halapenz.hu


the big cat # 2004.01.10. 09:56

ÁÁÁÁ, én nem kérek ilyesmit. A tarifám a megnyert összeg 40%-a. :)))

De félre a tréfával, én tényleg abszolút karitatív módon adok itt tanácsot, még ügyfelekre se vadászok, mint arra azért már volt példa itt.

Leiterjakab # 2004.01.10. 09:14

Big Cat! Mit szólnál ha mi is itt "hálapénzt" kérnénk a tanácsadáért?:)


Leiterjakab

the big cat # 2004.01.10. 08:23

A hálapénzben a legundorítóbb az adócsalás és a mi adónkból finanszírozott eszközök sikkasztással egyenértékű igénybevétele mellett az, hogy kiszolgáltatot, kényszerhelyzetben lévő embereket terhel. És hogy ez ma már egyáltalán nem ahála kifejezése hanem kötelező tarifa, ami nélkül a jogosan járó ellátást nem kapják meg, vagy annak minsősége egyenlő lesz azzal, mintha nem kapná meg.

Leiterjakab # 2004.01.10. 08:18

Pláne az a durva, hogy a fizetése többszörösét viszi haza hálapénz formájában, ráadásul nem is adózik utána, tisztelet a kivételnek.

Képzeljétek el a ha minden csak úgy működne, hogy hálapénzt adnánk: pl. az okmányirodában az ügyintézőnek, vagy a bolti eladónak, meg a bíróságon az ülnököknek, a fodrásznál, vagy még a parkolóautomata is hálapénzt kérne, hogy egyáltaán volt olyan kedves, hogy kidobjon egy jegyet... Szép kis korrupt társadalom lenne.


Leiterjakab

Shán # 2004.01.09. 23:25

Azt mondják, hogy a hálapénz "szükséges rossz" az orvosi társadalomban, ezt aláírom nem keresnek túl sokat főleg a kezdő dokik. De az csúnya mikor 50 000 ft még nem azt jelenti, hogy a műtét tökéletesen fog sikerülni, hanem azt hogy kapj egy időpontot 3 hónapnál hamarabbit a műtétre. Mert ha nem kb 1-2 év! Az öcsémet többször műtötték porcleválással és képes volt a doki 3 éven át elfogadni a lóvét úgy, hogy semmi javulást nem ért el a műtétekkel.

the big cat # 2004.01.09. 13:43

Hagyjuk a demagóg szöveget. Ebben az országban mindenkit meg kellene fizetni. Amíg egy gyári munkás a 6-át egy mezőgazdasági dolgozó a 10-ét keresi a nyugat európainak, akkor talán egy kezdő orvos is keresheti a 4-ét a nyugat-európainak.

De itt az a kérdés, hogy amíg mások tiszetsségesen adóznak, addig az orvosok csalhatnak az adóval?

NSTEF # 2004.01.09. 13:11

Sziasztok!
Szerintem az orvosokat először meg kellene rendesen fizetni a munkájukért, ha nem nettó 120-130. 000. -Ft-os fizetésért dolgoznának, rendkívül szigoró büntetőjogi felelősség mellett, akkor talán a hálapénz sem lenne téma többé

the big cat # 2004.01.09. 11:39

Hát nem jogi oldalróla z a véleményem, hogyha az orvos pénzt kér azért mert a fizetett munakidejében, a TB által (tehát az én pénzemből finanszírozott) épületben eszközökkel és anyagokkal szolgáltatást nyújt nekem, akkor ne legyen már annyira érzékeny a személyiségi jogaira (amik egyébként megilletik) és ha már elkéri a hálapénzt (merthogy ma már azt nem csak úgy adják, hanem tarifák vannak) akkor legyen már olyan szives, és fizesse be utána az adót, csakúgy mint a többi nem adócsaló tisztességes állampolgár.

Leiterjakab # 2004.01.09. 08:21

Egyáltalán nem arról van szó, hogy nem lehet az orvosokról rosszat mondani, inkább arról, hogy eléggé érzékeny adatokról van szó, amikor az orovos nevét stb. a beleegyezése nélkül közzéteszik. Ez személyiségi jogot sért, és különben is ha jól tudom nem az ombudsman kötelezte őket a szünetelésre, ő ezt nem is tehetné meg, hanem maguk a szerkesztők döntöttek úgy, hogy nem vállalnak a nyakukba személyiségi jogi pereket, ezért szünetelnek inkább.

Különben a problémafelvetés jogos, miért kér még pénzt az orvos, hogy ha amúgyis van fizetése? Meg elrettentő, hogy mennyit van képük legombolni. Meg nekem a hálapénz nem úgy tűnik mintha hálából fakadna, sokkal inkább "kötelező".


Leiterjakab

Shán # 2004.01.09. 00:09

Miért találom ezt a feliratot a halapenz.hu honlapon "Az oldal jogi hátterének rendezéséig
a lap mûködése szünetel

Köszönjük minden jelentkezõnek és levélírónak
a HírTv mûsorával kapcsolatos levelét és sms-ét!"
Talán mert a tv foglalkozott vele?
Esetleg nincs jogunk saját véleményünk kimondásához?
Netán az orvosokról nem lehet rosszat írni?
" vagy valaki lehagyott egy ékezetet a tárhely szerződésén?"