vezetéstől való eltiltás kezdete - mikortól?


Dr.Attika # 2017.07.29. 09:56

Foglalkozástól van eltiltva és nem a járművezetéstől. A jogsi nincs bevonva, mint ahogy az orvosi diplomát sem vonják be, ha valakit az orvosi hivatástól eltiltanak.

wers # 2017.07.28. 15:27

Ha a szüneteltetésről szóló határozatban egyéb feltétel nem olvashstó, egyszerűen be kell menni az Okmányirodába, ma már valószínűleg Kormányablak. Oda, ahol leadta. Ha még érvényes, kiadják a régit, ha nem, új orvosi alkalmassági igazolás kell. Ez akkor is javasolt, ha az érvényességi idő hamarosan lejárna.

Zsofi89 # 2017.07.28. 14:40

Jo napot kivanok!
Erdeklodni szeretnek hogy a sogoromat eltiltottak 3evre a vezetestol lopas miatt. A 3ev mar eltelt es arra lennek kivancsi hogy mi a folyamata hogy ujra megkapja?
Elore is koszonom valaszat. Zsófi

borberi (törölt felhasználó) # 2017.06.18. 11:55

A kérdésem az lenne,ha az eltiltás hamarabb keletkezik,mint a határozat jogerőre emelkedése és az eltiltás óta az utánképzést elvégeztem,ami már meg is érkezett az illetékes okmányirodába,így már a fele idő letelt,akkor ha letelik a bevonás ideje utána érvényes-e a jogosítvány? Nem lett leadva,mert külföldön tartózkodom,és nem lett kikézbesítve a határozat. Köszönöm a választ!

ObudaFan # 2013.10.16. 07:57

A járművezetéstől eltiltás hatálya a szabálysértési határozat jogerőre emelkedésével kezdődik, szerintem téves a rendőrség határozata.

kiscorsa # 2013.10.15. 19:09

Ez év júniusában közlekedési szabálysértést követtem el, ami augusztus közepén jogerőre emelkedett. A vezetéstől eltiltottak 3 hónapra, de az okmányirodától még nem kaptam meg a jogsít visszavonó határozatot, ennélkül pedig nem adhatom le a jogosítványt. Ha jól értelmezem a 2012. évi II. törvény márciusban módosított változatát, a vezetéstől való eltiltásom a jogerőre emelkedéssel kezdődött, tehát már 2 hónap eltelt az eltiltásból. Ezzel szemben a Rendőrség azt írta a szabálysértési határozatban, hogy majd ha leadtam a jogsit, akkor kezdődik el a visszaszámlálás a három hónapból. Olyat is hallottam, hogy már most sem vezethetek, mert jogerős a határozat, és ehhez majd még hozzájön a leadástól kezdődő 3 hónap. A végén még megduplázódik a bünti? Vagy bevonás nélkül letelik?
Mi a jog álláspontja az esetre?
Köszönök minden segítséget!