Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

19jano53 # 2019.07.04. 09:28

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Ittas vezetésért másfél éves vezetéstől való eltiltásra ítélt a Váci Járásbíróság és 200.000 Ft büntetés megfizetésére, amit havi 10.000 Ft-os részletekben is ki tudom fizetni. Kérdésem: e körülmények között is kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt, még akkor is ha csak havonta törlesztek?
Tisztelettel és köszönettel!

19jano53

bodnarzita # 2019.04.06. 16:17

Kerdesem
Ha a buncselekmenyem felso hatara 5 ev/adocsalas/
De tobb rendbeli.es ezert a biro halmazatkent vette
Esleirta hogy 1 tol 7.5 ig buntethetne
De csak 1 ev 2 honapot kaptam
Ez volt 2013 04.23 itelet
Majd
2013.07.26 kiadtak az korozesem
Azota semmi mast
Kerdezem. El evult ez a borton leulesem..
En 2013 6 hotol kulfoldon elek

rigoz # 2019.04.03. 19:27

Tisztelt impressio!

Ha a vádemelés elhalasztása (felfüggesztése, függőben tartása) eredményes, akkor olyan, mintha nem is indult volna meg Önnel szemben az eljárás, azaz igen, kaphat utána bármiféle erkölcsi bizonyítványt "tisztán".

impressio # 2019.04.03. 15:37

Tisztelt Hölgyem/Uram!
2017 augusztus 15-én a román rendőrök elvették a jogosítványomat.2018 április 05ig nem történt semmi, ekkor kértem egy másik jogosítványt.Azt ikszeltem be, hogy nem rendőri intézkedés körében történt, mivel nem számítottam rá, hogy a román állam 8 hónap után még egyáltalán megőrzi azt.Kiállították, majd jött egy BTK 345§ szerint: hamis magánokirat felhasználás vétsége 1 rendbelivel bírósághoz került. Ott egy évre felfüggesztették a vádemelést. 2019 július 18-án jár le.
A sima erkölcsiben semmi nem szerepel, a speciálist viszont erre hivatkozva nem adták ki.
KÉrdésem: ha lejár az egy év és nem emelnek vádat sem, akkor július 18 után kaphatok speciális erkölcsit?
Köszönöm szépen, munkahelyem múlik ezen.Üdvözlettel,
impressio19vfreemail.hu

Temmyke # 2019.03.14. 13:35

Sziasztok!

Tavaly kisösszegű sikkasztás miatt fel mondtam a munkahelyemen és vállaltam a térítést, önként. Az összeg megtérítése megtörtént és a munkáltató tájékoztatott, hogy mivel felmondtam és megtérítettem semmiféle jogi következménnyel ez nem fog nekem járni. Hozzáteszem, nem én kérdeztem, Ők mondták. majd tavaly szeptemberben kaptam egy idézést, (4 hónappal később). Az ügyet intéző rendőr sem értette miért kell ez, hisz elismertem, megfizettem. Felvette a vallomásom, és azt mondta, hogy a másik fél közvetítőt szeretne, nem szeretne bíróságra menni, mondtam, hogy én sem. Az ügyintéző azt mondta, hogy szuper, mert akkor gyors lefolyású lesz. A jegyzőkönyvben elmondtam mindent, beismertem a tettem és ugye már addigra rég meg is fizettem. 3-4 hete kaptam egy levelet, hogy a közvetítői eljárást elutasítják, mert nem áll fenn az a pont, hogy én beismertem a tettem. nem értettem. Rögtön hívtam a rendőrségi ügyintézőt. de nem vette fel. Majd 2 hete kaptam egy levelet, hogy bíróságra viszik. Mind 2 fél a közvetítőit kérte, ez benne volt minden papírban. Tudna valaki segíteni, hogy mire számíthatok? még sosem voltam büntetve, és most is önmagamtól megfizettem és felmondtam a munkahelyemen, és beismertem tettem. Köszönöm.

csovanyos # 2019.02.11. 11:02

Üdvözlök mindenkit!

1,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek szándékos bűncselekményért, amit jó magaviselettel 2/3-os kedvezménnyel ki is töltöttem. Mikor mentesülök a büntetett előélet hátrányos következményei alól, azaz mikor lehet tiszta erkölcsi bizonyítványom?
Köszönöm a válaszokat.

Loloka # 2018.10.01. 16:54

Elletést rosszul írtam
Külföldre költözőt ez által nem töltőte le 2,8 hónapját
2008-2009 és úgy ez

Büntetése bolti lopások fel halmozódtak miközben felfugeztettje még nem járt le

Loloka # 2018.10.01. 16:50

Előre is köszönöm

Loloka # 2018.10.01. 16:50

Szép napot!

Lenne egy kérdésem egy ismerősömnek, aki 2008 ban ítéletet kapot 2 év 8 hónap le töltendo idot! De ő nem töltőte le külföldre ma ennek már 10 éve nem tudja hogy már ez elévült e neki! Van esély hogy elévült neki ez a 2 év 8 hónap..

Ha erkolcsit igényel abban benne van még kaphatja?

Útlevél is már le járt nem tudja hogy igenyelhet e újat ha van vagy nincs már ugye ?

2008 óra a 2,8 hó rá mennyi az elévülési úgy? Szavazástól (kozugyieltiltást) kapot 2 éve Már kapja hogy menyen szavazni ez jelentheti azt hogy elévült neki az ugye ?

nonolet # 2018.06.24. 08:52

Remélem sose évül el...

Hongaar # 2018.06.23. 16:49

Tisztelt forumozok!
Kérdésem a következő lenne.
2009 ben feltehetően elkövetett lopás.
2014 ben itelet lehet börtön,közmunka,vagy pénzbüntetés.
2015 marciusban kiadott elfogato parancs .nem europai .
Mostanaig semmi új megkeresés nincs europai elfogato.
Tehát ez akkor elévült a régi btk szerint?
Vagy itelkezeskor az uj btk szerint van az elévülés.
Bonyolult de remélem van aki megfelelő valaszt tud adni.köszönöm

Peppitto # 2018.06.17. 14:42

Szép Napot !
Kèrdesem az lenne , hogy ha folyamatban van ellenem egy csalás bűntette, ami ott jár , hogy bíróságra idézést nem kaptam még , de a rendőrségen volt rabositas , nemrég erről határozatot is kaptam , Hogy megszüntetik a nyomozást maga indítvány hiánya miatt
Kapjátok e olyan speciális erkolcsit amiben arra irányul a kérdés hogy büntetőeljárás hatálya alatt nem állok
????
Köszönöm

era1995 # 2018.04.02. 15:51

Kedves fórumozók!Ha 2012 Ben verekedésért 100 óra közmunkát kaptam ami már 2016 van teljesült is !A kérdés tartalékos katona és fegyveres őri állásra kaphatoke erkölcsöt vagyis szerepel e az erkölcsi én ez a büntetés?köszönöm

kivancsimav # 2018.02.27. 09:02

MÁV-tól átvett pótdíjas büntetések, utolsó büntetés dátuma 2012.10.29. Először a Delta Faktor Kft. vette át majd Ő tovább adta a B2Kapitál Kft.-nek 2017.08.31.-én. Az utolsó pótdíj kiállítása elég rég volt, behajtani nem tudtak semmit. Eltelt 5 év, s most a B2Kapitál akarja behajtani az összeget. Ezt behajthatják még? Nem évült már el?

hambi8588 # 2018.02.22. 19:22

Milyen gyors a válasz!

hambi8588 # 2018.02.20. 21:07

Tisztelt Szakértők!
Azt szeretném megtudni hogy PÁV vizsgán nem szeretném elmondani hogy valamikor büntetve voltam 2003- ban az egyenlő bánásmodért mert már elévült erkölcsit is kapok de nem tudom mi a következménye ennek? A válaszokat elöre is köszönöm!

cukikám # 2018.02.19. 12:53

Üdvözlet...
Érdeklődnék,ha csalás vétsége miatt,kaptam közérdekű munkát,és nem dolgoztam le,át változtatták,letöltendő fogházra,de az időpontban nem vonultam be,mennyi idő míg ki adják a körözést,vagy lehetek-e olyan szerencsém,hogy elévül? vagy elfelejtik?

Georg52 # 2018.02.10. 23:06

Segítségét kérem!
2010-ben szabadultam 9 hónap börtön után, 3 hónap két évre felfüggesztve.
Ha most kérek erkölcsi bizonyítványt, akkor biztosan tiszta erkölcsit kapok? Sem előtte, sem azóta nem sértettem törvényt.
Milyen helyekre kizáró ok a büntetésem?
Várom válaszát!

Tisztelt Ügyvéd úr!
2010-ben szabadultam 9 hónap börtön után, 3 hónap 2 évre felfüggesztve.
Most 8 év után kapok-e tiszta erkölcsi bizonyítv

Denik # 2018.01.28. 18:21

Tisztelt Szakértő!
2016-ban járt le a feltételes szabadlábra helyezésem időpontja. 1,5 évet kaptam lopásért és hivatalos személy elleni erőszakért. 1 évre voltam eltiltva a közügyektől. Azt szeretném megtudni, hogy mikorra lesz várhatóan tiszta "erkölcsim".
Köszönettel,
Denik

Cassandra80 # 2018.01.21. 18:49

Tiszteletem!2010-ben kerültem előzetesbe,2011-ben jogerősen 5 évet kaptam.2015.júniusában szabadultam ,feltételes nélkül.A kérdésem az lenne,hogy mikor kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt?Köszönöm a választ előre is.

lajika74 # 2017.11.28. 13:57

tiszteletem mindenkinek erkölcsi bizonyitvanyt szeretnek persze nem mindegy hogy mi all rajta kerdesem a következö volt egy targyalasom mindegy mi a cselekmeny de a biro elözetes mentesitesben reszesitett ezt kb ertem a következö hogy azota kaptam 50 nap közmunkat amit nem dolgoztam le ez kb 4 eve volt ez szerepel e az erkölcsiben

laci0906 # 2017.11.27. 07:38

Üdvözlök mindenkit!
Kérdésem az lenne hogy 2008 ban tehát lassan 10 éve kaptam 8 hónap börtön büntetést 1,5évre felfüggesztve!
Kéményseprőnek szeretnék jelentkezni,úgy kell már mennem hogy viszem az erkölcsi bizonyítványt! Lehetek e kéményseprő?
Válaszokat előre is köszönöm!

riensriens # 2017.11.26. 19:23

Üdv Mindenkinek!!
hasonló problémám van nekem is. 1 év 10 hónap szabadságvesztés 4 évre felfüggesztve. Akkor ezek szerint 4 év után kaphatnék csak erkölcsi bizonyítványt? óceánjáró hajóra mennék dolgozni ahol kell a bizonyítvány, ha igen akkor van-e esetleg valami útja ami alapján kérelmezhetni lehetne...köszönöm előre is a válaszát

harmankardon # 2017.09.27. 18:09

Szeretném kiegészíteni annyival a korábbi hozzászólásom,hogy személy és vagyonvédelemben szeretnék elhelyezkedni,és azt olvastam ,hogy ezesetben nem csak sima erkölcsi bizonyítványt kérnek,hanem fedhetetlenségi igazolást ......
Az előbb leírtak szerint esetemben abszolút lehetetlen elhelyezkednem a szakmában?

harmankardon # 2017.09.27. 17:20

Üdv!

2011 májusában a bíróságon ítéletem született sikkasztás bűntettében és közokirat hamisítás bűntettében ,és 40.000 Ft pénzbüntetést kaptam plusz a hatósági eljárás költségeinek egyrészét kellett befizetnem.
Ez esetben ,ha azóta eltelt több mint 6 év,és a pénzbüntetést befizettem,nyoma lesz az erkölcsi bizonyítványban ha kikérem?
Olyan szakmában szeretnék elhelyezkedni ,ahová kérik,és nem szeretném emiatt bukni a lehetőséget,remélem elévült.....
Köszönöm a válaszokat!