Youtube bevétel utáni adózás.


Youtuber # 2020.09.02. 18:41

Üdv:

Az alábbi leírás szerint jártam el:

"Idézetek a NAV oldaláról, a lényeget kiemelve:
A tevékenység a szolgáltatás folyamatossága miatt az Szja tv. alkalmazásában az(ingó) bérbeadással esik egy tekintet alá. A bérbeadási tevékenység az Szja tv. alkalmazásában ún. önálló tevékenységnek minősül.

A magánszemély adóköteles bevételszerző tevékenységet - amennyiben nem köteles tevékenységét jogszabály rendelkezése alapján egyéni vállalkozóként végeznie - adószám birtokában végezhet, amelynek érdekében köteles tevékenységét annak megkezdését megelőzően bejelenteni az adóhivatal felé. Az ún. adószámos magánszemély a tevékenységi köreit a ’T101-es nyomtatványon az Önálló vállalkozások tevékenységi jegyzéke (ÖVTJ kód) szerint jelenti be az állami adóhatósághoz. A szóban forgó tevékenység kódja 631102; a tevékenység megnevezése:„Internetes hirdetési felület webgazda általi értékesítése”.
*
Tehát magánszemélyes adószámot kell kérni. Nem kell vállalkozói hozzá.
*
Az önálló tevékenységből származó jövedelem után a magánszemélynek év közben (negyedévente, a negyedévet követő hónap 12. napjáig) adóelőleget kell fizetnie, ha a megrendelő nem belföldi illetőségű, és ezért az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 178.§ 18. pontja szerint nem minősíthető olyan kifizetőnek, aki az adóelőleg-levonásra kötelezhető lenne.

A számlakibocsátási kötelezettség a magyar Áfa tv. által előírt kötelezettség, melynek teljesítése független attól a körülménytől, hogy a Google Ireland kéri-e a számla kibocsátását, illetve annak részére történő megküldését. A számla megküldése csak abban az esetben mellőzhető, ha a Google Ireland attól kifejezetten eltekint (de a számla kiállítási kötelezettséget ez a tény nem befolyásolja).

Számlatömböt az írószerbólban kapsz. FONTOS: csak úgy adnak ha viszed magaddal a papírt, amit a NAV-tól kapsz!
"

Most ott tartok, hogy megvan az első bevétel a Youtube-ból, megvan az EU-s adószámom, és vettem számlatömböt is.

A kérdés a Google Irelandnak mi a pontos címe, valamint:

https://services.google.com/…lment/enroll

Ezt az űrlapot kell e kitöltenem? Adsense fiókom természetesen van. A Google-nek akkor nem kell postán feladnom a kézzel kiállított számlát, hanem csak bescannelni, és digitálisan elküldeni?