Nem látom az új hozzászólásomat, ezért írom újra:
osztap...
Köszönöm a segítő válaszokat.
Két kérdés merült még fel.
Jött egy levél 2023.12.15-én. Ahol nincs összegezve a teljes tartozás. Az egy tájékoztató levél, hogy 2017. december hónaptól nem fizetett járulékot. Felsorolják, hogy évenként mekkora összeg a volt a havi fizetendő járulék.
Majd ezt követően érkezett, január 6-án egy újabb levél, melyben közölték, hogy: 2023.12.29 napi állapot szerint 348.660 Ft tartozása van az egészségügyi szolgáltatás járulék adónemen.
Beadtuk a 12 havi törlesztés kérelmet. Amikor az ezt engedélyező határozatot megkaptuk, abban már az van, hogy 231.210 Ft Egészségbiztosítási alapot megillető bevételek, valamint 346.960 Ft Egészségügyi szolgáltatási járulék tartozásra engedélyezik a 12 havi részletfizetést.
Beszéltem az ügyintézővel, nem tudott (nem akart) választ adni arra a kérdésre, hogy lett a leírt 348660 Ft-ból 578170 Ft. A rokonom most azt mondja, hogy biztos azért lett ennyi, mert felhívtam rá a figyelmet azzal, hogy részletfizetést kértem. Valóban így lenne? Lehet, hogy elévült volna a 231.210 Ft? Nem értem az egészet.
üdv, Szné
TB fizetés2
SZN-79
2024.02.15. 08:22

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság