Olvasom a neten a képviselők válaszait az elszámolás nélkül felvett költségtérítéseikre vonatkozóan, és fortyogok. Szerintük ez nekik "jár", meg ennél többet adnak vissza, tehát akkor lophatnak nyugodtan, meg túl sok idő lenne mindent bizonylatolni (ja mert gazdasági társaságoknak nem sok idő, és őket mégis megvágja za APEH, ha az ÁFÁ-s számlán az Á-ról Hiányzik az ékezet), meg nekik lakniuk és enniük meg utazniuk kell a munkájukhoz (ja mert nekünk, többieknek nem)
Ezt az országot erkölcsi hullák irányítják, akiknek a nyíltszini harácsoláshoz elegendő alap, hogy saját maguk alkottak egy törvényt, ami ezt megengedi. Ehhez képest Berlusconi mintapolgár a saját próbálkozásaival. És ötpárti megegyezés van az ügyben. Végre valamiben!
Vagy mégse. Szerintem ez így nem jól van, és szerintem lassan el kellene kezdeni valahol a rendcsinálást, mert egy ország, ahol a vezetők a mindenkire vonatkozó szabályok alól való kibújáshoz a jogot használják, a jogkövető magatartás álom marad, és ügyeskedők, sunyik, csalók, rongy emberek országa lesz.
Úgy gondolom feltételnül tenni kellene valamit, és a következőt találtam ki:
Kezdeményezzünk népszavazást annak érdekében, hogy kötelezzük az Országgyűlést miszerint alkosson törvényt arról, hogy:
- Az országgyűlési képviselők kizárólag a gazdasági társaságokra vonatkozó mindenkori költségelszámolási bizonylatolási szabályok szerint vehessenek fel költségtérítést.
- Az országgyűlési képviselők ne számolhassanak el olyan költségeket, amelyekkel gazdasági társaságok sem csökkenthetik a társasági adóalapjukat vagy amelyek után kifizetőként a természetbeni juttatásokra vonatkozó adókat és járulékokat kell fizetniük, vagy amelyeket a magánszemélyek jövedelemadó bevallásukban jövedelemként kötelesek kimutatni.
Ahhoz kérném a tisztelt érdeklődők és kollegák segítségét, hogy a kérdéseket fogalmazzuk meg szabatosan és olyan módon, hogy azt az OVB ne tudja elkaszálni, majd nyilván aki érez magában némi lendületet, azt az aláírásgyűjtés megszervezésére, honlapkészítésre, kampányolásra biztatnám. Nem biztos, hogy lesz eredméyne, de ha meg sem próbáljuk semmi sem fog történni, mert a harácsolásra ebben az országban ötpárti konszenzus van.