vezetéstől való eltiltás kezdete - mikortól?


outerspace # 2020.07.05. 18:38

Üdv!
Németországban élek, és német rendszámú autóval történt az eset Magyarországon, amikor szabálysértés miatt megállítottak, majd az intézkedő rendőr az eset végén azt mondta, hogy elértem a 18 büntetőpontot, és 11 munkanapon belül jönni fog egy értesítő, amibe bele lesz írva, hogy mikor kell le adjam a jogosítványomat. A végén megkérdeztem, hogy adjam-e oda a külföldi lakcímigazolót, hogy oda jöjjön a levél, de azt mondta, hogy már beírta a magyar lakcímkártyán szereplő adatokat (ergo az elveszett útközben a postán kilőve, de ahogy hallottam a az efféle levelek mindig ide érnek:D).
Az eset most már több mint egy hónapja történt (25-30 munkanapnál tartok), de a nevemre nem jött azóta sem értesítő a levél átvételéről, sem levél (a postás ismeri a magyarországi lakcímemen élőket, nem lakótelepről van szó). Ilyenkor mi a teendő? Bevállalhatom-e a kocsival való hazamenetelt, tekintve hogy semmiféle értesítőt nem kaptam semmiről, illetve ha megállítanak "takarózhatok" ezzel, hogy én erről nem tudtam?
Válaszotokat előre is köszönöm.

alfateam # 2020.06.12. 04:16

Van valami ami segíthet?

Hogy-ne volna, betartod a szabályokat!
De megoldás lenne ha bevonnák a jogsidat,de te akkor is megtalálod a módját a szabálytalankodásnak!

LaWoan # 2020.06.11. 21:58

ÜDv,

Sajnos összegyűlt a 18 pont, amit jeleztek másfél éve, hogy 13 pontom van, de mivel folyamatosan úton kell lenni, (teherautó sofőrként biztonsági öv és telefonálás..., bár most személyautóval kaptak el és már kész is baj)a kérdések a következők:
milyen indok szokott szerepelni a fellebbezésnél aminek minimális "hatása" is van? Kisgyerekes, családfenntartó, külterületi lakcím ahonnan az óvoda nem közelíthető meg közösségi közlekedéssel(busz kb 6km), munkahely elvesztése, (telephely 160km)?

Van valami ami segíthet?

köszi

wers # 2020.05.28. 07:02

Ilyenkor a leadás dátumától, te esetedben az elvétel időpontjától kell számolni. Kategóriát megpróbálhatod de nem biztatlak. Az elkövetést nem sem lehet kategóriára szűkíteni, ezért nem fogják megadni. (de egy próbát megér)

De haj ól belegondolsz érdekes lenne egy eltiltás 6 hónapra, ha nem veszed át a határozatot és nem is igazoltatnak akkor elmúlik a büntetés magától?

attila52 # 2020.05.28. 06:01

Kérdés? 2020 01 27 én küldtek egy határozatot,amelyben az állt ,hogy összegyűlt a 18 büntetőpontom a jogosítványban és ezért adjam le 6 hónap szüneteltetésre.Ezt a határozatot nem tudtam felvenni.Ezért nem tudtam erről a felfüggesztésről.Így közlekedtem.Fuvarozó vagyok B,C kategóriám van.2020.05.06-án igazoltatásnál derült ki ,hogy nincs érvényben a jogosítványom.A rendőr a helyszínen elvette.Most elvégeztem azt utánképzést. Mikortól számít a 6 hónap?(a határozat napjától vagy a elvétel napjától) Ilyen esetben visszalehet könyörögni valamelyik kategóriát? Kinek kell levelet írnom? Miskolcon élek.2 munkám van ,a kenyeremet jelenti a B,C jogosítvány.Telefonálás miatt gyűlt össze a 18 pont.

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.17. 21:12

fekip

nem éri meg, ha már eddig kibírtad felesleges kockázat lenne

wers # 2020.05.14. 03:58

A 6 hónap és az azt meghaladó közúti járművezetéstől eltiltás újabb utánképzési kötelezettséget von maga után.

Nem egészen, nem még egy utánképzés lesz, csak egy, de figyelembe fogják venni az ismételt eltiltást mind a képzési terv összeállításánál, mind a fizetendő összegnél.
Függetlenül attól mennyi az ismételt eltiltás ideje.

Azaz amikor jelentkezik utánképzésre mindkét eltiltó határozatot be kell mutatnia.
(nem érdemes elsumákolni a másodikat, mert az utánképzés igazolásánál hivatkoznak az okmányirodai határozat számára, ha a visszaesőt elsumákolta akkor tényleg kezdheti elölről és új vizsga lesz, nem oldják fel az eltiltást.)

Traffic # 2020.05.13. 15:13

T. fekip!

Engedély nélküli vezetés szabálysértést követ el (mivel szünetel a vezetési jogosultsága az utánképzés hiánya miatt).
A szabálysértés 90000 forint pénzbírsággal sújtandó és 1 hónaptól 1 évig tartó járművezetéstől eltiltás szabható ki.
A 6 hónap és az azt meghaladó közúti járművezetéstől eltiltás újabb utánképzési kötelezettséget von maga után.

Nem éri meg.

wers # 2020.05.12. 08:08

Kaphat-e megint eltiltást?

Veheted ígéretnek + büntetés, utána többe fog kerülni és könnyebb sem lesz az "utánképzés".

Legszigorúbb a végleges eltiltás Ha esetleg ittasan vetsz eltiltás alatt akár rács mögötti üdüléssel is számolhatsz.

fekip # 2020.05.12. 07:59

Tisztelt Szakértők!

Tavalyi évben ittas vezetés miatt elvették a jogosítványom. Az eltiltás a napokban le fog járni, viszont a közlekedés alkalmassági vizsgát még nem szereztem meg.
Az előző üzenetet olvasva, nem sok reménnyel írok kérelmet a kormányhivatalnak.
Kérdésem az lenne, hogy milyen büntetésre számíthat az, aki az eltiltás lejárta után, közlekedés alkalmassági vizsga hiányában, jogosítvány nélkül vezet? Kaphat-e megint eltiltást?

Válaszukat előre is köszönöm!

Ittasvezetes.hu # 2020.03.18. 11:12

Didia

Tekintettel arra, hogy a járvány hazánkban néhány hetes, az eltiltás pedig közel egy éve indult, igy mód és lehetőség lett volna elvégezni azelőtt is. Aki az utolsó percre halasztja a közlekedés alkalmassági vizsgát (mert ez a hivatalos neve, s nem utánképzés), sajnos sok ilyen, s egyéb problémába fut bele (pld. csoportok nem állnak össze, s más megyébe kell átjárnia, amikor hirtelen, az utolsó héten jut eszébe a tanfolyamra való kötelezettség).

Friss információink vannak, a közlekedés alkalmassági vizsgaállomások egyelőre NEM terveznek távoktatást (amelyhez komoly infrastruktúra volna szükséges, ráadásul vizsgázni is kell, és személyes részvétre is szükség van néhány mozzanatnál).

A vizsgaközpont álláspontja szerint, mindenkinek lehetősége van az eltiltás hosszú hónapjai (évei) alatt elvégezni a tanfolyamot. Aki véletlenül erre az időszakra időzitette (a tavaly is elvégezhető) kurzust, sajnos saját magát hozta hátrányba.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers # 2020.03.18. 08:05

Az érdekelne hogy idéglenesen nem kapom vissza a jogositványt.

Gyanítom, hogy nem. De egy próbát megér, hiszen ilyen helyzet még nem volt. Írj egy kérelmet a kerületi / járási hivatalnak. Nagy reményeket én nem fűznék hozzá.

Didia # 2020.03.18. 08:00

Jo reggelt Kivánok .Az után szeretnék érdeklödni hogy 2020,április 26-én vissza kapnám a jogositványomat mert lejárt az egy év eltiltás. Után képzésen kell rész venni de mivel a járvány miatt sajnos nem tudom megcsinálni . Az érdekelne hogy idéglenesen nem kapom vissza a jogositványt. Mivel a helyzetröl nem tehetek, de ha vissza áll minden akkor az utánképzést meg csinálnám. 20 éves a jogositványom soha nem voltam büntetve vezetés miatt balesetet sem okoztam. A helyzetre valo tekintettel most lejárt jogosit
ványal is lehet vezetni. Várom válaszat Maradok Tisztelettel

Szomorú örökös # 2020.03.09. 05:13

ata101

A trafipaxoló rendőrök se szaladgâlnak be a gyorshajtókhoz a sztrádán,hanem küldik a felvételt meg a csekket,oszt jónapot.

Kivéve ha csak szabálysértési határt lépett át az illető - mondjuk 50 km/h-s korlátnál valaki 60 km/h-val megy - mert akkor megállítják. Másképp ott nem kaphat bírságot az illető, mert ahhoz kizárólagosan bizonyítaniuk kell, hogy ő vezetett.

A tárgyaláson talán választ kapok arra is,hogy mi a bánatnak szaladt be hozzàm az út közepére.

Nyilván egy lelkiismeretes rendőr volt, aki szolgálatba helyezte magát az eset láttán és intézkedni akart. De nekem akkor is gyanús, hogy nem minden teljesen úgy történt, ahogy te azt leírtad. Viszont a konkrét történet teljes kivizsgálása a bíróságra tartozik már. Javaslom, hogy vigyél magaddal egy ügyvédet.

ata101 # 2020.03.09. 04:00

Azt szeretném,ha a bíróság főzné ki nekem az ítéletet és nem a rendőrség.
Egyébként bármi is lesz az ítélet,fizetni nem fogok.Közérdekű munka.Imâdok árkot kapirgâlni.
A tárgyaláson talán választ kapok arra is,hogy mi a bánatnak szaladt be hozzàm az út közepére.
A trafipaxoló rendőrök se szaladgâlnak be a gyorshajtókhoz a sztrádán,hanem küldik a felvételt meg a csekket,oszt jónapot.

Szomorú örökös # 2020.03.08. 15:00

ata101

a nyakamba sóztak 30000 ezret meg 2 hónap jogsielvételt

Én ezt elfogadtam volna a helyedben, de te nem tetted. Mostmár edd meg, amit főztél, bocsi!

A rendőr viszont azt állította,hogy szuper volt az idő.

Akkor nyilván ezt a fotója is alá fogja támasztani. Ha meg mégsem, akkor az csak neked jó, nem? :-)

drbjozsef # 2020.03.08. 13:12

"leteremtettem"

:DDDD

ata101 # 2020.03.08. 12:47

Már voltam rendőrségi meghallgatásom és a nyakamba sóztak 30000 ezret meg 2 hónap jogsielvételt.Záróvonal átlépés meg ködlámpa indokolatlan hasznàlata)A kifogásomban kifejezetten kértem a bírósági tárgyalást,mert olyan köd volt hogy na(Az időképarchívumból letöltöttem a képeket)A rendőr viszont azt állította,hogy szuper volt az idő.Szóval amennyiben valóban szabálysértést követtem el,vállalom a következményeket,de bemondásra,hiteles bizonxítékok nélkül nem vagyok hajlandó fizetni.Egyébként a rendőrkollégàjàn keresztül üzent a párnak,hogy amennyiben hajlandó vagyok bocsánatot kérni tőle,az anyázásért akkor nem jelent fel.Én meg nem voltam hajlandó.

Szomorú örökös # 2020.03.08. 12:10

ata101

Így azért már más képet mutat a történet.
De miből gondolod, hogy bíróságra fog kerülni?
Ez egy szimpla szabálysértési eljárás lesz.

ata101 # 2020.03.08. 12:07

Köszönom a választ.
Annyival egészíteném ki a képet,hogy a zebrától kb.30-40 méterre(egy kisvárosban) ki akartam kerülni egy autót,mert azt hittem lerobbant,mert percek óta állt előttem.(furgonszerű volt,ezért nem láttam,hogy előtte is áll vagy 5 kocsi.Az előttem lévő autó mellett megálltam és amikor vissza akartam sorolni a jobb oldali sávba,leugrott ez a civilruhás rendőr,a biciklijéről beszaladt hozzám,ūtögette az ablakomat meg a csomagtartót.Én már sorolam volna vissza,mert szemből is jöttek volna,meg mögöttem is.Ekkor "leteremtettem" hogy hagyja abba,mert elég balesetveszélyes szitu volt,hogy egy civil ugrabugrál a ködben.Később derült ki hogy rendőr,nem is igazolta magát.A párom kocsját vezettem,ő vallotta be,hogy én voltam

Szomorú örökös # 2020.03.08. 11:38

ata101

Egy szolgálaton kívüli rendőr a saját mobiljával lefényképezte,hogy átléptem a záróvonalat kocsival és feljelentett. A bíróságon a saját mobilos felvétel bizonyító erejű?

Szerintem felejtős, mivel nem is hiteles a fotó dátum és időpecsét nélkül, azt meg végképp nem bizonyítja, hogy te vezettél. És hát én még azt is komolyan megvizsgálnám, hogy nem-e általa vezetés közben „kézben tartott mobiltelefonhasználat” útján készült a fotó, mert akkor inkább őt fogják megsuhintani érte.

ata101 # 2020.03.08. 10:31

Üdvözletem!

Egy szolgálaton kívüli rendőr a saját mobiljával lefényképezte,hogy átléptem a záróvonalat kocsival és feljelentett.

A bíróságon a saját mobilos felvétel bizonyító erejű?

Köszönöm a választ!

wers # 2020.03.07. 06:35

Sajnos nem tudja elkerülni az ismételt gyanítom szigorú eltiltást.

Tanács, ne kockáztasson ismét engedély nélküli vezetést a végén végleg eltiltják.

Titusz23 # 2020.03.07. 06:26

Vajon az eltiltást korlátozhatják csak az utánképzésre??? Valamint magasabb pénzbírságra?? Valami méltányossági kérelem esetén? Csak azt akarom elkerülni, hogy ne egy évre tiltsák el a vezetéstől, mert akkor kirúgják, aztán ülünk majd itt a gyerekekkel meg a hitelekkel.... Ha már ő felelőtlen volt és nem fondolkozott!

wers # 2020.03.07. 05:53

Tehát angol jogsival sem vezethet. Mondta ezt Jucika az okmányirodában”,

Igaza volt. Nem a magyar jogosítványt titották el a vezetéstől, hanem a személyt.

Most újból eltitás lesz, szerintem kezdheti előről az utánképzést.