pártfogó felügyelő


Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.01.30. 11:57

Ez nem így van. Persze meggyőzheted magad arról, hogy így lesz, ha Neked ez jó.

Nekem mondjuk most egy eset jutott eszembe, ahol fontos lehet a munkahely, ez pedig tartásdíj fizetési kötelezettség elmulasztása esetén lenne. Ott nézik, hogy önhibából vagy önhibán kívül nem tudtál eleget tenni a tartásdíj fizetési kötelezettségednek. Ha jelenleg nincs munkád, akkor megpróbálhatnak hozzásegíteni Téged ahhoz, hogy legyen munkád és tudd fizetni a tartásdíjat, így ösztönözhet álláskeresésre.

Amúgy egyik pártfogó felügyelő se szeretne magának plusz munkát. Nyilván az ügyedet nem ismerjük itt, mert azt nem írtad le, hogy miért vagy felügyelet alatt, de hidd el, hogy jóval egyszerűbb lenne a pártfogóddal együttműködni, mint itt fórumozgatni.

Inka001 # 2015.01.30. 11:22

Szerintem, ha pár hónapig nem találok munkát, ami sajnos elképzelhető, akkor szépen értesíti erről a bíróságot, ahol úgy veszik, hogy nem álltam ki a "próbát"...

Agent Cooper # 2015.01.26. 21:46

Kedves Inka001!

Téves az értelmezése, a munkájáról csak Ön dönthet, de a pártfogója segíteni szeretne. Beszélgessen vele, kérdezzen.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Inka001 # 2015.01.26. 19:25

Kedves Kelvin!
Azt feltételezte, hogy az interjúkból azért nem lett munkaviszony, mert én nem vállaltam el a munkát.Ez a feltételezés sért engem.A számtalan jelentkezőből nem engem választottak, ennyi. De ha ezt feltételezte, akkor azt sincs jogom megtenni, amit mondasz, mármint visszamondani a munkát.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.01.26. 18:03

Magyarul tehát a munkanélküliségem miatt kerülök majd börtönbe és nem azért amit elkövettem.” - Ez nem így van, nagyon félreértetted. Azzal, hogy munkát próbál neked keresni, pont azt szeretné elérni, hogy később ne kövess el bűncselekményt, legyen rendes munkád, amiért bért kapsz. Menj el az interjúra, jelentkezz, ha nem jön be, akkor nem vállalod el. Amúgy se árt néha az embernek kipróbálnia magát, erre egy állásinterjú jó lenne. Ha elmész azzal kedvezőbb lesz a megítélésed.

Inka001 # 2015.01.26. 17:27

Köszönöm a választ. Viselkedéséből nem ez jött le, bár nem fenyegetett meg konkrét szankciókkal. Közben keresgéltem és ezt találtam:"A pártfogó felügyelet a magyar büntető szankciórendszer járulékos intézkedése, büntetés vagy intézkedés mellet rendelhető el. A pártfogó felügyelő ellenőrzi és segíti a jogszabályokban meghatározott, a bíróság határozatában elrendelt, illetve az ügyészség által előírt magatartási szabályok megtartását és a kötelezettségek teljesítését. Célja a pártfogó felügyelet alatt álló fiatalkorú vagy felnőtt személyek kontrollja és támogatása a jogkövető magatartás folytatása, a bűncselekmény elkövetéséhez vezető okok megszüntetése érdekében. A pártfogó felügyelet tartamára előírt szabályok meg nem tartása különböző szankciókat vonhat maga után (vádemelés, büntetés kiszabása, javítóintézeti nevelés, illetve szabadságvesztés elrendelése, végrehajtása). "
http://mobil.bpaldozatsegites.hu/…ogasrol.html
Magyarul tehát a munkanélküliségem miatt kerülök majd börtönbe és nem azért amit elkövettem.

Agent Cooper # 2015.01.26. 16:41

Kedves Inka001!

A pártfogó felügyelő nem fogja semmivel kényszeríteni, és kényszeríteni egyébként sem szeretné. Ahogy a nevében is benne van, ő segíteni szeretne Önnek, illetve felügyeli az Ön életét, magatartását. Nyugodtan beszéljen őszintén a pártfogójával, választ fog kapni a kérdéseire.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Inka001 # 2015.01.26. 14:49

Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném megkérdezni, mivel kényszeríthet a pártfogó felügyelő arra, hogy elvállaljak olyan munkát, amit nem szeretnék.Felírt nekem 2 álláshirdetést, ami bizonyosan ügynöki munka, de ez burkoltan van megfogalmazva(ő valószínűleg ezt nem tudja). Van érettségim és szakmám, nem pénzügyes.Kényszeríthet betanított vagy közmunka elfogadására? Akarok dolgozni, de idő kell mire szakmába illő állást találok.

lili007 # 2014.06.24. 12:08

Köszönöm szépen a válaszokat!

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.23. 19:58

Agent Cooper megelőzött :) de így már tényleg teljes a válasz

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.23. 19:56

29/2012. (III.7.) Korm. rendelet:
Pártfogó felügyelő: jogász, okleveles közigazgatási szakértő, pszichológus, szociálpolitikus, szociológus vagy teológus; egyetemi vagy főiskolai szintű pedagógus, vagy szociális munkás; főiskolai szintű gyógypedagógus, igazgatásszervező vagy szociálpedagógus; felsőfokú iskolai végzettség és szakirányú továbbképzési szakon szerzett - így különösen addiktológiai konzultáns, gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó, mentálhigiénés - szakképzettség.

Pártfogó felügyelői asszisztens, pártfogó felügyelői szakreferens/ügyintéző: szakirányú felsőfokú iskolai végzettség vagy felsőfokú iskolai végzettség és szakirányú továbbképzési szakon szerzett szakképzettség.

  • megyei kormányhivatalok igazságügyi szolgálatánál lehet jelentkezni
Agent Cooper # 2014.06.23. 19:50

Kedves lili007!

A kormányhivatalok Igazságügyi Szolgálatánál lehet jelentkezni. Feltételek:

  • magyar állampolgárság,
  • cselekvőképesség,
  • büntetlen előélet,
  • egyetem, állam- és jogtudományi doktor, pedagógus, pszichológus, szociális munkás, szociálpedagógus, szociál-politikus, szociológus, gyógypedagógus végzettség,
  • felhasználói szintű megbízható informatikai ismeretek.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

lili007 # 2014.06.23. 19:37

Kedves Fórumozók!

Valaki leírná, hogy ki lehet pártfogó felügyelő, hogyan és hol lehet jelentkezni pártfogó felügyelőnek?

Köszönöm!