Kedves instantvíz!
Köszönöm szépen a válaszod!
Kedves instantvíz!
Köszönöm szépen a válaszod!
hello.
kb. 2honapja boltilopáson kaptak, felvették az adataim...multhéten jött mega levél, ma megint jött egy, a gyámhatoságtól a védelembe vételröl,az van benne , hoyg elsőfoku eljárást indítottak..., és nemértem miez... az öv 1900 ft volt...rettenetesen megbántam, de még jó , hogy az elsö alkalommal elkaptak...sohatöbbet....most milesz ez után? kijön valami gondozó? kb mennyi pénzbirságot kaphatunk?
hello.
kb 2honapja bolti lopáson kaptak, egy öv (1900 ft) . multhéten jött mega levél, ma megint jött egy a védelembe vételröl..azthiszem a gyámhivataltol..rettenetesen megbántam..mégjo,hogy az elsö alkalommal elkaptak "buta ember a saját hibájábol tanul"..nem értem...most kifog jönni valami gondozó? kb mennyi birságot kaphatunk? ez az eljárás most meddig fog tartani?
Várom a válaszokat, légyszi mihamarabb.
előre is köszönöm.
Hello
Barátomat tegnap elkapták a CORA-ban bolti lopáson mindketten (fiatal korúak vagyunk még) 9780FT értékben lopott. De az én adataimat is felvették.
A jegyzőkönyvben ilyesmi szerepel h az 1.számú személy(ez a barátom) a táskájába rejtett dolgokat majd a 29es pénztártól fizetés nélkül távozott és a 2.számú személy(ez én vagyok) mindezt látta.
Milyen következmények lehetnek ránk nézve ha ez volt a legelső ilyen ügyünk. A biztonságiak ilyeneket mondtak nekünk ,hogy Kiküldenek 1 levelet a szülőknek (ebben mi állhat?) és be kell menni az önkormányzathoz ott a felvételeket megmutatják és 5000Ft-tol 100000Ft-ig terjedő bírságra számíthatunk amit lehet h elosztanak köztünk. Ebből mind igaz?
Tisztelt instantvíz!
Időközben érkezett egy idézés, melyben egy meghallgatásra invitáltak a kerületi szabálysértési irodába, a szülőkkel együtt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a pénzbüntetés már elkerülhetetlen? A kis érték (~2000 ft)és a kiskorúságom miatt, valamint mivel ez az első eset, eddig szinte biztosra vettem, hogy csak egy figyelmeztetést fogok kapni. Ettől az idézéstől függetlenül lehetséges, hogy elmarad a pénzbírság? Mire számítsak a meghallgatáson, és ezek után hogy fog zajlani ez az ügy?
A válaszodat és segítségedet még egyszer nagyon köszönöm!
Krisztaa! Hány éves vagy?
„29. § (1) E törvény alkalmazásában fiatalkorú az, aki a szabálysértés elkövetésekor a tizennegyedik életévét betöltötte, de a tizennyolcadikat még nem.
(2) Fiatalkorúval szemben pénzbírságot akkor lehet kiszabni, ha önálló keresete (jövedelme) vagy megfelelő vagyona van.”
Ez ritka mint a fehér holló. Azonban a meghallgatáson, olyan kérdés is eldőlhet -a gondviselő hozzáállástól függően-, hogy az ügyintéző javasolja-e a védelembe vételt a gyámhatóságnál.
17 éves vagyok. hogy érted h javasolhatja a védelembe vételt a gyámhatoságnál? ez mit jelent?
Krisztaa!
A védelembevétel lényege, hogy a gyámhatóság figyelemmel kíséri a sorsodat. Pl. hetente kijönnek hozzátok, megnézik, nem csavarogsz-e, tanulsz-e, beszélnek a szüleiddel, ilyesmik. Ha azt látják, hogy pár hónapig minden rendben, akkor megszüntetik. Nem kell kétségbe esni tőle, nem fáj, de kétségtelenül emlékeztetni fog a történtekre. Talán nem is baj. Ettől még lehet belőled ugyanolyan becsületes ember, mint bárki másból. Egyszerűen tanulj a leckéből! Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
köszönöm széépen. megnyugodtam egykicsit, de szerintem nem lesz akkor baj, mert jótanuló vagyok egy jó iskolában, ez ami történt nemis tudom mi volt...
Sziasztok 17 eves vok es bolti lopas kapcsan lenne egy olyan kerdesem hogy en es 2 baratom a tescoban vasaroltunk es fogadasbol egy karton dobozban levo uveget rugtam kivulre a fogadas targya az volt hogy nem fog csipogni a riaszto, mert ot nem volt mukodo kassza dehat ez megtortent igy jott a biztonsagior is mondta hogy faradjunk vele egy irodaba ahol egy jegyzokonyvben a kovetkezoket vette fol: az iletekes kirugdalni probalta a termeket ezzel megprobalta azt elopni. Mivel csak a szemelyim volt nalam kihivtak a rendoroket. A termek 7000ft volt amit az incidens utan kifizettem. Soha az eletben nem volt semilyen ugyem es ezt a hulyeseget is megbantam. Egy jo gimnaziumba jarok es a rendor azt mondta hogy el is tanacsolhatnak. Emiatt nagyon megvagyok iedve. Ezel kapcsolatban varok valaszt hogy mien kovetkezmenyei lesznek ennek az iskolaval kapcsolatosan es hogy a szuleimet mien modon ertesitik es ezt eltudnam e kerulni barmien modon? Szeretnek valaszt kapni arra is hogy mi lehet a legroszabb es mindenre ami tortenni fog. Elore is nagyon szepen koszonom! Mihamarabb varom a valaszt.
És még azt is meg szeretném kérdezni hogy minimum menyi idő alatt jön meg a büntetés és mivel kiskorú vagyok(17)kell e hozzá szülői aláírás. Mihamarabb várom a választ! Köszönöm.
Tisztelettel
Szabálysértési feljelentés született olvasatomban Ön ellen, melyet a lakhely szerint illetékes Jegyöhöz továbbítanak. ( 20.000.-Ft alatti károkozás, nincs minősítő körülmény, a kár megtérült - nagy büntetésre nem kell számolni )
A jegyző kiszignálja a szabálysértési előadónak, aki az eljárast lefolytatja. Természetesen mivel ön fiatalkorú, így szülő - gyám részvétele is kell, az eljárás során.
Lökött
Köszönöm a választ de még arra szeretnék választ kapni hogy az iskolát miben érinti és ha igen menyire?
helló! 14 éves vagyok, és el akartam lopni egy spar-ból egy piát (1999Ft) Persze amint átmentem a csipogón, az bejelzett.Jött a biztonsági, megtalálta az italt a táskámban... hátravitt, és jegyzőkönyvet készitett. Nos, az lenne a kérdésem, hogy mire számíthatok? Valamit kéne mondani a szüleimnek is, hogy ne akkor tudják meg, amikor megkapják a levelet. A pénzbüntetés nagyon rossz lenne a szar anyagi helyzetünk miatt, de mintha azt olvastam volna az előbb, hogy ha nincs keresetem, akkor nem kötelezhetnek fizetésre. a választ előre is köszönöm!
Számodra nem ez a fórum, hanem a tisztességesebb élet jelentené a megoldást,olvasva a BKV-s részhez feltett kérdésedet ezek szerint pár dolog már nem jött össze és leírt korod alapján nem is a felsőoktatásba jársz. Tehát a diákod adatai alapján így visszatérve arra az ügyedre, még ha régi is benne a cím könnyebben beazonosítanak egy kisebb oktatási intézménynél abban az ügyben! Nem piát kéne lopni, hanem a profiktól törvényes megélhetési ötleteket! Az ilyen események a jövő tekintetében még jobban fogják rontani az anyagi helyzetét a szüleidnek,főleg ha halmozódnak az életedben és ha esetleg még nagyobb lopáson törnéd a fejed. A Spar ügyet mond el a szüleidnek mert korod miatt valószínűsíthető, hogy úgyis megtudják.
Ráadásul azt is nézzük meg mit lopott ez a 14 éves kölök. Piát, alkoholt, szeszt. Nem a mindennapi megélhetéshez kell, ráadásul nem 14 évesen. Még mindig azt mondom, hogy ha egy rúd kolbászt akart volna lopni, megérteném, főleg amiatt, hogy írta is, hogy rossz anyagi helyzetben vannak.
De így, hogy 14 évesen piát lopni... Nem értem.
köszönöm a választ a bkv-val kapcsolatban, akkor jobb lesz befizetni... a spar-al kapcsolatban nem tudtam meg, hogy mi várható... Az természetes, hogy a szüleim megtudják, de leginkább a pénzbüntetés érdekelne. A korom meg az hogy italt próbáltam lopni, az súlyosbíthatja? A tisztességes életen még dolgozom. Most lett vége egy kábítószeres korszaknak... Igaz, rövid ideig tartott, de eléggé megszoktam azt a gátlástalan életmódot...
gázoscsávó!
Vannak erre megfelelő segítségek, melyek segítenek a hozzád hasonló embereken. A helyzetedből adódóan nem megoldás sem a kábítószerezés, sem pedig a lopás. Ne rontsd el az életedet ilyen dolgokkal!
Már régebben irtam a forumon de nem kaptam választ arra a kérdésemre hogy az iskolát miben érinti az hogyha 7000ft értékben történt lopás a kár megtérült és fiatalkorú vagyok. kicsit lejjeb részletesen leirtam mindent. Elöre is köszönöm!
Petike
az iskolát elítélésed híján nem tájékoztatják - a szüleidet igen. jobb lenne, ha te tennéd meg, és minél előbb.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
SOS!
A segítségeteket szeretném kérni. Lányom a Tescoban kicserélt két vonalkódot egy szemceruzán. Én akkor nem voltam ott. Mikor fizettünk és el akartunk menni,akkor jött oda a biztonsági őr és közölte,hogy feljelent bennünket. A dolgot nem én követtem el,hanem a lányom, mégis úgy írták le a dolgot mintha én tettem volna. Ja, és nem lopással vádoltak,hanem rongálással. A végén mégis azt íratták alá velem,hogy a lopás tényét elismerem. Mit lehet ilyenkor tenni??? Visszamehetek pár nap után? Visszavonhatom,most,hogy talán többet tudok. Mert azt mondták kamerán rögzítették,de én ott sem voltam. Tudom,hogy a lányomért én vagyok a felelős,de őt kiskorúként nem tudják büntetni.
Köszönöm a választ előre is!!
Tisztelettel: k.detti
sziasztok!
Fontos kérdésem lenne. Barátnőmet ma bolti lopáson kapták kb 1000 ft értékben.Hátravitték, felvették a jegyzőkönyvet de elengedték végül figyelmeztetéssel. a probléma csak az, hogy több dolgot lopott de csak egyet vettek észre így 2 másikat kihozott a boltból, és ezek címkéjét elrejtette a boltban amit megtalálhatnak. Kérdés, hogy utólag még tehetnek feljelentést? vagy mi lehet a következmény? Barátnőm diploma előtt áll és nagyon meg van ijedve h vmi következménye lesz.
előre is köszönöm a választ!
és még néhány kérdés: Ha mégis küldenek értesítőt illetve büntetést kinek a nevére, az övére vagy a szülőkére? És mennyi idő amíg kiküldik? Kirúghatják emiatt a diploma előtt?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |