Tesco lopás

Trobi132 # 2010.12.29. 17:24

tehát, pénzbüntetésre és felfüggesztettre számíthatok ( ami ha tisztában vagyok annyit jelent, hogy amennyiben ezen próbaidőn belül elkövetek bármilyen más büncselekményt, akkor azzal az idővel együtt kell letöltenem börtönben)

Gabicsek # 2010.12.29. 20:59

Trobi132!
monalisa1 hozzászólásával kapcsolatban: Ez nem lopás kísérlete, hanem lopás vétsége. Nem kísérlet, mivel a lopás megtörtént, tettenérés is volt, és beírásodból arra következtetek, hogy társtettesként követtétek el.
Szóval, mivel vétségről van szó, ha a tényállás tiszta, és mindketten beismertétek, az általános gyakorlat szerint az ügyész általában vádiratot nyújt be. Legtöbbször (de persze nem akarlak áltatni) ilyen esetben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását szokták indítványozni. A pénzbüntetést napi tételekre osszák (hogy hány napi tételre ítélnek), ezután megszabják az egy napi tétel összegét (ami függ a jövedelmetektől is). Hogy aztán így lesz, vagy sem, majd meglátjátok, én az általános gyakorlatot írtam le. Ehhez kell tehát a tiszta tényállás, a beismerés és a nagyon-nagyon megbánás. (és természetesen egy büntetlen előélet)
Ha még nagyobb a szerencse, meg lehet úszni ügyészi-bírói megrovással is, de ez a ritkább.

Trobi132 # 2010.12.29. 21:20

Tisztelt Válaszolók!

Köszönöm, hogy vettétek a fáradságot és válaszotokkal segítettetek!

Tisztelettel,
T.Róbert

Gabicsek # 2010.12.30. 19:24

Szarötletvolt!
Mi volt a tárgyaláson?

Főlökött # 2011.01.03. 15:19

Tisztelettel :

Tényleg Szarötletvolt!, de Én is kíváncsi vagyok, mi volt a tárgyaláson....milyen eredmény xületett :)

Jó volna, ha erről is kapnánk valami infót...., hamár itt fellépve segítséget kértünk...

---------------
  • Lökött
Trobi132 # 2011.01.03. 16:23

Üdvözletem!

Sajnos még nem tudok információval szolgálni, még mindig nem kaptam meg a levelet, nem tudom mi lesz mikor lesz elvileg gyorsított eljárás, de nagyon félek, hogy mivan ha úgy dönt a bíró, hogy le kell ülnöm tudtommal akár 2 évet is meghaladhatja az teljesen tönkretenné az életem:S nagyon félek és nagyon rossz előérzetem van :(.

Főlökött # 2011.01.05. 12:19

Tisztelettel :

Nem Neked lett szegezve a kérdés, hanem a 15 éves "Szarötletvolt" hozzászólónak :)

---------------
  • Lökött
Gabicsek # 2011.01.05. 13:54

Trobi132!

Ne parázz, a gyakorlat azt mutatja, lopás vétsége miatt nem szoktak kapásból végrehajtandót adni. A gyakorlat szerint pénzbüntetést. Pénzbüntetés esetén ha jogerőre emelkedik az ítélet, abban a pillanatban mentesülsz a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. (tehát kiadják az erkölcsi bizonyítványt)

Trobi132 # 2011.01.05. 21:44

Tisztelt Válaszolók!

Nagyon szépen köszönöm mégegyszer, hogy vettétek a fáradságot és írtatok, sokat segítettetek hálával tartozom! Remélem az általad már többször leírtak alapján zajlanak majd le az események Gabicsek!

Köszönettel,
T.Róbert

Gabicsek # 2011.01.05. 22:26

Bízzunk benne, az általános gyakorlatot írtam csak le.

memorex # 2011.01.18. 10:50

Helló!
Az alábbi dolog történt,
A Haverom mondta milyen egyszerűn lehet vásárolni, ha átteszed a kódot egyik termékről a másikra.
Ezt tettem, persze megdőltem,
De nem vártam meg a végét.
A pénztáros hívta a polcfelelőst, majd a biztonsági őrt, mert szerinte ez a termék nem annyiba kerül.
Én meg álltam ott, mint az a bizonyos szamár a hegyen.
Aztán fogtam magam elsétáltam.
Nem szóltak semmit, fel sem tartóztattak.
Lehet-e belőle gondom?
Mondanom sem kel többet nem teszek ilyet és nem is megyek oda.
Köszönöm Gabiriella

végrehajtó1 # 2011.02.06. 14:49

Nos, mi a tanulság?

Az , hogy életszerütlen amit irsz.

Már a vásárláskor be kellett volna sipolnia az eszköznek.Már befele menet sipolna ha igaz lenne amit írnál.Nem csak kifele...

Máskor ne lopj!Most szerencséd volt:)

guba # 2011.02.06. 17:52

Ja, és azt még nem is írtam, hogy 3 nap egymás után igen komoly összegeket hagytam a Tesco-ban.

Akkor rosszul vontad le az ügy tanulságát. Ha legközelebb oda mész, ahol korábban leszopattak, mindig vigyél magaddal zsebkendőt.

Gabicsek # 2011.02.06. 22:05

memorex!

Ezt írod:

Nem szóltak semmit, fel sem tartóztattak

Ha az adataidat sem írtál fel, akkor logikus, nem tudják ki vagy, tehát gondod sem lehet belőle. De ilyet többet remélem nem csinálsz!

gyöngyi001 # 2011.02.07. 08:39

Kedves Krémes15!
Az én apukámmal is nagyon hasonló dolog történt, csak az a Praktikerben volt, szintén ártatlanul. Mi most a tárgyalást várjuk. Kérdésem az lenne, hogy mennyi idő telt el nálad az eset és a lezárása között? Mire számíthatunk? Miért volt neked 2 tárgyalás? Köszönöm!

kadaj01 # 2011.02.07. 09:25

"Az , hogy életszerütlen amit irsz."

Nem az. Én az Interspar-ban vettem pár éve egy pénztárcát. Otthon három darab fémkártyát szedtem ki belőle. Pár nap múlva újra mentem vásárolni, és csipogott. Volt még benne teljesen lehetetlen helyen 2 darab fémkártya. Marha kellemetlen volt, de mivel látták, hogy tömve van a pénztárca iratokkal, együtt az őrrel szedtük ki belőle a 2 fémkártyát. Többet nem veszek ilyen helyen ilyesmit, az tuti.

gyöngyi001 # 2011.02.07. 19:30

Kedves Krémes! Annyira át tudom most érezni, amit átéltél. Apukámmal totál ez a helyzet, teljesen ki van miatta készülve.Nálunk január elején volt ez az agyrém, és csak 1 hónappal később volt a tanúmeghallgatás a rendőrségen. Most várjuk a papírt, hogy mikor menjünk a bíróságra. Az ügyvéd szerint 1-2 hónap még...
Nálunk apu bevitt egy kis szerszámot, amit meg is mutatott a biztonsági őrnek. Kifele menet nem csipogott be, de behívták a kamera szobába, és elővetették vele azt a valamit. Apukám hiába mondta, hogy az a sajátja, és meg is mutatta az őrnek, az a szemét azt állította, hogy neki nem mutatott apu semmit. Sem felvétel, sem semmilyen bizonyíték nincs a kezükben, csak a három biztonsági őr előre megbeszélt egyöntetű hazugsága:( Most attól félünk, hogy a bírónak elég lesz ennyi is, hogy rásózzák az ügyet..

bigdady # 2011.02.07. 20:44

Bakács Tibor settenkedő :))

katicabogárka # 2011.02.08. 07:54

Tisztelt fórumozók!
Kérem segítsen valaki!
Tavaj két családnál dolgoztam mint takarítónő. Még utólag mindent alaposan kitakarítatott a család velem. De ez nagyon sürgős volt. Mindkét család (összesen 5 ember) lopással vádolt, mejet természetesen nem követtem el. A lopással okozott kár kb: 2,5 millió ft.
Mi lehet ebből? Mivel büntethetnek? Mivel vádolhatnak?
Sajnos van büntetésem: 1 év próbára bocsátás.
Jövedelmem: 90.000-ft és van egy kiskorú gyermekem.
Köszönöm!

Dr.Attika # 2011.02.09. 07:58

Példát lehet venni Bakács "settenkedő" Tiborról.
Nem silány német szalámit lop, hanem MAGYAR TÉLI SZALÁMIT.

Új szlogen: LOPJ MAGYAR TERMÉKET!

guba # 2011.02.09. 09:00

Meghallgattam amit az esetről mondott. Azzal akar részvétet kelteni, hogy annyira keveset keres, hogy nincsen pénze kajára sem... Hát, már Gyárfás sem tud valami melót adni. Más elvtárs? Senki?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.09. 09:15

Nincs már a baloldalon szolidaritás. :)
Még a régi főnök, Vágvölgyi B. is csak annyit mondott: "lopott volna inkább csirke farhátat".

Dr.Attika # 2011.02.09. 09:45

Gyárfásnak sem megy jól. Kénytelen volt az úszó EB alkalmával felvenni a 60 ejrós napidíjat, hogy a III. kerületból kijusson a Margit- szigetre.
A farhátot még meg kell főzni, tehát érthető a téli szalámi. Viszont nem értem, hogy miért nem lopott hozzá kenyeret és erős paprikát. A téli szalámi kenyér nélkül nem az igazi.

Sherlock # 2011.02.09. 10:44

A téliszalámi erős paprikával sem az igazi, akkor már inkább valami sajtot. (micsoda szakmai vita :D)

Dr.Attika # 2011.02.09. 10:56

Ez a Bakács "Settenkedő", illetve mostmár Bakács "Lopós" Tibor nem a Hyppolit, a lakáj című filmben szereplő Bakács familia leszármazottja, akik a Főváros szemétszállítási koncesszióját árulták egy zsíros házasságért cserébe?