halapenz.hu


Dr.Attika # 2007.03.20. 13:07

Csaba! Tudjuk mindketten, hogy a szavak elválasztásával egészen más értelmet nyer egy-egy kifejezés. Példaként. Más amikor azt mondjuk, hogy : El! K.rtunk!, vagy pedig Elk.rtunk! Itt a kérdező egyértelműen attól fél, hogy a fogadott( zsebbe dugott 60.000,- Ft-os) orvosa mellett még hivatalosan is kérhetnek e tőle pénzt. Jogilag tudjuk, hogy nem. A válaszomban azért közelítettem meg ezt a kérdést, hogy ő is bátran merjen amellett dönteni, hogy nem!

dr Zákányi Csaba # 2007.03.23. 19:07

Helyesen tetted.

Dr.Attika # 2007.03.29. 11:30

Köszönöm helyeslésed.

ildi75 # 2007.07.04. 10:37

Üdvözlöm, egy kérdésem lenne.
Hasonló "cipőben járok, mint kicsiwuki.
Én a XV. kerületben lakom, és VIII. kerületi II. számú női klinikán fogok szülni.
Az orvosom nem kér külön pénzt a szülésért, de tényleg igaz az, amit kicsiwuki írt, hogy fizetnem kell azért, ha nem a kerültemnek megfelelő kórházban és orvosnál szülök?
Az az igazság, hogy erről még nem beszéltem vele, és tudni szeretném igaz e, mert többen mondták már, meg ugye lentebb is olvastam.
Ezek szerint elfogadták ezt a törvényt?

remélem jó helyre írtam a hozzászólásomat.
Elnézést, ha nem. Válaszát előre is köszönöm.

SolnesM # 2007.07.07. 14:00

Egy kis adalék a témához :
mesékik fiatal várandós kismamák, hogy a kijelölt orvosnál szerettek volna szülni. A bibi csak az volt, hogy a terhesgondozáskor még a harmadik alkalommal sem szólt a doki egy árva szót sem a leendő mamához. Így provokálják ki a "választott orvos " intézményét.
Legyen két beteg : A tartozki a b dokihoz, C beteg a d dokihoz. Ha megcserélik a beteget mivel " fekérés" van elvileg ugye fizetni kell !

Dr.Attika # 2007.07.13. 19:11

Miért kell a szüléshez választott orvos? Mi a különbségtétel alapja?
A szülés nem köthető konkrét időponthoz. Az bármikor bekövetkezhet. A szülést mint a történelem bizonyította bárki levezetheti: bába asszonytól a rendőrig.
Az nem vitatható, hogy az lenne a legalkalmasabb, aki a terhesség egész folyamatát végigkiséri. Ezen nagyfokú bizonytalanság az időpont miatti helyzet miatt célszerű, ha nem konkrét orvosban, hanem konkrét "szülőhelyben" gondolkodnak a kismamák.
A "fogadott" orvos helyzetébe gondoljunk bele. Zsebretesz X ft-ot, hogy majd levezeti a szülést. Mi van , ha akkor jön rá a "szülhetnék" a kismamára, amikor ő objektíve nem ér rá?

dr Zákányi Csaba # 2007.07.14. 13:48

"Elvtársak, kell nekünk fridzsider?"
Ne haragudj, Attila, de egy kicsit ez jutott eszembe arról, amit írtál.
Szóval ez nem kérdés, mert hisz a nők ragaszkodnak , nemcsak a szülészükhöz, hanem a zöldségeshez, a fodrászhoz, sőt a mai világban már óvónőt, meg tanítónőt is választanak maguknak, ill. a csemetének. Van tehát igény erre, és amire igény van az előbb utóbb "kielégíttetik".
Nem ez a probléma, hanem az, hogy ezt az igényt végső soron mindannyiunk pénzén, állami pénzen teszik, miközben tkp. megvesztegetik az eü. intézmény egyik alkalmazottját.
Persze ez így nem érthető, én csak arra gondolok, hogy - túl a morális károkon - a paraszolvencia után ugye senki sem adózik, az láthatatlan jövedelem.

Dr.Attika # 2007.07.14. 13:53

Dehogynem adózik. Szerintem minden jogkövető orvos ezt teszi.
Egyébként a hetvenes-nyolcvanas években a HM egészségügyi intézményeiben miniszteri parancs tiltotta meg a hálapénz átvételét. Ezt jól láthatóan táblákon felírva is jelezték.Nem vették addig komolyan, amíg Czinege le nem szereltetett jó pár orvost. Azt követően jóideig nem volt hálapénz.

dr Zákányi Csaba # 2007.07.14. 14:02

Ha én beviszek az apeh-hez egy táska pénzt, és azt mondom: "Ehol ni, itt van a láthatatlan jövedelmem miatt keletkezett adóm!" Szerinted "OK, kedves ügyfelünk, tegye csak be ide a mackóba!" lenne a reakció?

Dr.Attika # 2007.07.16. 18:52

Ahhoz, hogy adót tudjunk fizetni vagy határozatra vagy bevallásra van szükség. valószínúleg a táskányi pénz átvétele előtt egy adóbevallás nyomtatványt eléd tennének.