtam ill. nem gondoltam hogy ezzel szabálysértést kovetek el, még sosem volt ellenem semilyen eljárás, ezért szeretném megkérdezni megvalósitottam-e ezzel a lopás szabálysértést? Mi várható az ügyben? ill. mit tehettek annak érdekében hogy lehetőleg minnél kissebb szankcióval keruljek ki az ügyből.
Válaszokat előre is köszönöm.

Kamara1 # 2017.11.28. 21:30

Tisztelt Rexo s Lajcsó forumozók. Belső ellenörzés alkalmával minden kiderült. Elkövető a "támadóan reagáló kolléganőm" barátja volt. Sajnos nem csak ez volt a "sara" a kolléganő új barátjának'''' sok sok minden.... Többiek is elmondták hogy kb 2hónapja tünnek el kisebb értékü dolgaik. Nem én voltam a hibás,már régebb óta üzte a lopásokat csak az enyém volt a legnagyobb fogása. Szekrényből vette ki. Végül is sikerült ezt a tisztességtellen embert kitiltani a körünkböl.

Rexor # 2017.11.09. 11:54

"Most tudom hogy csendben örülnöm kellene": igen, ezzel meg is válaszoltad a kérdésedet. Egyetértek lajcsóval, nagyobb trutymákot ne keverj (bár ha jól látom már kissé elkéstél ezzel is).

lajcsó # 2017.11.09. 07:49

"CSAK MOSZMÁR SZERETNÉM TUDNI az igazat."
Minek? Ne strapáld magadat, úgysem fog kiderülni! Megvan a pénzed és ez a lényeg. Máskor jobban ügyelj az értékeidre!

Kamara1 # 2017.11.08. 22:31

Tisztelt hozzáértők!
Az irodában eltünt a pénzem. Nagyon zűrzavaos nap volt.
Mindent átkutattunk a kollégákkal.
Természetesen a táskámat is többször kiborítottuk. Végig magam híbáztattam hogy figyelmetlen voltam. Biztosra vettem hogy vagy a vállalati 3 autó valamelyikébe kíelytettem. Vagy a nagy rohangálásban összefogtam a ruhákkal. Kb 370 garnitúrát hordtunk le a ruhatárba,s néha ha láttam hogy valaki "sokat visz" odaszaladtam segíteni. Teljesen kikészültem tudtam hogy munkahelyemen "vesztettem" el. 3hét múlva hazaérve pakolnám a ridikülöm....kivettem a bukszám ami alatt egy zacskós találtam az alatt még a keresett bőr tokot. Azt hittem már megbolondultam, hogy halucinálok. Szóval valaki visszatette. Most tudom hogy csendben örülnöm kellene. Nem tudok.250000 céges ill a kazán vásárlásra nálam lévő saját 300000ft elvitte, igaz vissza is adta és biztos hogy mi közülünk.
Kis cég vagyunk (12) mindenkiben maximálisan megbíztam????????. Feljelentést nem akarok tenni mert volt annyi becsület benne hogy vissza adta. De "természetesen" nagyon feszült s rossz lett a munkakapcsolat. Sőt miután mindenkit összehívtam, elmondtam hogy a táskámban megtaláltam a keresett tokot a pénzel... S köszönöm a megtalálónak hogy visszatette.. illetve kérem hogy négyszemközt mondja el hol találta illetve szeretném megbeszélni. Egyedül kérem keressen meg. Erre 5petc múlva feljött az egyik beosztottam . Ki kérte magának hogy tönkre tettem a szabadságát, mert nem tudta miért vagyok ideges S mit akarok mondani majd a kezdő héten. Illetve amióta keresem a pénz. ,ő tiszta idegbeteg mert azt gondolta őt gyanusítom ( még ráutalóan se viselkedtem!! végig magam ostoroztam s hangoztattam hogy elvesztettem itt valahol.. és segítettek is keresni.) Ill közölte hogy utánna is járt rágalmazásért fel akart jelenteni, mert ő azt hitte hogy azért hívom őssze a kollégákat mert közlöm hogy ő ellopta a pénzem. ?? Na ezt nem értem.Most már tényleg forr a hangulat nálunk. Illetve senki se vállalta a "megtalálást"Kérdésem magánnyomozót munkáltatóként jogom van felfogadni? Vagy előtte forduljak még ügyvédhez hogy mit tehetek,.Mivel nem szeretnék személyiségi jogot sérteni. CSAK MOSZMÁR SZERETNÉM TUDNI az igazat.
Köszönöm

tóthnékata # 2017.06.26. 12:00

10 hónappal ezelőtt volt a leányomnak egy ruházati bolti lopása, a csekket kifizette. Most szeretne diákmunkát vállalni, de fél, hogy emiatt nem fogják felvenni a plázákban lévő üzletekbe. A cég, amelyiknél lopás történt, mennyire tartja számon a tettesek listáját? Mehet ugyan ahhoz a céghez dolgozni?

Dr.Attika # 2017.06.23. 17:01

Jó napot! Semmilyen következménye nem lesz itthon.

Lexi55 # 2017.06.23. 09:13

Jó napot !
Segítséget szeretnék kérni , elkaptak lopásért külföldön (kis értékű lopásrol van szó ) . A rendőrségen kifizetem a büntetést , de nem volt nálam személyi igazolvány ezért képet és ujjlenyomatot csináltak , mikor meglett a személyi igazolványom kifizettem arra is a büntetést ami több volt mint amit a lopásért kaptam , azután elengedtek .
Mire számíthatok itthon ? Milyen következménye lesz ? Megjelenik ez nekem majd a munkahelyen , mikor megyek állás interjúra ? (17 éves vagyok )

Öreg Tölgy # 2016.11.16. 16:04

Kivételesen pontosan azt kellett volna tenni, amit a biztonsági őrök mondtak (mondjuk, ők is megtehették volna). A rendőrök ugyanis meg tudják nézni a felvételeket. Minél gyorsabban tegyétek meg, mielőtt letörlik a felvételeket.

thegenuinepeter # 2016.11.16. 14:01

Szép napot!
Abban szeretnék segítségek kérni, hogy ültünk a corvin plazaban egyik barátommal és odajött hozzánk egy srác, aki együtt focizott haverommal és mondta, hogy valtsuk fel neki pénzt, mi elővettünk 15e forintot és ő pedig kivette a kezünkből és elvitte,haverom utánna ment, de nem érte utol. Mit lehet ilyenkor tenni? Valamelyik kamera biztosan felvette és lehet, hogy a nevét is ki tudjuk deríteni, azonban amikor odamentunk egy corvin plázás emberhez és elmondtuk hogy mi történt,akkor mondta hogy rendorseget kell hivni, mert nem tudjak megnezni a kamera felvetelét vagy valami ilyesmi, de nem volt valami segitokész,elsétált amikor beszéltünk hozzá.
Válaszát előre is köszönöm!

Dr.Attika # 2016.07.01. 17:36

Akkor a törvényes képviselője tehet feljelentést.

karavella # 2016.07.01. 16:58

Köszönöm a választ Dr.Attika!
Értem, és, ha a hozzátartozó kiskorú hozzátartozó??

Dr.Attika # 2016.07.01. 16:43

Hozzátartozó esetében az állam lemond büntetőjogi monopóliumáról és a sértettre bízza, hogy kéri-e hozzátartozója megbüntetését.