fenyegetés, zaklatás


Szomorú örökös # 2018.05.03. 04:24

Péter28

írtam 3-4 pasinak a facemről (semmi zaklató v fenyegető, mert csak egyszer írtam nekik), hogy ha ezzel a nővel kezdenek, akkor jobb ha tisztában vannak vele, hogy mit csinált a kapcsoltunk alatt. Vagyis átvert, betegesen hazudozott, megalázott mások előtt, meg is csalt és lejáratott.

No ez volt egy nagyon rossz ötlet, mert szimplán rágalmazás, becsületsértés is lehet belőle.
Az édeskevés lesz a rendőrség előtt, ha elmeséled, hogy veled ezeket megtette.

Bea1 # 2018.05.03. 06:02

Felszólított, hogy távolítsd el a bejegyzést?

Vadsuhanc # 2018.05.03. 06:50

Még nem tudod miért jelentett fel.

Amennyiben zaklatás miatt akkor azt tudni kell, hogy a törvényi tényállás megköveteli a rendszerességet azaz egy alkalom nem alapozza meg a zaklatás bűncselekmény törvényi tényállásának megvalósulását, akkor meg végkép nem, ha még igazolni is tudod azt, hogy Ő azt mondta megkeresheted, ha beszélni akarsz vele.

Amennyiben a becsületsértés vagy rágalmazás a " vád "
azért azt tudni kell, hogy a törvény értelmében nem büntethető az elkövető a rágalmazás vagy a becsületsértés bűncselekménye miatt, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul. Mellesleg a hölgynek magának kell a bíróságon a vádat képviselni.

Péter28 # 2018.05.03. 11:32

A rendőrségtől csak az jött, hogy zaklatás miatt vagyok feljelentve. Nem becsületsértés, vagy rágalmazás. Az nem szerepel a lapon. 3 szor kereste fel, pénzt hagytam az ajtaja alatt (meghalt a nagymamája, segíteni próbáltam nekik, illetve albérletben él, gondoltam segítek, elrakta. A feljelentés után visszautalta, itt van róla a bizonylat. Ugye, mossa kezeit. Csak segíteni próbáltam. Régi sms-ei között (1 éve) volt benne, hogy ha megint elmegyek táncolni, ahol ő táncol, akkor megveret engem. Ezt bármikor be tudom mutatni a rendőröknek. Illetve kitiltatott onnan a vezetőkkel, hogy soha ne menjek oda táncolni. 1.5 éve szakítottam vele, írkáltam neki eleinte, de csak kedveseket, hogy jöjjön vissza hozzám. Aztán kb 8 hónap csend, semmit sem írtam neki. Most télen elmentem hozzá, mert írta, hogy ha nem vagyok hülye, akkor álljak elé, keressem meg. Mikor ott voltam, akkor kifordult önmagából és mondta, hogy feljelent. Meg is tette. Fenyegetett akkor szóban (sajna bizonyíték erről nincs), hogy a párja megveret. Másnap írtam, hogy ne legyen nyugodt a párja soha mellette. Erre bement és feljelentett. Gondolom fenyegetés miatt, egy nem létező személy felé (kiderült nincs párja mióta vele szakított).

Péter28 # 2018.05.03. 11:37

Az ,,m" betűm be van ragadva, az néha lemarad. Szóval mióta ,,velem" szakított". Szerintem sok facees kamuprofilt is összehozott informatikus (mérnök a lány és tele van info mérnök ismerőssel is, akik szerelmesek belé) s arról írkáltatott magának és másoknak sértő dolgokat. Ugye gondolom ip hackel is, amit majd rám akar kenni. De a facebook dolgokat mind agadni fogom, mert nincs valóságalapja, akkor sem, ha az én ipm jönne ki eredményül. Egyedül azt tudom elismerni, hogy voltam nála, és másnap küldtem ezt a kétes sms-t. Minden mást tagadok.

Péter28 # 2018.05.03. 11:44

Mikor otthagytam az összeget az ajtó alatt, akkor látta. Írt nekem sms-t (megvan az sms), hogy miért ajtó alatt üzengetek, miért nem állok elé? Így én lementem hozzá, a többit meg tudjátok.

Péter28 # 2018.05.03. 13:27

Ez van a lapon, vagyis ez a paragrafus.

Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja,ha súlyosabb bcs. nem valósul meg,vétség:1 év

Vadsuhanc # 2018.05.03. 14:12

Na látod... Mi az ami ebből igaz és Ő mit tud bizonyítani és Te mit tudsz....

A leírtak alapján nem fenyegetted, nem félemlítetted meg, nem rendszeresen kerested.

Persze, ha minden ugy van ahogyan leírtad.

Péter28 # 2018.05.03. 14:49

Tavaly nyáron még ezt írta, ez is megvan smsben (soha nem évül el), hogy ha jössz kedden táncra, akkor keress orvost is, mert nagy baj lesz. Szóval ment az adok-kapok. Mindent meg tudok mutatni a rendőröknek, hogy nem csak én vagyok sáros.

PestiEtus # 2018.05.03. 15:48

Szerintem ez a híres utolsó mondatok egyike, hogy "Mindent meg tudok mutatni a rendőröknek, hogy nem csak én vagyok sáros."

Nem azt kell bizonyítanod, hogy megérdemelte, ezzel csak azt bizonyítod, hogy te tetted

Péter28 # 2018.05.03. 18:43

Etus.

Nem fogom azt mondani, hogy én tettem és nyakamba varrjanak egy jó adag bírságot. Tagadni kell mindig mindent.

drbjozsef # 2018.05.04. 05:25

Tagadni kell mindig mindent.

Akkor meg minek jössz ide tanácsot kérni. Tudod Te, mi a csízió.

Péter28 # 2018.05.04. 12:20

Mert nem írt senki, hogy hogy kell viselkedni? Hallgatni kell mint a sír,vagy az igazat mondani és magadra vállalni azt is, ami nem volt, vagy tagadni mindent, azt is ami nyilvánvaló.

Vadsuhanc # 2018.05.04. 12:29

Ha minden úgy történt ahogyan írtad, akkor elmondani azt ami történt. Akkor nem lehet baj. Leírtam már egy esetben történt felkeresés úgy hogy az a másik is kérte nem minősül zaklatásnak. Nem fenyegetted nem félemlítetted meg. Nem állapítható meg a bűncselekmény törvényi tényállása, ha csak a másik fél nem áll elő bizonyítékkal, hogy nem igaz amit állítasz.

Péter28 # 2018.05.04. 13:49

3 szor kerestem fel. 2 szer nem volt otthon, csak segítségként pénzt hagytam az ajtaja alatt (nem vesztegetés, csak segítségnyújtás). Mikor harmadjára mentem, akkor volt otthon, és fura volt, ellenséges. Mintha személyiségzavaros lenne, hogy most már nem akar látni és feljelent. Mondta, hogy menjek el vagy megveret, én mondtam, hogy ha elmeséli mi történt vele az elmúlt sok hónap alatt, akkor elmegyek. Megmutatta a faceet, kivel milyen intim dolgokról beszélt, sokat is tudok belőle időzni a rendőröknek (bár nem fognak ilyet kérni). Utána eljöttem. Utána írta nekem, hogy feljelent majd hétfőn. Én meg azt, hogy ne legyen nyugodt a barátja (aki nem is létezik) ilyen nő mellett. Ezt pedig gondolom még jobban zaklatásnak vette.

Burn Out # 2018.05.04. 15:04

Innen indultál: „Alig írtam neki, csak kétszer.
Aztán: „3 szor kerestem fel.
Plusz még írtál pár embernek róla.

Lassan tényleg összeáll egy komplett zaklatás. :)

batka75 # 2018.05.08. 13:30

"kivel milyen intim dolgokról beszélt, sokat is tudok belőle időzni a rendőröknek"
Nahh..ennek nagyon fognak örülni...

Péter28 # 2018.05.08. 14:24

Voltam bent. Elismertem, hogy hülye voltam, de a lány is hibás volt (adtam alá a lovat sms-ben is, hogy menjek hozzá). Valszeg egy ügyészi megrovással megúszom, mert nem fenyegettem (akkor neccesebb lett volna a dolog). Csuklóból kellett volna rágalmazásért feljelenteni, mert volt olyan dolog, ami nem is volt igaz, amit rám akart sózni. De nem kezdek én is pereskedni. Majd a sors visszaadja neki.

Péter28 # 2018.05.08. 14:26

De azért bent csodálkoztak, hogy mit keres itt egy tanár, a cigányok között. Engem is lefényképeztek, rabosítottak. Kérdezték h komoly h ezt követtem el és emiatt feldobott (pénzt adtam a lánynak, meg autót akartam venni neki, mégis feldobott). Eszméletlen hová megy a világ, mondták is. De jól elbeszélgettem a rendőrökkel.

Szomorú örökös # 2018.05.08. 15:42

Péter28

Csuklóból kellett volna rágalmazásért feljelenteni, mert volt olyan dolog, ami nem is volt igaz, amit rám akart sózni.

Na ja, aztán lehet utána mondani: "úgy kezdődött a balhé, hogy a másik visszaütött"

Hidd el, nem volna értelme, mert egy életen át cseszegetnétek egymást ahelyett, hogy szépen csendben békében elfelejtenétek egymást.

Burn Out # 2018.05.08. 16:13

az is eszméletlen, hogy Te ennyi ésszel tanár lehetsz. a gondolkodásod, mint egy 5 évesé.

Vadsuhanc # 2018.05.08. 16:22

Azért ez nem lesz olyan vicces, ha esetleg új munkahelyet keresel és ott kérik az erkölcsi bizonyítványodat......A magyar nép a zaklatást még mindig nem a Te esetedhez társítja...

Péter28 # 2018.05.09. 08:44

Az erkölcsibe csak akkor kerülne be a dolog, ha letöltendő v felfüggesztettet kap az illető. Mondta a rendőrtiszt, hogy ez nem lesz benne.

batka75 # 2018.05.09. 09:03

ez nem igaz... pl. pénzbüntetés a megfizetésével mentesít a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól. de csak akkor ha megfizeted. És bármilyen büntetést kapj a rendőrség bűnügyi nyilvántarásában örökre ott marad legfeljebb úgy hogy mentesültél. Apropo... Miért vagy olyan biztos abban, hogy mondjuk nem kapsz felfüggesztettet? Vagy akár letöltendőt? Mert jogilag van lehetőség rá. Úgy vélem egy picit el kellene gondolkodni az előttem írók véleményéről is.... Egy büntetőeljárás nem vicc azt gondolom kicsit félvállról kezeled s abszolut nem arról szól, hogy ki mondja a másikra a nagyobbat. Ha a bűnösségedet megállapítják a sértett fél polgári perben sérelemdíj fizetési igénnyel léphet fel ellened. Gondolom ha nem is ültetnek le a tettedért (bár még akár lehetne is), azért ha fizetned kell az azért nem mindegy. S még egy szösszenet... "mit keres egy tanár a cigányok közt" " kérdezték h komoly h ezt követtem el". Noss, úgy vélem senki homlokára nincs kiírva, hogy bűnöző úgyhogy ezt ne kösd bőrszínhez. A rendőrök meghökkenése pedig inkább annak tudható be, hogy tanár ember is lehet ekkora marha. Véleményem szerint ahelyett, hogy kigyót békát próbálsz kaibálni a feljelentő ( s jelen állás szerint sértett) irányába inkább kérj elnézést s a megbánásodat kommunikáld a hatóságok felé is mert hozzáállásoddal magad alatt vágod a fát egy esetleges büntetés kiszabása kapcsán.

Péter28 # 2018.05.09. 09:58

Aki visszaeső zaklató, vagy életveszélyes fenyegetést tett a sértett irányába, az kaphat felfüggesztette. Börtönbüntetést csak az, aki testi sértést (életveszélyes), vagy erőszakot követett el a vegzált fél kárára.