Köszi Leiylau, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
Sziasztok! Azt szeretném T?letek megkérdezni, hogy egy üzletben a biztonsági kamera felvételeit mennyi ideig ?rzik meg? általában?
Köszi Leiylau, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
Sziasztok! Azt szeretném T?letek megkérdezni, hogy egy üzletben a biztonsági kamera felvételeit mennyi ideig ?rzik meg? általában?
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges az, hogy ismeretlen tettes ellen körözést adjanak ki kisértékű lopás vétsége miatt? ( 20.000 alatt)? Mivel nem kaptak el, most attól tartok, hogy a video alapján így fognak eljárni. Az eset még júliusban történt, azóta nem merek abba a városba menni, pedig levelezőn oda járok iskolába. Attól félek, hogy meglátnak a térfigyelő kamerán és így elkapnak. Kérlek Benneteket Segítsetek Nekem a válaszaitokkal. Előre is köszönöm.
Próbára bocsájtásra ítéltek!! Állam polgárságot beadhatom-e?? Megkaphatom??
Az után érdeklődnék, hogy valakinek volt-e olyan esete, hogy a boltban elkapták, kifizette az árut, jegyzőkönyv nélkül elengedték, majd úgymond ismeretlen tettesként indítottak ellene eljárást?
Fizetted a lopott tételt(tételeket),a személyes adataidat nem vették fel,ez ellent mond minden logikának..
Ha akartak volna ott a helyszínen jegyzőkönyveznek,és megy a feljelentés..kaptál egy esélyt!
Kedves Bombi! Köszi az észrevételt, annyi igazibol a gondom, hogy kártyával fizettem, így gyakorlatilag a személyes adataim rendelkezésre állnak.
Nem tudjátok, hogy ismeretlen tettes ellen lehet -e kiadni körözést?
Halo!
Én nagyon gyoran kérnék segítéget. Mind1 mikor de életemben először loptam két darab sminkterméket. Elkaptak. Ok. Rögtön bevallottam mindent hogy melyik sorbol loptam es hol tettem a táskámba, semmit nem tagadtam. Mindenben közreműködtem. De a videot nem néztem meg pedig a rendőrök invitáltak hogy megnézhetem. nem tudom hogy megy, de ilyenkor az egész rólam lévő felvételt megnézik vagy azt a két sort?
És mennyire kezelik ezt az egés eljárást szigoruan???
Hogyan zajlik egy ilyen tárgyalás?? Odamegyek e elismerem a valomast? Vagy belemennek melyebben??
Kedves Párduc!
Abban az esetben mindenképp történik ismeretlen tettes ellen feljelentés, ha az illetőt az elkövetéskor rajtakapják, és nem működik együtt, nem engedi, hogy az eljárást lefolytassák a vagyonőrök.
Viszont ha nem vették észre amit tettél, kevés az esélye, hogy utólagos felvételelemzés után tegyenek feljelentést. Megesik, de nagyon ritka.
Leiylau!
valószínűleg le is csukhatnak,azért van bíróság is bevonva.nem akarlak megijeszteni, de mostanában csak erről hallani hogy a legapróbb lopásokért is börtön jár. majd írd meg mi van!
Tanúsítsatok megbánást. Őszintén.
Hátha segít.
Tisztelt Fórumozók.
Anyám bevásárolt a tescoban.Végzett mindennel,majd kifelé jövet sípolt a kis érzékelő.Sajnos a szatyrok alatt maradt neki egy kb 1300ft-ot érő krém.Bevitték a kis "irodájukba",és jegyzőkönyv készült amit az önkormányzathoz eljuttatnak.A lopás nem lett elismerve,a termék kifizetésre került.
Mi lessz ezek után?Légyszi ne azt irjátok hogy olvass vissza meg igy meg ugy.Mi lehet a legjobb és legrosszabb esetben?Soha nem volt még ilyen,és tényleg véletlen volt az egész.Jegyzőkönyvet nem kellett volna kapnia?Értelmes válaszokat kérnék.Köszönöm elöre is!!
hanspree!
A jkv-t nem az Önkormányzathoz küldik, hanem a helyileg illegékes bíróságra! Ott fognak hozni egy végzést /ítéletet/. Minden enyhítő körülményt figyelembe vesznek, de utálják, ha hülyének nézik őket. Jobban jártok, ha beismeritek! Naponta 10 ilyen esettel találkoznak, nem ciki!
Üdvözletem!
Egy barátommal elkövettük azt a hibát, hogy megpróbáltunk több tárgyat eltulajdonítani egy Tesco áruházból. Rajtakapás után mindent bevallottunk, felvették a jegyzőkönyvet és bevittek a helyi Rendőrkapitányságra ahol megtörtént a kihallgatás, majd elengedtek. a lopás, illetve az okozott kár értéke 120e Ft-ra becsült összeg. Megkérdeztük a nyomozókat, hogy ezért kaphatunk e börtönbüntetést, Ők megnyugtattak, hogy mivel első eset (teszem hozzá az utolsó is) így minden bizonnyal pénzbeli bírságra számíthatunk, azaz megtéríteni az okozott kárt. Továbbá megemlítettek egy "közös megegyezésen" alapuló eljárást is miszerint ezt indítványozva kérelmezhetem az áruházat amolyan "négyszemközt" megegyezésre amennyiben megtérítem a kárt. Mivel már nem vagyok fiatal korú, így a felelősség engem terhel és nem szeretném szüleimet, hozzátartozóimat belevonni ebbe az esetbe, az hatalmas kényelmetlenséget és csalódottságot eredményezne. Azt szeretném megkérdezni, hogy megerősíthető-e ez, illetve ha megtérítem az okozott kárt ugye nem kell börtönbe mennem mert ettől nagyon félek. Védő kihelyezését nem igényeltem, továbbá tettem vallomást melyben kihangsúlyoztam, hogy tettem megbántam és hajlandó vagyok az okozott kárt megtéríteni! Kérem minél hamarabb feleljenek, nagyon fontos lenne!
Köszönettel
T. Róbert
Kedves Trobi132!
A közös megegyezésen alapuló eljárást elég ritkán alkalmazzák. Viszont ha a leírtak alapján viselkedtél, elismerted és megbántad a tetted, egy pénzbüntetésen kívül nem lesz más intézkedése a bíróságnak.
A TESCO ritkán kéri a kár megtérítését, mert ahhoz többnyire polgári peres eljárás kell, nyilván az ahhoz szükséges hónapok-évek nem érik meg a fáradságot.
Ellenben a bíróság kiszabhatja, hogy a pénzbírság egy részét, vagy akár az egészet a TESCO-nak kell befizetni vagy személyesen, vagy utalás útján.
A helyedben, (bár egyáltalán nem helyeslem az ekkora összegre elkövetett lopás után járó "büntetést", jóval nagyobb kellene) nem izgulnék, valószínűleg megúszod.
Üdv: oZZy
Tisztelt oZZy!
Köszönöm szépen válaszod, remélem az általad leírtak alapján zajlanak le az események ezügyben, tettemet nagyonis megbántam, életem legnagyobb baklövése volt, és garantálom, hogy ilyent, de egyéb más szabálysértést, bűntettet nem követek el. Ez egy életre szóló lecke volt számunkra! Azoknak, akik hasonló "cipőben" járnak velem pedig azt üzenem, hogy ne essen abba a hibába amibe én, mert számtalan álmatlan éjszakában lesz része, ha csak egy kis lelkiismerete is van, ha van család, barát, barátnő, abban a félelemben való élés, hogy börtönbe mehetsz és talán többé nem láthatod őket, vagy kapcsolatotok megszakad, sokkal de sokkal nagyobb fájdalommal és félelemmel tölt el mint bármely fizikai jellegű sérülés!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok minden Kedves fórumozónak!
Köszönettel,
T.Róbert
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy ( nem a tescoban ,hanem egy másik boltban) a barátnőmmel elloptunk egy nyakláncot(1490 Ft) a barátnőm be is csipogott a kimenetelnél , rögtön bevittek minket hátra az irodába jegyző könyv stb... kijöttek a rendőrök,ők is kikérdeztek kitöltettek velünk egy papírt átmotoztak ,h nincs-e nálunk más... és kaptunk egy idézést a bíróságra (12.29.-re azaz holnapra), naggyon félünk ,hogy a pénz bírság mellett 30 napos elzrást is kiszabnak ránk.(esetleg ez miatt balhé lesz a suliban is.. :S
.. ez volt az első és utolsó lopásunk...nagyon megbántuk amit tettünk.
(15 évesek vagyunk)
Hát, ez tényleg szar ötlet volt! Vagy pénzbírság, vagy elzárás, ez holnap kiderül. Mivel nincs jövedelmed, nem kizárt a pár napos elzárás sem az új jogszabályok miatt, mivel nincs jövedelmetek, ha tanultok. Majd írj, mi volt.
Trobi123!
Annyit fűznék azért oZZy hozzászólásához, ha a büntetőeljárás során a Tesco polgári jogi igényt terjesztett elő a kár összegének megtérítésére, ezt megítélik a büntetőeljárás során is. Ha nem terjesztették ezt elő, akkor megvan az esély, hogy külön polgári ügy már nem lesz.
Tisztelt Gabicsek!
Köszönöm a kiegészítést, még annyi lenne a kérdésem, hogy mivel tanulók vagyunk a társammal, így saját jövedelemmel nem rendelkezünk, de amennyiben ettől eltekintve megtérítjük a kárt, ugye nem jár elzárás?
Köszönöm a válaszokat!
T.Róbert
És még annyit szeretnék megkérdezni, hogy mennyi a várható pénzbírság ekkora összeg esetén (120.000Ft)?
Köszönöm
Gabicsek
Amikor néhány hónappal ezelött a szarkult gimis lányokat 1-2 napra bezárták országos felháborodás volt miatta -bármennyire is szigorodott előzőekben a jogszabály-, főleg hogy az egyikhez még aznap este orvost kellett hívni annyira kikészült "a" fogda miatt.
Majd a szüleiteket is behívják és valószínűleg szabálysértési pénzbüntetés lesz a dolog vége.
Trobi132
Én csak laikus hozzászóló vagyok. Előzőekben 20e Ft értékhatárig szabálysértési pénzbírságot szabtak ki, ezzel szemben 120e Ft-ért bármi is, az már nem kis summa - szerintem a lopás kisérlete megáll.
Lehet hogy a pénzbüntetés mellé pár hónap felfüggesztett is társulhat...
Értem, és a felfüggesztett alatt konkrétan mit értenek (sajnálom, az ilyen alapkérdéseket)?
Köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |