Rendőri eljárás


buba # 2011.10.21. 04:27

2 át nem vett idézés után adnak ki elfogató parancsot.Előbb nem igazán van joguk rá, hacsak nem öltél embert. Panaszt tehetsz az ügyésznél, illetve a független rendőri panasz testületnél. Itt jegyzem meg egyre gyakrabb ez a magatartás a hatóság részéről.

Wiki75 # 2011.10.21. 03:04

Október 07.-én kaptam egy idézést a kerületi rendőrségtől,amit nem vettem át,mert nem voltam itthon.Mivel ez pénteki nap volt,így hétvégén nem volt lehetőségem átvenni.Hét elején pedig hivatalos ügyeket intéztem.12.- én szerda este előállítottak,mert idézés ellenére/amit még alkalmam sem volt átvenni/nem jelentem meg.Másnap délelőtt 10 óráig bent tartottak,amíg az előadó meg nem hallgatott ez kb. 40 perc volt.19.-én a postás újra kihozta az idézést ami 11.-ére szólt.A kérdésem a következő,hogy lehet 4 nappal az időpont előtt /amibe bele esett a hétvége is/kiküldeni az idézést,amit még át sem tudtam venni és előállíttatni az embert,mert nem jelent meg?Bent tartani 13 órát amíg másnap ki nem hallgatják?Esti órákban a két kiskorú 13 hónapos és 10 éves gyermeke mellől elvinni akiket egyedül nevel és egy fiatalkorú személy felelősségére rábízni?
A jegyzőkönyvben az állt,hogy a posta visszaküldte "nem kereste"jelzéssel.Ennyi idő alatt vissza sem ért volna,ha visszaküldték akkor hogy kézbesítették nekem 19.-én?Élhetek valamilyen panasszal a rendőrség eljárása ellen?Köszönöm előre is a választ!