Üdvözlök Mindenkit!
Egyszerűen nem tudom hol tehetek fel új kérdést, pedig régebben jártam már itt..na mindegy, nézzék el kérem,hogy most itt felteszem.
Bízom benne,hogy kapok segítséget !
Gyermekemtől 1 hete ellopták a mobiltelefonját,illetve a házkulcsait, a rendőrség lebeszélt a feljelentésről,mondván nincs tettes,nem történne semmi.De azért kimennek az iskolába,ha találnak valamit akkor jelzik.
Jelezték is és meg is lett a tettes... egy 9 éves kisfiú,akinek a lányom termében volt órája ,lányom pedig és a többi gyerek az osztályban hagyták a kabátjukat ,amiben az érték volt.
Ennek a 9 évesnek ott volt órája(teremcsere)
Állítólag végighúzza a kezét a kabátokon és így deríti ki mi van bennük..
Illetve ha le is adta volna a gyerekem órák előtt akkor se lett volna biztonságban,mertn lent az ügyeletes portáshoz ,aki egy felnőtt nő,oda kell leadni,igen ,de amikor elmegy onnan ugyanez a gyerek aki egyébként magántanuló kutat a holmik között,játszik mások telefonján stb!
Ezzel a családdal rendszeresen vannak problémák, jár hozzájuk a gyámügy is ,legtöbb a lopás és rablás 18 év alattiak.Nem mind sikerült állítólag rájuk bizonyítani,engem ez nem is érdekel.
Ami érdekel,hogy a telefont egy osztálytárs találta meg, 4 darabban , én kétlem ,hogy egy 9 éves így összetörne egy telefont. Van egy 13 éves és egy 16 éves fiú testvére is.
A rendőr azt mondta próbáljam meg kifizettetni, és ha nem megy akkor jelentsem fel.
Mármint az édesanyával fizettessem ki. Az anya engem nem keresett meg , de a családsegítőt igen és vele hivatott engem fel,hogy majd részletekben megkapom...valamikor..mert ők szegények,ez van.
Eltelt 1 hét, visszahívtam a cs.segítőt hogy nem beszéltük meg mennyit fizet és mikor ?
Azt mondta,hogy nem is akarja a nő kifizetni,illetve a tettes anyja mondta,hogy nem kérhetem a készülék teljes árát,mert az már használt volt.
Meg állítólag amúgy is törött volt.A felét maximum kifizeti,de azt is részletekben valamikor.
Én mondtam hogy nekem ez nem felel meg.
Amúgy nem igaz ,nem volt törött és 2019 januárban vettük és még garanciás is.
Ez miatt kellett nekem új készüléket venni,mert a fia gondolt egyet és ellopta a lányomtól.
38000 ft volt a készülék,Media M.-ban ,akciós volt,egy gyereknek tökéletesen jó volt. A lányom imádta , megszakadt a szíve mikor elvitték.
A kislányom beteg és ezért küldtem tőle a telefont el mindig,hogy amikor baj van útközben hívjon fel.
A telefon darabjait a tettes házától nem messze az utcájukban találták meg. A kulcsunkat viszont nem.
A családsegítő szerint a kisfiú nem is tudott az egészről( na itt lett gyanús nekem ) értelemszerű,hogy a nagyobbak büntethetőek a kicsi meg nem és rákenik.
De tegyük fel a kicsi volt, akkor is, most akkor a szülők nem tartoznak érte felelősséggel?
Kérdésem az,hogy ha valaki 9 éves akkor nyugodtan lophat akármit,elviheti a kulcsainkat is?Vagy lenne valami jelentősége a feljelentésemnek?
A gyámügy ilyenkor hol van? Miért nem érdekli őket?
Nem csak minket károsítottak meg már.
Bocsánat,ha hosszú lett.... de rendesen akartam a történetet vázolni!
Mit javasoltok?Kihez forduljak?Mit tegyek?