egy kis érdekesség


derill # 2004.11.26. 22:28

Tulajdoni igénypert kell ellene inditani. A tulajdonjog ugyanis nem évül el, és büncselekménnyel tényleg nem szerezhető tulajdon, ez a római jog óta sem változott.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

the big cat # 2004.11.17. 15:43

Attól, hogy a bűncselekmény elévült, még nem szerez rajta tulajdont. A két dolog nem függ össze, és bűncselekménynel szerzett tulajdont szerintem elbirtokolni sem lehet.

Polgári pert kell indítani a tulajdon iránt, és a perben bizonyítani, hogy a tulajdonszerzés alapjául szolgáló okirat hamis. Ehhez jól jöhet a rendőrség határozata, amiben nyilván benne van, hogy az okirat hamis, csak a bűncselekmény elévült.

hotdog # 2004.11.17. 15:15

Kedves Jogászok!

Arra szeretnék választ kapni, hogy valóban olyan könnyen szerezhető-e az ingatlan v. más tulajdonjoga, mint azt tapasztaltam.

Egy 10 évvel ezelőtti okirathamisítással szerzett ingatlanrész elévülés miatt jogos tulajdonná válhat? Ez történt, ugyanis a rendőrség elévülés miatt nem emelt vádat. A hamisítást ráadásul jogász végzettségű egyén követte el, aki a saját adás-vételi szerződését is ellenjegyezte anno.
Ma ő már jogos tuladonosává vált egy "lopással" megszerzett tulajdonrésznek!
Ezek szerint a törvényeink lehetővé teszik, hogy(mivel szabadon hozzáférek bárkinek a tulajdoni lapjához) egy adásvételit kreálva ( hamis aláírásokkal), magamnak ellenjegyezve (feltéve, hogy megtehetem) és 5 évnél tovább lapítva akár egy szép nagy házat is megszerezhetek.
Nem semmi!