Zaklatás


ngyuri86 # 2022.03.21. 23:02

Üdv. kb 1 hónapja társkeresőn ismerkedtem egy lánnyal. Ő viberre hívott, megadta a számát. Végig mert egy felelsz vagy mersz játékban amit ő kért. Teljesen levetkőzött, meg a barátnőjét is megmutatta. Majd eltűnt és mikor kb 10 napra rá újra jelentkezett ismét izgató leveleket írt. Majd mikor én képet kértem trágárkodott és eltűnt. Én bocsánatkérő smst írtam neki 2x, majd kb egy hónap múlva is. Írtam, hogy térjen vissza nem bántóan. Ismét bejelöltem egy társkeresőn, ahol bocsánatot kértem, erre mondtam nyugodtan tiltson -nem tiltott le, és írtam neki, hogy játszhatnánk újra. Majd persze ismét bocsánatot kértem, de alig válaszolt, itt már gyanús volt, majd elkezdett ismét izgatóan viberre hívni, ahol én is küldtem neki intim képet (amit nem kellett volna, de töröltem is, persze lementhette), de előtte megkérdeztem azt mondta mindegy neki, hogy küldök e. Majd elhallgatott. Én semmi bántót nem írtam, csak kérdezgettem, hogy itt hagy felizgatva meg iyenek..De tényleg nem volt fenyegetőzés vagy bármi kötelességre kérés. Majd miután sokáig hallgatott: Azt írta ha tovább zeklatom feljelent? Nem akartam zaklatni, és most félek, hogy ez most zaklatásnak minősül vagy nem? Nem találkoztam a hölgyel azt sem tudom mi a neve, meg a címét sem. Töröltem mindent, nekem nincs semmi elmentett üzenetem viberről. De tudom, hogy direkt csalt csapdába, és nem akrtam zaklatni -ha ez annak minősülne! Válaszukat előre is köszönöm!

Marci53 # 2022.01.16. 18:24

Kedves Szakértők!

Szeretném kérdezni, hogy magánlaksértés és zaklatás miatt el szokták rendelni az előzetes letartóztatást? Párom olyanokat mondott, hogy bosszút áll, ki fog ráncigáltatni a házamból, kegyetlen bosszút fog állni, tönkreteszi az egészségem, stb.. volt már büntetve, jogerős szabadságvesztése volt és visszaesőnek minősül. (Zaklatás, magánlaksértés még nem volt neki.) Két nap múlva e-mailben bocsánatot kért és mondta hogy többé nem jön így oda hozzám, nem akar bántani, se bosszút sem állni ha én se ártok neki és legyünk inkább jóban és en már nem érdekelem, mert lett neki közben amúgy is új kapcsolata, csak a közös gyerekünk miatt beszéljünk rendesen.

Köszönöm szépen előre is

Konrad # 2022.01.05. 12:39

Üdv!

Szeretném megkérdezni, milyen következményei lehetnek az alábbi esetnek?
Ha egy netes platformon, hirtelen felindultságból megfenyegeti valaki egy másik embert, annak a vélt vagy valós aljasság miatt. A szöveg környezetből egyértelmű az erős felindultság. Másnap lehiggadva bocsánatot kér tőle.
Mi utána tisztázták többet nem beszél vele, nem keresi se online. Tehát egyszeri esett. Az illető személy azonosságát nem ismerte csak a nick nevét. Azt csak másnap tudta meg, amikor lehiggadt..
Nincs priusza és soha hasonló esete nem volt. Ennek ellenére feljelentést tesznek ellen.

Köszönöm a választ!

drbjozsef # 2021.02.11. 11:10

Ez minden bizonnyal - a leírásod alapján - nem zaklatás.

Katka773 # 2021.02.11. 08:27

Nem tud segíteni senki?

Katka773 # 2021.02.08. 14:56

Meg annyi, hogy azt írta ha nem küldök bizonyítékot akkor feljelent, de én akkor mondtam neki hogy soha többet nem jelentkezek csak ne tegye!

Katka773 # 2021.02.08. 14:54

Tisztelt Ügyvéd Úr!

6 üzenetet írtam, melyre nem tudtak válaszolni mivel internetes oldalról küldtem!

Ezután 1 SMS-t küldtem, melyre válaszolt a hölgy, arra én is válaszoltam, és így tovább.... Ez kB 10 üzenetvaltás lehetett, de ő egyszer sem jelezte hogy hagyjam abba!
Mindemellett napokig hivogattak utána telefonon, ő is és a rokonai is, de én nem vettem fel!

Az időtartam 2 hét volt!
Január elején jelentették a rendőrségen, és azóta nem kaptak semmi választ!
Természetesen utána nem írtam nekik ilyeneket!

Dr. Pinczés Ferenc # 2021.02.08. 14:44

Tisztelt Katka773,

Nem világos számomra, hogy akkor pontosan hány darab üzenetet váltott a felekkel, mert a leírtakból az tűnik ki, hogy többet, mint 6 db. Ahogyan az sem, hogy ez milyen hosszú időtartamot ölel fel.

https://drpinczes.hu/…selekmenyek/#…

Katka773 # 2021.02.08. 13:49

Kedves fórumozók!

Zaklatasnak számít-e ha egy személynek küldök 4 üzenetet(hogy megcsaljak) egy másiknak pedig 2 üzenetet (hogy milyen jó volt vele) majd ezt kovetoen oda vissza SMS irogatas kezdődik?
Nem fenyegető üzenetek voltak! És bizonyítani is tudom hogy igazat állítottam!

Ezek miatt ők feljelentettek! Nyomozni fog a rendőrség? Vagy ez még nem zaklatás?

Milyen büntetésre számíthatok?
Egyáltalán eljutnak hozzám? Külföldi oldalt használtam az üzenet kuldeshez, de kártyával fizettem érte!

Szerintetek?

rambi # 2021.01.29. 06:43

Köszönöm a megnyugtató választ.
Nem,nem kerestem és eggyszeri alkalom volt,mivel közben kiderülta nejem náhány turpissága is ezért bocsánatot is kértem volna tőlle,de letiltott.
Igazából azt sem tudom kicsoda.

drbjozsef # 2021.01.29. 05:21

rambi,

Ha ez egyszeri alkalom volt, indokolt felindulásból, amit nem követett semmilyen konkrét erőszakra utaló cselekmény (nem kerested meg, nem mentél utána), akkor ez se zaklatás, se nem fenyegetés. Legalábbis nem olyan, amivel bárki is foglalkozni fog mint bűncselekmény.

rambi # 2021.01.28. 18:10

Én kérdésnek szántam,de nem tudom ő minek gondolta,igazából semmi fenyegetést nem akartam,de abban a pillanatban nem szerettem túlzottan azt akinek írtam és nem tudom ő minek gondolta.A válaszból azt gondolom túlzottan nem ilyedt meg,de meglepett,hogy azonnal börtönnel fenyegetett.

rambi # 2021.01.28. 10:17

T Fórumozók

Elég hülye dolgogról kérném a véleményeteket.
Van eggy ember aki észreveszi,hogy a párjának valaki intim fotókat küld.Erre a hirtelen indulatból ráír a kép küldőre,hogy nem fél-e ha más párja felé kotor,eltörhet a gerince...

Viszontválsz:Jól tud sz..ni és te is fogsz a sitten,én kellek neki és téged majd jól meg...nak a sitten!

Valami ilyesmi a történet,jelenleg zajlik a válás ez tiszta ügy.De feljelentéssel fenyegetnek.Érdekelne a nálam hozzáértőbbek véleménye,hogy mit tennétek?
Illetve,hogy ha valóban történt feljelentés,milyen büntetésre lehet számítani?
Esetleg a válasz miatt érdemes-e viszonvádat kezdeni?

rigoz # 2020.08.28. 05:51

De visszadobta a levelezőrendszer az e-mail(jeime)t...

rigoz # 2020.08.27. 01:44

Kedves Frincikó!

Megkaptam az e-mailjét is, ott válaszoltam a felvetéseire és az e-mailjére is...

Üdv,

rigoz

Fricinkó # 2020.08.26. 20:59

Kedves rigoz!

"nem lepődtem meg a kizárási indítvány eltussolásán."

Miután tegnap kézhez kaptam - kérésemre - a rendőrségen keletkezett iratanyagot és láttam, mit irt a nyomozó a pm rendőrfőkapitánynak, már én sem lepődtam meg.

Illetve meglepődtem azért, mivel több mint egy éve kotlanak a tőlem lefoglalt - informatikus szakértőjük által wifikamera-felvételeknek minősitett, ami önmagában is érdekes - hang- és kép és videófelvételeimen, mivel áll. az ügyész utasitására a nyomozó köteles mindet végighallgatni.
Márpedig ha végighallgatta őket, hallania kellett az engem ért becsmérlő, megalázó kifejezéseket, amelyek jártamban-keltemben értek - előzmény, szóváltás nélkül - a birtokomon.
Éppen ezért készitettem őket. Elhangzanak itt olyanok, hogy "megjöttek a putrisok", "cigány", "retkes", "megdögölhetne már", "megdöglesz" és más becsmérlő kötekező kifejezések, sőt az egyik hangfelvételen konkrét fenyegetés, miszerint "az ilyet ki kell irtani".

Érdekes módon azonban a nyomozó, aki egy éve ezeket hallgatja, nem hallotta ezt, kizárólag azt hallotta, hogy én beszélgetésekben a szomszédomat vádolom a kutyám megmérgezésével - ezt irta a pm. rendőrkapitánynak.
Azonban a megfenyegetésem két tanuját még mindig nem hallgatták ki.

Tehát a nyomozó kizárólag terheló, részben hazug állitásokat ir a pm kapitánynak, megfűszerezve azzal, hogy én hányféle levelet irtam már és kiknek. Ergó, paranoiás vagyok.

Azt, hogy kilenc évnyi zaklatás, hároméves verbális megalázás, fenyegetés és becsmérlés kényszerű elviselése miatt kapkodtam segitségért a létező összes fórumhoz, amit hasonló esetben mindenki más is tett volna, hacsak nem törődik bele megadóan hogy őt itt most kiirtják.

Tehát a jelenlegi nyomozó pontosan ugyanolyan elvogult jelentést irt az ügyemben, mint az, aki az általam tett feljelentés ügyében nyomozott.

Az az elképesztő, hogy ott vannak a tárgyi bizonyitékok, amelyeket azért szereztem be, hogy alátámasszam a zaklatásokat, a rendőrség pedig egyszerűen úgy csinál, mintha azok nem lennének.

A zaklatóm minden szavát bizonyiték nélkül szentirásnak veszi ugyanakkor.

Nekem többen megmondták abban a városban, hogy meneküljek el, mert emiatt az ember miatt "olyan erők mozdulnak meg" korábbi bűncselekményei miatt is, hogy semmmi esély nincs senkinek megvédeni magát.

Azonban az kezd körvonalazódni, aogy a nyomozó legutóbbi jelentését olvasom, hogy engem semmilyen atrocitás nem ért, hanem paranoiás vagyok és emiatt én zaklattam a szomszéd családot, ahol a családfő egy közrettegésben álló férfi.

Igy két esélyem van, ha biróságra kerül az ügyem: elitélnek ötszáz rendbeli zaklatásért, mivel a kétszeres- háromszoros másolatait ugyanazoknak a hangfelvételeknek, képeknek figyelmen kivül hagyták, sőt beleszámolták a hivatalos helyre irt beadványaimat is a zaklatási tételbe.
Vagy kényszergyógykezelésre itélnek mert paranoid idióta vagyok, aki zaklat családokat.

Érthetelen, hogy ez hogyan történhet Miután ellenem folyik az eljárás, nincs módom arra, hogy a hangfelvételeket kivonatoljam és legépeljem, hogy legalább az ügyész lássa, milyen atrocitások értek éveken át - az ügyészhez ezek el sem jutnak.

Nem tudom, érthetően fejeztem-e ki magam.

Tehát a tőlem hamis vád miatt lefoglalt, soha be nem üzemelt, lefoglaláskor sem üzemelő wifikamera, mmelynek egyetlen felvételét sem találta a számitógépemen az informatikus szakértő, mégis a wifikamerával rögzitettnek minősiti a szakértő is és a rendőr is a sokkal korábban, általam bizonyitékként telefonokkal készitett felvételeket.

Ezügyben már panaszt tettem majd egy éve, de sem az ügyész, sem a rendőrség nem foglalokozott vele.

Ezt kb ahhoz tudnám hasonlitani, mint amikor egy gyilkosság eszköze a rendőrség birtokában lenne, a gyilkos ujjlenyomataival, de ezt nem irná le az ügyésznek, csak azt, hogy az áldozat csúnyán nézett.

Elmondhatom, hogy elüldözésem óta a rendőrség zaklat tovább és nagyjából sikerült már kicsinálniuk. Aludni sem tudok, hisz teljesen nyilvánvaló, hogy ki akarnak késziteni.

Vajon ki az az ember, akinek az érdekében ezt teszik?

rigoz # 2020.08.09. 14:00

@Evelin89: Szerintem véletlenül a szerkeszthető verziót linkelted, mert választ elölni nem tudok, csak beleírni, ha akarnék...

Evelin89 # 2020.08.09. 13:15

Kedves Tagok. Szakdolgozatomat írok jogász szakon. Témám a zaklatás a 21. században. Kérem,hogy segítsétek munkámat az anonym kérdőív kitöltésével https://docs.google.com/…P5YKJKg/edit

Köszönöm.

BellaIza # 2020.08.09. 12:08

Üdv mindenkinek!
Új lakók vagyunk egy pesti panelházban.
Tegnap délután az egyik idős szomszéd felnőttkorú, pszichiátrián kezelt, drogos fia szétverte a panelban a belső lépcsőház üvegkapuját, dörömbölt az anyja ajtaján, be akarta rúgni azt, konkrétan fél órán keresztül üvöltözött és fenyegetőzött a lépcsőházban míg ki nem jöttek a rendőrök. Akkor elküldték, de fél óra múlva megint megjelent és előadta ezt a műsort újra, de akkor már 5 perc után lelépett, de a rendőrséget újra hívta az egyik szomszéd.
A jelenetek alatt a férfi gyakran emlegetett ingatlanokat,örökséget, pénzt.
Az anyja elmondta a rendőröknek hogy már kétszer volt távoltartási végzése a fia ellen, mert időnként megjelenik itt.
A kérdésem az lenne, hogy ha az idős asszony elhalálozna (tényleg nagyon idős már) akkor a fia a távoltartási végzések, a pszichiátriai kezelések ellenére is simán megörökölhetné ezt a lakást, és élhetne is itt kedve szerint?
A kérdésem elég elrugaszkodott lehet, és bármikor jöhetnek új szomszédok akikkel probléma van, de érdekelne mi történik ilyenkor. Direkt azért vettünk itt lakást mert nyugis a környék, szeretnénk itt otthonra lelni, gyerekeket nevelni.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.09. 08:18

Ez mi?! Interneten keresztül is fertőz?

rigoz # 2020.08.09. 06:25

Sajnos nem lepődtem meg a kizárási indítvány eltussolásán. Nekem papírok vannak - Budapest Rendőrfőkapitányától származóan - arról, hogy Budapesti Rendőr-főkapitányság a kizárását kérte. Ehhez képest az országos rendőrfőkapitány általános és rendészeti helyettese - persze kiforgatva a szavaimat és tök más jelentést adva nekik - elutasítgatja a kizárási indítványokat, hogy alaptalanok...

Fél évig elbírálni se sikerült egyet sem, míg meg nem fenyegettem, hogyha x dátumig nem dönt, nagyon meg fogja bánni...

Na az x dátum után két héttel jött az első koholmányuk...

Bíróságon volt pofájuk legtagadni, hogy a nekik írt levelet - amit Én is csatoltam - ismerték, holott a BRFK közig. iratanyag részeként több ízben beküldte a közigazgatási bíróságra (különben honnét tudnék róla...).

Azóta főkapitány váltás volt - az akkori bűnügyi és általános helyettes lett a főkapitány - és Ő is bejelentette, hogy elfogult. Az ORFK vezető-helyettese pedig tovább koholgat. Az ügyintéző már nem meri ráírni a döntésekre a nevét, pedig nagyon jól tudom, kiírja ezeket, mert az azonos szöveg árulkodó.

Úgyhogy nagyon is jól tudom, hogy packázik a rendőrség...

Az ügyvéd kirendelésével kapcsolatos határozatok ellen van helye panasznak, illetve egyébként is lehet írni az ügyészségnek, hogy hivatalból bírálják felül a nyomozó hatóság határozatát. Az ORFK kizárás tárgyában hozott határozata ellen is lehet panasszal élni, azt is köteles az ügyészség érdemben vizsgálni.

Egyébként a saját maga által indított ügyből ne lepődjön meg, ha pótmagánvádas ügyet kell csináljon, mert az ügyészség és a rendőrség nagyon nem szeret dolgozni, főleg ha a "tűzhöz" bármilyen közvelten vagy közvetve álló emberekről van szó... Még nyilvánvaló bizonyítottság esetén se igen...

Tűz alatt az államaparátus egésze értendő, nem csak legfelül, sokkal-sokkal lentebb is. Ha egy buszvezető nyitott ajtóval közlekedik úgy, hogy bárki kieshetett volna a buszból, a nem bűn, hisz a BKK > főpolgársmester > kormány relációban kvázi az állam ellen kellene nyomozni affinitás kerül előtérbe...

Hát a rendőrkapitányoson sem vagyok meglepődve, bár Én annyiban szerencsésnek mondhatom magam, hogy a helyi rendőrkapitánnyal meg ponthogy egész jó a "viszony", a gond az alatta és a főlötte levőkkel van, de ott nagy bajok vannak... Én voltam bent a rendőrkapitányuknál és nagyon korrektül megbeszéltük, ami felmerült. Beszéltem vele előtte telefonnon jóval korábban, bőven az előtt, hogy kapitányságvezetőnkké kinevezték, akkor is maximálisan korrekt volt.

Azon kevesek egyike, aki az itt a "területen"...

Isten tudja hány fegyelmi eljárást kezdeményeztem már a különféle koholmánygyártó nyomozók és a kerületi ügyészség vezetője, csoportvezetője, a fővárosi főügyészséget vezető ügyész (...) ellen... Meg büntetőeljárást a koholásaik miatt...

Mert egyszerűen az megy itt is, koholás...

Bezzeg' a kisembert azt tudják vegzálni. De csak azt lehet, aki hagyja magát, mint tartja a mondás.

Azt hittem egyébként, hogy férfi, de így még bizarabb az egész. És méltatlanabb... (bocsánat a prejudikációért...)

De viszont nagyon biztató, hogy az ügyészség ezek szerint tett az Ön irányába, javára mutató intézkedést, tehát azért ott komolyabban veszik az ügyet. Bár nem értem, hogy az ügyészség akkor miért nem zárta még ki maga a nyomozó hatóság egészét, illetve legalábbis megyei szinten, hiszen megtehetik. Sőt magukhoz is vonhatják a nyomozást. Talán utóbbi lenne a legszerencsésebb.

És bátran keressen bizalommal e-mailben, ha tudok, adok tanácsot. Én sem vagyok ügyvéd, de "felspanoltam" magam annyira, hogy nem lehet velem ilyen módon azért csakúgy kekeckedni, mintahogy Önnel teszik. Sokszor jobban tudom az eljárási szabályokat, mint maguk a bírák, ügyészek, nyomozók. Sokan utálnak is érte, többen viszont épp ezért kedvelnek. És sokszor sikerül ezzel megtörni a "jogellenes akaratot" is. Megjegyzem, Én sem nyerem a lottón, de van, amikor és amiért el kell menni a falig... :)

A kirendelt védő díját egyébként - költségmentesség engedélyezése esetén - költségmentesség engedélyezése esetén az állam viseli.

Sértettként Önt érintő ügyében pedig pártfogó ügyvédi képviselet engedélyezését kérheti a jelenlegi lakhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal Igazságügyi Osztályától. Ez történhet úgy is, hogy az ügyvéd költségét és munkadíját az állam viseli, ha a feltételei fennállnak. Ezt a hatóság megvizsgálja és ennek megfelelően határoz. Mindenképpen állam általi viselésnek van - azt hiszem helye -, ha az áldozati státuszát igazoltatja. Ezt is a megyei kormányhivataltól kell kérni, ahol a bűncselekmény megvalósulásának racionalitását vizsgálják. Ehhez igazolást a nyomozó hatóságtól kérhet, ha nem adják ki, forduljon kifogással az ügyészséghez, mert kötelesek rá. Az első személyes interakció (meghallgatás) alkalmával meg is kellett volna kérdezzék, hogy kér-e ilyet és csak akkor nem adni, ha nem kért.

Fricinkó # 2020.08.08. 22:44

Tisztelt rigoz!
Kimeritő válaszát tisztelettel megköszönöm.
Emésztenem kell mint laikusnak, akinek kevés anyagi eszkoze és nulla jogi ismerete, ám annál több baja támadt.

A városi és megyei rendőrség kizárását már több mint egy évvel ezelőtt kezdeményeztem, amikor még az én - hangfelvételekkel, képekkel - megalapozott feljelentésem alapján ment az eljárás és tudomást szereztem az ügyben meghallgatott rokonomtól, hogy a nyomozó olyasmiket mond, hogy "a szomszéd már harminc éve ott lakik, láthatta, hogy hova költözött" - megjegyezném, hogy nem láthattam, mivel nem egy megszokott elriasztó lumpenről beszélünk. Még a zaklatásom első idejében magam sem akartam elhinni, hogy szándékos zaklatás áldozata vagyok, mert ilyesmit épeszű ember nem feltételez másról.
Bár minden szomszéd rémtörténeteket sutyorgott a szomszéd házaspárról, azzal nyugtattam magam, hogy csak primitiv nemtörődöm bunkók, akik pl sajnálják a pénzt ivartalanitásra, bár az, hogy erre az időre pont a házam mellé két méterre zárták egymás mellé a két kutyát, némi gyanura adott okot.
Később már nyiltabban ment a szándékos zaklatás, olyasformán, hogy amikor sétálni indultam a kutyámmal vagy egyedül, vagy bárki jött hozzám, a szomszédom azonnal kijött a házából és az addig a kert felső részébe zárt kutyáit utánam uszitott a kapuba, és az elviselhetetlen acsarkodástül, amit a betonfalak között rendeztek, egy percig nem lehetett megmaradni, ráadásul átkapkodtak a keritésen a kutyámra, amelyik szerencsére ezt békésen tűrte.

2017-ben fenyegetett meg először nyiltan és megalázó módon - nő létemre - két utcabeli férfi jelenlétében, amikor a kutyám hátából az ő kutyái által a keritésen át kitépett fehér szőrrel a kezében várt séta után, a szőrt gúnyosan a kocsimra szórta, kijelentette, hogy hogy néz ez ki, milyen mocskos, aztán meegfenyegetet, hogy elintéz a kutyáimmal együtt.
A két jelenlévő férfi kussolt. Félnek tőle az emberek, maffiózónak tartják. Ezt több szájból, ismeretlen taxisoktól is hallottam, sőt vamzernek tartják legtöbben, aki eddig mindent megúszott.

Tehát a nyomozó leplezetlenül elfogultan nyilatkozott, és azzal zárta a nyomozást, hogy nő létemre engem nem azért fenyeget egy rettegett kigyúrt férfi, hogy megfélemlitsen, stb.

Ekkor kértem a rendőrség kizárását, de a rendőrkapitány - akitől személyes meghallgatást kértem - úgy nyilatkozott, hogy nem érzi magát elfogultnak.

Viszont a nyomozó ezután minden módon igyekezett lejáratni a felettesei előtt - ezt már csak irattanulmányozáson az ügyészségen láttam, elmentettem a jelentéseit, például a késve kiküldött idézésről amelyen nem tudtam megjelennni.

Később ugyanez a nyomozó inditotta ellenem a zaklatási ügyet, diadalittas pofával vágta elém a szomszédom feljelentését.

Házkutatást tartott, etcetera.

Az ORFK-val telefonon beszéltem, majd emailben kértem a helyiy rendőrség és a megyei kizárását, de egyszerűen nem kaptam még rá választ.

A rendőrség dezinformál a kirendelt védővel kapcsolatban is.

A nyomozó, aki ellenem jár el - mostmár egy másik, mivel az elsőt kizárták azért - azt mondta hogy ő nem tudja, hogyan kérhetek másik ügyvédet.

Az összeférhetetlenséget nem ismerték el, holott nyilvánvalóan a zaklatóm barátja polgármester megbizásából számtalan városi ügyet vitt az ügyvéd úr, ergó ismerőse a zaklatóm barátjának és nagy valószinűséggel a zaklatómnak is, hisz az kilenc éven át a polgármesteri hivatalban lebzselt, mig a haverja polgármester volt.

Ott faggatta az ügyintézésre váró nyomorult embereket és nyilván csemegézett közülük...

Nem akarom leirni, milyen szóbeszédek járják a környéken- például öt frissen szabadult rabot telepitett valaki a szomszéd utcába, akik nyomkövetővel járkáltak naponta a helyi boltba sörért. A boltosok szerint ezeket azért telepitették oda, hogy a környéket lerontsák, ingatlanspekuláció miatt.

Ezek szóbeszédet, de tény, hogy a szomszédom azzal dicsekedett, hogy ismeri ezeket a bűnözőket.

Tehát egyszerűen akárhányszor megyek neki a városi rendőrség kizáratásának vagy az ügyvéd lecserélésének, visszapattanok, mivel tudják, hogy nem sok pénzem van és nem tudom magam megvédeni, bármit tesznek is.

Jelen pillanatban ott tartunk, hogy én bizonygatom az ártatlanságomat, tanukat kértem fel, akik korábban ott laktak és akiket ugyanigy zaklatott a szomszédom, egy idős asszonyt egészen elmebeteg módon bántalmazott is: miután megütötte, lerántotta a földre és lapátnyelet dugott a szájába - ez az idős asszony ezt három alkalommal tanusitotta is a rendőrségen.

És ehhez hasonló atrocitások, tkp számtalan tanuval alátámasztva.

Ennek ellenére mivel az ügyészségről szivároghatott ki a legelső feljelentésem, mivel két napra rá a szomszédom válaszaként szintén feljelentett engem, nem vagyok optimista az ügyészséggel kapcsolatban sem.

Annyira nyilvánvaló hogy egy egyedülálló nő nem fog zaklatni egy már megjelenésében is félelmetes, közismerten elmebeteg agressziv férfit és az ugyanilyen feleségét, hogy ezt az ügyésznek több mint két év alatt számtalan beadványomból és a tanuk vallomásából tudnia kéne, a rendőrségről nem is beszélve.

Van ugye olyan, hogy életszerűség.

Ez az ügy rendkivül meegvisel, hisz elüldöztek a választott lakóhelyemről, amelyet nem véletlenül választottam a helyi adottságok miatt.

Három éven át verbálisan, kilenc éven át indirekt módon zaklattak és akadályoztak tulajdonképpen mindenben, és mindennek a tetejébe gyanusitott vagyok, és el kellett onnan jönnöm.

Csakhogy itt olyan nagy fejek forognak, amiknek nyilvánvalóan feljebb is megvan a védelme és mit számit egy nő óbégatása, ha még nyomorgatjuk egy kicsit, akkor kinyiffan, vagy annyira megijed, hogy bekussol - ennél durvább ügyeket is simitottak már el.

Csakhogy nekem is egy életem van és nem ismerem el, hogy bárki másé fontosabb lenne.

rigoz # 2020.08.08. 21:59

Szorítok... És nem a levegőbe beszéltem sajnos Én se... :(

De ritkán vannak pozitív csalódások, főleg bíróságon még, de talán másodfokon inkább, mint elsőn...

Szabály # 2020.08.08. 18:07

Like! Jó válasz.örülök ,hogy egyetértesz.drukkolj, hogy eredményes legyen!

rigoz # 2020.08.07. 15:42

Hát igen, ezen csak a jogorvoslat segíthet, de egyetértek, az ilyet szankcionálni és szankcionáltatni kell... Különben tűrhetünk mindent...