Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


fenyegetés, zaklatás

Kelvin (törölt felhasználó) #   2015.04.30. 21:59

Ha feljelentem, ahhoz kell ügyvédet fogadom? Pénzbe kerül? ” - Nem kerül pénzbe, ingyen szoktak ügyeket vállalni. Max. némelyik kér egy kis Erzsébet-utalványt 500-as címletekben, de ez is ritka....

ObudaFan # e-mail 2015.04.30. 20:04

Nem kötelező az ügyvéd és nem kerül pénzbe a feljelentés, de szerintem ez nem elég komoly fenyegetés ahhoz, hogy a zaklatás megállapítható legyen.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

kékfrézia # e-mail 2015.04.29. 17:56

Tisztelt Jogi Tanácsadók!
a következő történet kapcsán szeretném segítségüket kérni.
4 lakásos Bérházban élünk jelenleg. Mind a 4 lakás bérlakás. A ház tulajdonosa egy cég.Bérházunkba új lakó költözött egy hónapja.Innen kezdődtek a komolyabb gondok. A tulajdonos cég az új akónak a mi megkérdezésünk nélkül azt mondta, hogy a jelenleg általunk használt kamrahelyiséget majd közösen használjuk. Természetesen, mi nem szerettük volna egy idegennel megosztani a nem is nagy és nem is külön helyiségekből álló kamránkat. (A háznak nincsenek közös használatra kialakított kamrái.) Az új lakó ezen azonnal megsértődött. Hiába mondtuk el normálisan, hogy ebben a házban nincs közös kamrahelyiség. Emiatt a beköltözés második hetében (akkor találkoztam vele először a beköltözése óta) az esti órákban szóval nekem támadt, ordítozott, és súlyosan szidalmazott (egyedül voltam,nem volt tanú).Az új lakó sajnos igen rendetlen is, egy hónapja tárolja nagy számú dobozait a folyosón.A lépcsőfokon elhelyezett dobozt, miután gyermekem egy óriásit esett rajta keresztül, onnan eltávolítottam. Ami azt jelentette, hogy a többi dobozára tettem. Néhány nap múlva amikor a lépcsőházban találkoztam vele megfenyegetett, hogy eltöri mindkét kezem, ha még egyszer a dobozaihoz nyúlok (erre tanú a párom is).Becsengetésekkel is zaklat minket. Amennyiben feljelentem a rendőrségen számíthatunk arra, hogy tesznek vmit? A bérház tulajdonosa nem köteles ilyenkor rendezni a felelőtlen ígérete és bérlőválasztása miatt kialakult helyzetet?Ha feljelentem, ahhoz kell ügyvédet fogadom? Pénzbe kerül? Hányszor kell bemenni emiatt várhatóan a rendőrségre? Mennyi idő, amíg kivizsgálják és döntést hoznak? köszönöm előre is a segítséget

folyami géb # e-mail 2015.04.06. 16:27
  1. Az biztos, hogy ez nem szabályos idézés. Lehetne ugyan vallakit rövid úton is idézni, de akkor is személyesen, az érintettel kell közölni az idézést, nem a férjével, vagy bármlyen rokonával.
  2. Más kérdés, érdemes-e ezzel szívózni, azt sem tudjuk, gyanúsítottként vagy tanúként (a javadra) akarja-e a nyomozó mhogy ooeghallgatni.
  3. Az bizos, hoggy önmagában nem zaklatás, ha rászóltatok az emberre, hogy ne kukkoljon és ne zajongjon. Akkor lehet, ha annyiszor és olyan módon szóltatok rá, ami már a magánéletébe való önkényes bbeavatkozás, vagy ha életveszélyesen megfenyegettétek.
  4. Előre nem, hanem a gyaúsítotti kihallgatás előtt kell közölnie a hatóságnak a gyanúsítás pontos szövegét.
  5. Kirendelt védőt attól fogva kérhetsz, mihelyst terhelt vagy az ügyben, és utána is az eljárás bármely szakaszában (más kérdés, hogy van-e értelme).
dzsozi79 # e-mail 2015.04.03. 19:59

Üdv mindenkinek !
A napokban felkeresett egy nyomozó és egy Idézést hozott.

Az idézésben az áll hogy : zaklatás megalapozott gyanuja.

Nos arról lenne szó hogy a közvetlen szomdszédságomban
van egy aztalos műhely amit elvileg a házban lakó személy használ .
Ez egy földszinti ház tüzfalra nyiló ablakokkal.
Én és a nejem többször észrevettük hogy kukkol amikor elmegy az ablakunk előtt és nem lehet tőle rendszeresen pihenni. Valószinü hogy semmilyen engedélye nincs a helyiség használatára,ugyanis ez egy közöshasználatu helyiség volt még régen. Mi már egyszer összeirattunk a házzal hogy megkapjuk a helyiség kizárólagos bejárási jogát, de amikor a közgyülésen tárgyalásra került nem adták oda nekünk, hanem valami szerződést lobogtattak amit nem tekinthettünk meg .( Legjobb tudomásom szerint a közvetlen szomszédnak bele kellet volna egyeznie abba hogy bármilyen hangzavarral járó mühelyet létesitsenek.)Bár azt nem értem ha neki szerzödése van a házzal akkor miért szavazták ujra abban a pillanatban amikor mi megmutattuk az össze irást amit aláirattunk a ház 70százalékával.( A szavazáson összesen 13 lakó volt ,ebből 10-en szavazták meg neki.
A házban 45 lakó van.

A lényeg , szóval kaptam ezt az idézést zalklatás miatt mert mertünk neki szólni hogy ne kukkoljon, és ne hangoskodjon !!!!!

A kérdésem : amikor hozta a nyomozó az idézést ami csak az én nevemre szól, közölte velem hogy vigyem magammal a feleségemet is !!!!!!

Ez normális ?????

Szerintem nemkell hogy vigyem a feleségem hiszen nekem szól a idézés.

Ez szerintem nem igy müködik hogy őt is behivják , majd ha küldenek neki is idézést szerintem.

A másik : ha bemegyek a kihallgatásra akkor előszösz a rendőrségnek kell felvilágositania hogy mivel vádol ?
Kirendelt ügyvédet a felvilágositás előtt kell kérnem ,vagy az után is megtehetem ????

Előre is köszönöm a választ !

Üdv !!!!

Véleményem #   2015.02.07. 01:31

Nyuszkó123

Ha elfogultság van, vagy egyéb akkor meg van az útja menete annak, hogy független szervet találjon a nyomozásra esetleg másik kapitányságot... komoly és eltökélt szándékait egy védő vagy személyes jogi képviselő segítségével könnyebben véghez vihető. Az meg zárójeles, hogy valóban nem célszerű a hatósággal szembe menni, mint írták, olyankor még inkább "összezárnak"

Agent Cooper # e-mail 2015.02.04. 17:17

Kedves Nyuszkó123!

Szerintem nem biztos, hogy az intézkedő (vagy éppen nem intézkedő) közegek bemószerolása közelebb viszi a megoldáshoz. Sajnos sok esetben ilyenkor még inkább összezárás történik. Célravezetőbb indítványokat tenni, amit minden esetben el kell bírálnia a nyomozóhatóságnak.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Nyuszkó123 # e-mail 2015.02.04. 13:48

Köszönöm a választ! Hát, nem hagyom annyiban, az is biztos...

ObudaFan # e-mail 2015.02.03. 14:54

Ha elfogultságot gyanítasz, akkor jeletsd be az ezzel kapcsolatos adatokat a rendőrségnek, vagy az ügyészségnek.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Nyuszkó123 # e-mail 2015.02.03. 08:45

Sziasztok!
Zaklatás miatt tettem feljelentést tavaly nyáron. Augusztus végén pontosabban. Már egyszer megpróbálták lezárni az ügyet azzal, hogy a vádlottat behívták kihallgatni, ő azt mondta, hogy ő nem zaklatott (ezernyi telefonhívás, sms-ek, személyes megrémisztés, késsel a zsebében mászkálás), és ezzel le akarták zárni az ügyet. Írtam panaszlevelet a főügyészségnek, hogy teljesen ellentmond a végzés a feljelentéssel, és nézzék már meg a bizonyítékokat. Aztán persze folytatódott az ügy. Most már nem tudom hányadszor voltam a rendőrségen, ahol folyamatosan csak azt kapom, hogy csak papírmunkát csinálok nekik, mert ezer ilyen ügy van a városban. Én márpedig nem hagyom magam, mert nincs már családom, aki megvédjen, és kihez forduljon az ember, ha nem a rendőrséghez? Akkor minek vannak???

A lényeg, hogy most tudtam meg, hogy a vádlottnak van ismerőse a rendőrségen, és rajta keresztül próbálja elsimítani az ügyét. Én pedig attól félek, hogy ez sikerül neki, és megússza, és utána örül majd a fejének, és ugyanúgy zaklat tovább. Ilyen esetben mit tehetek? Odamehetek úgy, hogy ezt és ezt a rendőrségi ismerősét hagyják ki az ügyből? Ez elég hülyén hangzik. Nekem "sajnos" nincs ilyen ismerősöm, de konkrétan elszomorít, hogy ennyivel lehet hatni a zsarukra... Tisztelet a kivételnek, bár olyannal még eddig nem találkoztam...

Kérlek segítsetek, mit tudnék tenni annak érdekében, hogy végre ne az legyen, hogy csak papírmunka vagyok, hanem tegyen is valamit a rendőrség, ha egy nőt zaklatnak...

Agent Cooper # e-mail 2015.01.29. 12:42

Kedves Edina0700!

Abban az esetben, ha ez a személy valamilyen ellenszolgáltatást követel cselekményének felhagyása érdekében, akkor már megvalósul bűncselekmény.
Egyébként csak személyiségi jogi per indítható ellene.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Véleményem #   2015.01.29. 01:40

Edina0700

ez így semmi...

Edina0700 # e-mail 2015.01.28. 11:49

Üdvözlöm!
Magán jellegű problémával küzdök. Családom,párom és gyermekem van. Sajnos volt egy rossz lépésem,félreléptem. Ezzel a férfival facebookon sokat beszélgettünk.Azonban én ezt a kapcsolatot szerettem volna lezárni,de ő nem nyugszik bele. Azzal fenyeget,hogy mindent elmond a páromnak,megmutatja a facebookos üzeneteinket. Több álneves facebookon megkereste a páromat,sőt már a sógornőmet is,és névtelenül adja az információkat rólam. Azt szeretném megtudni,hogy ez zaklatásnak,fenyegetésnek számíte,és mit tudok tenni?
Köszönöm

Agent Cooper # e-mail 2015.01.26. 08:43

Kedves horesz76!

Szerintem feljelentés előtt érdemes lenne még megbeszélni a problémát az érintettel, és igazolható módon (például tértis levél formájában) békejobbot nyújtani. A büntetőeljárást mindig csak végső eszközként szabad igénybe venni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

horesz76 # e-mail 2015.01.24. 12:51

Üdv.Nekem olyan panaszom lenne hogy egy 4 emeletes társasházban lakunk közel 7 éve.Pár hónapja hoztunk egy kutyust,ami az egyik lakóban nagy felháborodást keltett.Lakógyűlést hívatott össze hogy szavazással dőljön el a kutyus sorsa,persze a szavazásnál már megbukott a mutatványa mivel többségben mellettem szavaztak.Valamint én már előtte bementem az Önkormányzathoz ahol is kértem ebrendeletről határozatot melyet a közvetlen szomszédaimmal alá is írattam.Azóta a 14 éves fiamat mikor meglátja kutyával vagy anélkül állandóan terrorizálja hogy mosson fel mert kutya ürülékes a lépcsőház(ami persze nem igaz),ordibál vele valamint a feleségemmel is ordibál hogy mosson fel vigyük el a kutyát,és degerenáltak vagyunk az IQ szintünk határozza meg hogy mi kutyát tartunk ,bemérgezi a kutyát stb...Ami még nem mindegy hogy volt hogy a 4 éves lányom is ott állt anyukájával amikor újabb üvöltésbe kezdett.Nekem nagyon fontos lenne tudnom hogy ennyi dolog elég-e egy feljelentéshez ,tanúk vannak hisz az egész lépcsőház tudja már.nekik ez vigyor tárgya de nekem már nagyon kellemetlen ,hisz a lányom mégcsak 4 éves és fél egy itt lakó embertől,ez senkinek sem jó.Válaszokat előre is köszönöm .Tisztelettel : Horváth Gábor

Agent Cooper # e-mail 2015.01.16. 17:53

Tisztelt callformetrinity!

Amit leírt, az nem zaklatás, és más bűncselekmény valósult meg. Célszerű lenne az ügyben jogi képviselőt meghatalmazni, a nagy kérdés csak az, hogy megéri-e.

Tisztelettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

callformetrinity # e-mail 2015.01.16. 16:36

Jó napot kívánok,Helló, sziasztok!
Az Én gondom az volna,hogy miután gyermekkoromban édesanyám elhalálozott,a felügyeleti jogot a testvérem(féltestvérem anyáról),és a felesége kapta meg.mi után felnőttem,és le érettségiztem nem mehetem tovább tanulni,mert mennem kellett a bátyám vállalkozásába dolgozni.Koraszülött voltam ezért sok pénzt vettek fel utánam.Mivel mindig szófogadó és félénk voltam ,nagy lelki terrorban tudtak tartani.( a saját gyerekeiket is)A bátyám egyik kisebbik házában laktam egyedül,eljártam dolgozni,és elláttam a bátyámék állatait,mivel ott tartották őket.Amiből Én csak ritkám
n ettem.Éveken keresztül a betegségemből kifolyólag felvették a pénzeket,és fizetést is csak löktek valamennyit.indig csak szapultak engem,és a gyerekeiket is.(kivétel az egy szem fiuk akinek saját házat,kocsit vettek) Én és a lányok semmit sem kaptunk.barát nőimet soha sem mertem haza vinni bemutatni.A lányok ahogy nőttek szépen lassan leléptek.Én még mindig tűrtem.Tavaly ellőtt csak összeköltöztem a barátnőmmel.
Itt jön a lényeg még 2010-ben úgy döntöttem elég volt a pénztelenségből! Mivel általában dec-márc. a bátyámnak nem volt munkája ezért otthon voltunk.Nekem csak egy minimális jövedelmem volt ebből éltem Ők szó szerin vállalkozóként dúskáltak a fiukkal együtt.
Na tehát elmentem a három meglévő szakmám mellé Plusz érettségi tanulni,majd 2012.február.1. dolgozni ,azóta is dolgozom télen is.Folyamatosan!rendszeresen zaklattak,hogy ha nem megyek vissza hozzájuk dolgozni elzavarnak.2013.júliusában össze költöztem a jelenlegi párommal.Szépen éldegéltünk kettecskén,terveztük a babát.2014.szeptemberében mivel nem adtam oda nekik, a harmadik saját magam által vett cefrés hordót azt mondták el lehet menni.2014.szeptember.18.-án elköltöztünk a párom házába.a közüzemi számlákat kitisztáztuk nem hagytunk hátra semmi tartozást.A gáz számla negyed évente jön.A harmadik negyedéves 2014.07.01-2014.09.30-ig szólt. mivel mi már 18 eljöttünk ez vonatkozott még ránk,bár 12 napot nem használtuk.2014.11.14. felhívtunk minden szolgáltatót ( villany.víz,gáz),az mondták addig a napin nincs tartozás,minden nullás,2014.12.12.-i keltezéssel megkapták a negyedik negyedéves gáz számlát.Fel hívtak a bátyámék hogy fizessem ki,mert az még az enyém.Felhívtam a szolgáltatót,ott azt mondták ha Én mér októberben nem tartózkodtam ott az engem már nem érint.Felhívtam a testvéremet,és meg mondtam nekik mit mondtak a gáz szolgáltatónál,itt jön a lényeg!!!
Azóta fenyegetnek engem,és a páromat is.
Mi tehetnék velük.ellenük?Feljelenthetem-e Őket zaklatásért,rágalmazásért vagy nem tudom mi ennek a hivatalos elnevezése.
Válaszukat,válaszotokat előre is köszönöm maradok tisztelettel Trinity!

ius latratus # e-mail 2014.11.25. 01:41

Keresnem kell egy kötelet.

alkai89 # e-mail 2014.11.24. 22:37

Előre is köszönöm a válaszokat meg a tanácsokat először bemásolok amit kaptam de a neveket kitörlöm és majd ebben kérnék tanácsokat ha megvalosul akkor mit tudok csinálni mert eszt a levelet kaptam facebook on!!

Szia N.... G... vagyok. Először is csak kérdezni akarok valamit, mi jogon kúrvázol te engem? Jó végülis nem is ez a lényeg... E... J.... fel jelentettem rágalmazásért és te vagy az 5. tanúm, Bizonyítékom van arra, hogy miket mondtál rólam.... Így nézd mennyire rendes leszek, kapsz választási lehetőséget... Vagy magad ellen tanúskodsz, ami ugye tudjuk hamis tanúvallomásnak minősül, vagy pedig a barátod ellen leszel muszáj tanúskodni... Gondolkozz azon, hogy-hogy döntesz !!! És ez azért mert nem érdemlem meg, hogy engem ilyenek kúrvázzanak. Mindenki söprögessen a saját portáján mert én is tudok rólad mondani pár dolgot a barátnődnek tudod J... nem csak engem beszélt ki.... ! További szép napot neked! Szia

  1. nem kurváztam mert nem szokásom
  2. a volt párja volt a barátom és közös gyerekük is van

és ezügyben kérnék tanácsot már nem 1x-ri esett a nő mert többször is fenyegetőzött már de sosem foglalkoztam vele de ha igaz amit most írt akkor mi a teendő

ObudaFan # e-mail 2014.11.24. 17:08

István1990

Feljelntést tehetsz a rendőrségen. A pontos tényállástól függően vagy önbíráskodás (kísérlete) vagy zaklatás megvalósult.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

István1990 # e-mail 2014.11.23. 13:13

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni.
Meglettem fenyegetve, hogy megleszek verve.
A helyzet a következő.
Volt hely ahol laktam, elvileg 40ezer forint tartozással hagytam ott, ami 100% nem igaz. Na de mindegy is.
Nem voltam se bejelentve oda, semmi papírt nem írtunk soha. Most felköltöztem Pestre. Azóta jön a fenyegetés hogy feljön a tulajnak a fia, és megtalál megver. Valamint állandóan zaklatnak is, már rettegek. A tartozás nem igaz, es nemtudom mit tehetnék?
Válaszukat köszönöm előre is!

Dr. Jégember # e-mail 2014.11.11. 20:00

Tisztelt Imike19!

A munkáltató "bombázása" jogilag nem minősül zaklatásnak, mert a sértett (passzív alany) csak természetes személy lehet.

Üdv:
Dr. Jégember

imike19 # e-mail 2014.11.09. 09:44

T. dr. Jegember!

Kerdesem, h zaklatasnak minosul-e, ha exnejem a mindenkori munkahelyeimet telefonon es levelben is tobbszor bombazza azert, h az altala biztosnak tartott osszegu gyermektartasdijat utaljak el neki.
Ezen esetekben felvilagositast kovetel a munkaberemrol, es hivatkozik arra, h O PKKB-n dolgozik.
Ez azert komoly problema szamomra, mert mar nem egy munkahelyemrol "tanacsoltak" el e miatt.

Valaszat elore is koszonom!
Imike19

Dr. Jégember # e-mail 2014.11.08. 03:41

Tisztel babuka01!

Megnyugtatom, hogy ezzel -még ha érkezik is feljelentés-
nem foglalkozik a rendőrség. (elutasítja a nyomozást)

Feljelentés azonban már csak azért sem érkezik, mert:

  • a facebooknak nincs magyarországi képviselete
  • ha lenne sem "avatkozna bele" magánszemélyek ilyen jellegű ügyeibe, mert elég komoly apparátust kellene fenntartania ha minden felhasználójuk, aki pl: negatív kommentet kapott egy másiktól őket ostromolná ilyen jellegű "igényével"

Szóval az "ellenfelének" ez csak egy üres fenyegetése volt nem több.

Üdv:
Dr. Jégember

babuka01 # e-mail 2014.11.07. 19:57

Köszönöm a válaszokat! Csak egyetlenegy megkeresés volt,sem azelőtt,sem azóta semmilyen formában nem kerestem. A facebookot biztosan megkereste,hogy én fenyegetem és zaklatom őt.Azt írta ezután a facebook átadja a rendőrségnek az ügyet és ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést.Én úgy gondolom semmi olyan nem történt,ami a rendőrségre tartozna.A levél valóban csak annyit tartalmazott,hogy megkérdeztem tőle tud-e a férje a viszonyról.Nem fenyegettem avval,hogy elmondom neki vagy bárki másnak,azt sem kértem,hogy a hallgatásomért cserébe kérnék valamit, Így igazából nem is értem hogyan foglalkozhatna evvel a rendőrség?