Tesco lopás


alexovics # 2015.03.31. 20:30

Üdvözlöm! ha valaki egy áruházban a pénztárnál több alkalommal nem helyez fel minden árút a pénztár gumi szalagra,egyszer csak a kamera felvételekből vissza nézve rájönnek hogy nincs több termék kifizetve,benne felejtődött a bevásárló kocsiban,max.2-3e ft értékben,adhat-e a biztonsági őr olyan utasítást a pénztárosnak,több alkalommal,hogy ne nézzen a bevásárló kocsiba,amiben a kifizetetlen áru maradt,hogy az illető minél nagyobb értékben kövesse el,üzletszerűen a lopásokat és ezáltal majd nagyobb büntetést kapjon.Ezzel a pénztáros és a biztonsági őr nem válik társ tettessé?Ugyanis a bíróságon az őr és a pénztárosok ezt adták elő,hogy az őr utasítására hagyták direkt a bevásárlókocsit kitolni a ki nem fizetett dolgokkal.Akkor ennyi erővel bármit ki lehetett volna tolni az üzletből? A biztonsági őr és a pénztárosok pedig 3-4 alkalommal végignézték az egészet? Vagy az egészet csak a bizonyítás sikeréért találták ki?

Véleményem # 2015.02.18. 14:29

doonaald

Jegyzőkönyvi meghallgatás lesz. Az ügy előadója az üggyel kapcsolatban fog kérdezni. Semmi eget rengető dologra nem kell számítani, ott is lehet kérdezni és válaszolni fognak rá.

doonaald # 2015.02.17. 20:34

Üdvözlöm!
Pár hónapja történt, hogy a páromnak az az ötlete, hülye ötlete támadt, hogy a tescoban vásárolandó kb 3ezer ft értékű húst üssük be valami olcsóbb valaminek az önkiszolgáló pénztárnál. Mondtam, h ne csinálja vagy legalábbis ne velem, én fizetek máshol. Gyengeségem,h addig-addig beszélt, h nyugi nem lesz baj...... mondom jólvan csak haladjunk. NAh persze egyből jöttek,h megnéznék azt a kétféle "répát"... NAH mondom ezt nem hiszem el, pedig mondtam h ne csináljuk. MOSt kaptam a leveleta rendőrségtől...idézés előkészítő eljárásban való meghallgatásra.

Kérdésem, hogy ez mit jelent, mivel jár és, hogy az erkölcsi bizonyítványomat miben érinti? A munkámhoz kell.

Köszönöm válaszát.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.02.16. 16:25

Ételeket hoztam ki,azért hogy segítsek az embereken,de ez lényegtelen.” oh a kis Robin Hood... :D

pappcs # 2015.02.16. 13:31

Attól függ mi volt az az ejnye bejnye... ha felfüggesztett és még tart a próbaidő, akkor borítékolható a csücs...

Agent Cooper # 2015.02.16. 12:25

Tisztelt D.nes!

Normális kérdésre normális válaszra számíthat. Erre a kérdésre viszont mire számít?

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

D.nes # 2015.02.14. 09:21

Szép napot mindenkinek.
1 kérdést tennék fel.
A Tescoban elvettem 1 hónapon át nagy értékű dolgokat,illetve sok kis értéket amiből 1 hónap alatt gyűlt ki 70.000Ft érték.
Ételeket hoztam ki,azért hogy segítsek az embereken,de ez lényegtelen.
Meg úsztam "ejnye-Bejnyével"
Ez kb.1,5 éve történt.
Szeretné megkérdezni,ha ezt újra elkezdeném.....mit kapnék azért ha kb,4-5000ft-os értékel kapnak el?
(pl:6Kg cukor 2Kg delikát)

Véleményem # 2015.01.10. 14:28

zozo92

Nem a tesco lopás kategória.
Talán kapsz segítő választ is, de részemről annyi, hogy ekkora butaságot, hogy tud az ember elkövetni nem értem...

zozo92 # 2015.01.09. 18:55

Jónapot ! Egy olyan ügyben kérnék segítséget, hogy a párommal egy pár hete különváltunk, viszont a fizetésem összegét még az ő számlájára kaptam. Azt az üzenetet kaptam tőle, hogy egy bizonyos összeget megtart magának, amely fedezi azt, amelyet ő rámköltött a saját pénzéből abban az időben amikor még együtt voltunk. Az összeg 50.000 ft körüli. Tehát nem kaptam meg tőle a teljes fizetésem, ez esetben feljentést tehetek lopás vétségével, valamint mire számíthatok ezzel kapcsolatban ? A segítséget előre is köszönöm !

Dr. Jégember # 2014.10.24. 20:42

Ez attól is függ, hogy hogyan loptak. Mert ha az áruvédelmi eszközt távolították el akkor az már nem szabálysértés, hanem bűncselekmény, melyért mindketten felelősségre vonhatóak.

Fejüket nyilván nem veszik, de glóriát sem kapnak a fejük fölé.

Dr. Jégember

Dr.Attika # 2014.10.24. 12:13

Be kell tartani a Tíz Parancsolatot, legalább is annak 8. pontját.

8. pont Ne lopj.

Véleményem # 2014.10.24. 11:44

Sziszi18

Attól függ kinek milyen az előélete. Kaphatnak elzárást legrosszabb esetben, de lehet csak figyelmeztetést kapnak, vagy pénz büntetést. A fiatalabbiknak ha nem volt korábban hasonló szabálysértése akkor figyelmeztetés a valószínű. A 19 évesnek ha van keresete akkor lehet pénzbeni büntetés ha nincs keresete és első alkalommal lopott akkor megúszhatja figyelmeztetéssel.

Javaslom, hogy ahol van rendőrségi eljárás is, ott kérjenek tájékoztatást a büntetéssel kapcsolatban a rendőrségtől. Jobban tudják a helyi "szokásokat", hogy mi a gyakorlat az adott esetben és helyzetben.

Sziszi18 # 2014.10.23. 06:54

Joreggelt, tegnapi nap ket baratnom nagyon nagy hulyeseget csinalt, az egyik lany 19 a masik 15. A 19 eves 3500ft ertekben lopott a tescobol, utana kifizette, a 15eves 7000foritet. Bevittek oket valami szobaba ott elismertek amit csinaltal, felvettek a jegyzo konyvet, kihivtak a tendorseget, bevittek oket ott felvettek az adatokat, aztan elengedtek oket illetve a 15evesnek oda hivtak a szuleit. Kerdesem hogy mi lesz veluk?

főnix75 # 2014.06.08. 08:37

szép napot! gondolom megosztom,az ítéletemet....hátha valaki hasonló cipőben jár...szóval a lentebb olvasható tettemből kifolyólag meg volt a bírósági tárgyalásom.....az ítélet:1 év próbára bocsátás....nem azonos a felfüggesztettel! ez olyan megelőlegezett bizalom féle ....ha 1 évig nem csinálok hasonló dolgot,akkor semmis lesz ha igen akkor kapok valami büntetést....jah és 4-ezer ft -ot kell megfizessem a hivatalból kirendelt ügyvéd 1 órás órabérét...szóval mondhatom megúsztam a leg- enyhébbel...DE MINDENKINEK MONDOM NE CSINÁLJATOK SZAMÁRSÁGOT,NEM ÉRI MEG..NAGYON CINK AZ EGÉSZ ELJÁRÁS MEG MINDEN...

Agent Cooper # 2014.05.28. 11:51

Kedves főnix75!

Az elzárás nem azonos a szabadságvesztés büntetéssel. Az elzárás 5 naptól 90 napig tarthat, a szabadságvesztés legkisebb mértéke három hónap. Az elzárást az arra kijelölt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

groszfater@gmail.com # 2014.05.28. 10:20

Igen, bezárnak a Tescoba napi 12 órába használt bugyikat kell válogatnod !

főnix75 # 2014.05.28. 10:06

elzárás??? hát van ennél súlyosabb is? elzárás az börtönt jelent,nem?

Agent Cooper # 2014.05.28. 06:30

Kedves főnix75!

Pénzbüntetésnél vagy elzárásnál súlyosabb büntetést nem valószínű, hogy kap.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

főnix75 # 2014.05.27. 22:37

HÁT ISTEN SZÓLJON KI BELŐLED"VÉLEMÉNYEM"! NEM MONDOM EGY PERCIG SEM,HOGY VÉTLEN VAGYOK ÉS DÍCSÉRETET ÉRDEMLEK,DE ÚGY ÉRZEM TALÁN MÉG NEM KELLENE LECSUKNIUK....AMÚGY KÖSZÖNÖM A VÁLASZT.ERKÖLCSIBE BENNE LESZ VAJON? NA ÉS A LEGFŐBB,HOGY A MUNKAHELYEMET IS ÉRTESÍTENI FOGJÁK? UGYE NEM?MÁR ÍGY SEM LÁTOK KI A MEG SZÉGYENÜLÉSTŐL.EZT JÓL MEGCSINÁLTAM MAGAMNAK 1 PERC ROSSZ GONDOLATMENET ÉS ELVÁGOD MAGAD EGY ÉLETRE! MINDENKINEK ÜZENEM:SOHA NE CSINÁLJATOK ILYEN BUTASÁGOT!NEM ÉRI MEG ÉS SZÉGYENLETES IS PITI BOLTI SZARKÁNAK LENNI :(

Véleményem # 2014.05.27. 14:10

főnix75

Nem lesz 2 év és letöltendő sem.

főnix75 # 2014.05.27. 00:08

TISZTELT AGENT COOPER!TESCOBA JÁRTAM ÉS VÁSÁROLTAM 5 EZER FT ÉRTÉKBEN ,AMIT TISZTESÉGGEL KI IS FIZETTEM.AZONBAN VÁSÁRLÁSI SZÁNDÉKOM VOLT EGY TINTAPATRON IRÁNT IS,AMI 12-EZER FT VOLT,DE UTKÖZBEN ÉSZREVÉTELEZTEM,HOGY LIFEG RAJTA AZ A SZÜRGE ÁRUVÉDELMI AKÁRMI ÉS EGY LAZA CSUKLÓMOZDULATTAL EL IS TÁVOLITOTTAM ÉS ELRAKTAM :( FIZETTEM A PÉNZTÁRNÁL ÉS KIFELE MENET BE IS SÍPOLTAM BIZONY,MERT A TERMÉKBEN BENT IS VAN A DOBOZBAN VALAMI JELZŐ.ODA IS JÖTT A BIZTONSÁGI ŐR ÉN NEM KÉSLEKEDTEM AZONNAL MÉLY BOCSÁNAT KÉRÉSEK KÖZEPETTE MONDTAM MENJÜNK ODA A PULTHOZ MERT EREDETI SZÁNDÉKOM IS AZ VOLT MEGVESZEM CSAK MEGFENEKLETTEM UTKÖZBEN:(.ÍGY IS TÖRTÉN MEGVETTEM ,KIFIZETTEM A TERMÉKET,DE JEGYZŐKÖNYV VOLT,RENDŐRSÉG MEG MINDEN.OTT BENT A JARDON KIHALLGATTAK,RABOSÍTOTTAK,HÁZKUTATÁST KÜLDTEK A CÍMEMRE AZ IS MEG VOLT.....ÉS MOST MINDEN BIZONNYAL BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁST VÁROM,MÉG HA JÓL HALLOTTAM VÉDŐT IS RENDELNEK KI.RETTENETES VOLT ÉS NAGYON SZÉGYENLEM MAGAM,DE EZ VOLT NEM HAZUDTAM MINDENT ELMONDTAM,MEGBÁNTAM,ENNYI.JAH ÉS DOLOG ELLENI SZABÁLYSÉRTÉS LOPÁS VÉTSÉGE -EZT ÍRTÁK A PAPIRRA OTT.AZT OLVASOM 2 ÉV IS KINÉZHET,MOST NEKEM? MIRE SZÁMÍTHATOK KB? SOHA MÉG EGY KÖZLEKEDÉSI KIHÁGÁSOM SEM VOLT.KÖSZÖNÖMA VÁLASZT ELŐRE IS.

Véleményem # 2014.03.21. 15:36

bíróság

álomtégla # 2014.03.20. 20:34

Tisztelt Agent Cooper! Előre is elnézést tudatlanságomért, Álomtégla párja vagyok, Ferenc. Köszönettel vettem válaszát, azonban ezt az Ön által említett bírságot a bíróság vagy a rendőrség fogja kiszabni? Nagyon köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:
Ferenc.

Agent Cooper # 2014.03.20. 17:00

Kedves álomtégla!

A párja kapni fog 5-10 ezer forint körüli pénzbírságot, szó sem lehet büntetőeljárásról, és Önre ez semmilyen rossz fényt nem vethet, emiatt kirúgni nem fogják.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

álomtégla # 2014.03.20. 13:38

Kedves Fórumozók!

Tegnapi nap folyamán párom a Tesco-ból (véletlenül - mindjárt kifejtem) "ellopott" pár darab terméket.
Az előzőeket úgy értettem, hogy Párom gyűjti a különböző akciófigurákat (komoly 28 éves férfi:))), és eléggé nagy akció volt az adott áruházban, így egy darab figurát a hozzá tartozó (csomagoláson feltüntetett: ) 4 darab kiegészítő matricával 145 Ft körüli összegért lehetett megkapni. Mivel, sajnos, a dobozok mind ki voltak bontva, sokból már hiányzott vagy a kiegészítő termék, vagy a matrica, de ő mindenképpen szerette volna megvásárolni, így gondolta, hogy fog négyet a kiegészítőből, valamint egy-egy figurát és egy-egy dobozba beleteszi, majd összecsukja a dobozt és készen áll a fizetésre. (Én még mindig biztos vagyok benne, hogy helyesen cselekedett azt nézve, hogy beletette a négy darabot, de az én véleményem itt nem igazán számít).

Kifelé menet, fizetéskor megállította a biztonsági őr. Mit sem sejtve távozott vele az elkülönített szobába, majd szépen mindent kipakolt, gondolván, semmit nem követett el. Az adott biztonsági őr megmutatta neki a dobozt, amelybe elhelyezte a dolgokat, majd közölte vele Párom, hogy olvassa el a dobozra írt szöveget, hogy négy darab kiegészítő termék, illetőleg egy darab figura jár hozzá. A biztonsági őr rábólintott, majd közölte, hogy akkor minden rendben van, de meg kell várniuk egy másik biztonságist - gondolom valami Főnökfélét - mert majd ő engedi el.

Meg is érkezett szépen, és elvileg felemelt hangnemben kiabálni kezdte, hogy ő hogy képzeli azt, hogy beletesz a dobozba három plusz matricát, mert abba csak egy való... nem lényeg, a dobozra írt szöveg...

Rendben, Párom nem tudott mit tenni, főleg azután, hogy mondták neki, hogyha nem ismeri el, akkor nagy bajba fog kerülni, mert rendőrséget hívnak (sajnos ideges lett, így elismerte... tudom, ezzel így már semmit nem lehet kezdeni). Szóval felvették a jegyzőkönyvet, elmondása szerint több helyen is alá kellett írnia, majd ki kellett fizetnie 820 Ft-ot (sehogy nem tudok rájönni, hogy hogyan állapították meg ezt az összeget, akárhogy osztok, szorzok, de legyen). Kifizette, bár azért hozzáfűzte, hogy elég nagy összeget fizetett, így elhihetik neki, hogy nem az a 820 Ft miatt játszadozott a dobozokkal, csak úgy érezte, hogy ami jár, az jár.

Közben megkérdezte a "rendesebben viselkedő" biztonsági őrt, hogy mi lesz ennek a következménye, aki azt mondta, hogy feljelentés megy a rendőrségnek, aki vagy továbbítja a Járásbíróságnak, vagy az Ügyészségnek, de biztosítja róla, hogy semmi nem lesz belőle, mert ilyen kis tételeknél az Ügyész nem szokott vádat emelni, illetve mivel kifizette, így főleg nem lesz következménye.

Előrebocsátom, hogy elolvastam itt nagyon sok hozzászólást, illetve választ, így nagyjából képbe kerültem atekintetben, hogy mik lehetnek a következmények, de a kérdésem mégis az lenne, hogy lehetséges, hogy az előbb leírtak alapján (kifizetés, alacsony összeg) az Ügyész nem emel vádat, így nem kerül át a Járásbíróságra az ügy, vagy valószínűbb, hogy büntetőeljárás lesz belőle? (És ha igen távolmaradása esetén is megtartják a tárgyalást, mert ő külföldön dolgozik, és elég nehézkes neki a megadott szabadidején kívül a hazajutás).
Valamint lehetséges, hogy egyből a Járásbíróságra küldi a Rendőrség, és nem az Ügyészségre?
Illetve egy személyemet érintő kérdés... ha ennek lesz következménye, az engem mennyire érint, mint élettársat, mert Ügyvédi Irodában dolgozom jogi asszisztensként, azonban félek, hogy elveszítem emiatt a munkahelyemet, így egyelőre emésztgetem magamban, és csak a válaszuk után szeretném közölni T. Főnökömmel.
Válaszukat előre is megköszönöm.