A hanyag kezelésnek ráadásul csak gondatlan alakzata van, így nem érdemes összehasonlítani.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
A hanyag kezelésnek ráadásul csak gondatlan alakzata van, így nem érdemes összehasonlítani.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
belebonyolódsz
Elnézést! Akkor javítom a szöveget:
A törvényen alapuló idegen vagyon kezelés gondatlan alakzata ezek szerint más megítélése mellett az nem látszik a törvényből, hogy a nem törvényen alapuló hűtlen kezelésnek is lenne gondatlan alakzata?
Az a hanyag kezelés.
Tisztelt Fórum!
Hát akkor, hogy tovább süllyedjen, még egy hozzá nem értő kérdés:
A törvényen alapuló idegen vagyon kezelés gondatlan alakzata ezek szerint más megítélése mellett az nem látszik a törvényből, hogy a hűtlen kezelésnek is lenne gondatlan alakzata? Ha így van akkor ennek mi az oka?
Talált, süllyedt!!!
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
Nem csak az felel meg a hanyag kezelésnek, hogy törvényen alapul a kezelés, hanem az is benne van a tényállásban, hogy csak gondatlanságból lehet elkövetni. Ez pedig a közös képviselőkre nem mindig igaz...
Ha pedig szándékos, akkor azzal hűtlen kezeléssé válik. Gondolom én :-)
Tisztelt Fórum!
Ennek a topiknak a címe a "közös képviselő hűtlen kezelés". Miért hűtlen kezelés a cselekmény, ha a közös képviselő tevékenységét minden tekintetben törvény írja elő, ami a hanyag kezelésnek felel meg? Ha van különbség akkor valószínűleg nem mindegy.
Kedves dudask!
Sajnálatos helyzetbe kerültek.
Csak remélni tudom, hogy a "tőke" hiány nem a szolgáltatók személyre szóló leveleiből derült ki.
A hiány elismerésének KÖZJEGYZŐ ELŐTTI megismétlése megfogadandó tanács. Gyorsítja a végrehajtást.
Van egy rossz előérzetem, hogy a képviseletet az egyik tulajdonos látta el. Remélem tévedek.!!
Az ütk. azonnali leváltását javaslom.
Így nem férhet hozzá a th. bankszámlájához.
Persze a határozatról készült jkv-t mielőbb a bankba kell juttatni.
Egy új képviselet megválasztása minél előbb, a leváltás és az új megbízás mehet egyszerre.. Így a rohangálós feladatokat már az új megbízott veszi át.
Igen fontos "részlet" az átadás-átvételi jkv.
Az iratokon kívül az "elérhető" pénzeszközök nagyságát is rögzíteni kell.
A leváltott ütk. minden akadályt felállít az átadás elé.
Javaslom egy "leltár" felvételét a th. átvételekor, egy bejárással egybekötve.
A leltárban a "nem materiális" eszközök is benne vannak.
Az alanti linken talál konkrét segítséget.
Kedves Maj!
Sajna a bal libellám zavara miatt nem kaptam meg a repülési alkalmasságit.
Ja, a menü-ben a a kirántott ütk. szerepel bécsi szelet formában.;-)
{autodidakta}
Hogy lehetett 900.000.-Ft. készpénz, mikor a trv. csak 500.000.-Ft.-ig engedte 2013. januárjáig? A számvizsgálók mit csináltak? Mert ők is (anyagilag is) felelősek a történtekért!
"kiderült, hogy kb. 900 000 Ft készpénzzel nem tud elszámolni, és még ez mellé kb. 600 000 Ft tartozást hagyott maga után."
Odáig ismerős a sztori, hogy a kk. nem tud elszámolni egy bizonyos összeggel, na de ezen felül hogyan keletkezett a kk-nak még 600000 Ft tartozása is a társasház felé? Adtatok neki kölcsön?
Mert ha mint lakó tartozik a társasháznak az összeggel, annak semmi köze ahhoz, hogy egyébként közös képviselő.
miért ne?
munkaköri kötelessége behajtani a ház követelését az elődjén.
légy türelemmel hétfő reggelig, ha a ,,fórum anyja,, bemegy a munkahelyére,rögtön ir száz tanácsot hogyan lehet az, ,ütk-t,, megnyuzni ,felnégyelni és nyárson megsütni.
várd meg, mig alacsonyan szállnak a. ,,muffok,,
ÜTK köszönöm szépen!
Elismerő nyilatkozatot már írattunk vele, melyben elismeri a tartozását.
Tehát akkor -új lappal- jöhet egy új képviselő helyette?
Mert ettől tart mindenki, aki elvállalná.
Attól hogy nem ő a kk, még vissza kell fizetnie a hiányt, tehát fölösleges marasztalni. Írassatok alá vele egy tartozás elismerő nyilatkozatot - közjegyző igénybevételét javaslom - és ha nem fizet akkor végrehajtható. + írjátok bele, hogy amennyiben nem tartja be a megállapodást, úgy a büntető feljelentést is megteszitek ellene, mert ez amúgy sikkasztásnak minősül.
Üdvözletem Mindenkinek!
Nekünk is gond van a közös képviselőnkkel, ugyanis kiderült, hogy kb. 900 000 Ft készpénzzel nem tud elszámolni, és még ez mellé kb. 600 000 Ft tartozást hagyott maga után.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendő vele kapcsolatban.
Megállapodtunk abban, hogy 3 hónapig havi rendszerességgel fizet 30 e Ft-ot, és utána pedig a többit kifizeti valami saját hitelből. A gond most ott van, hogy az életenek ugye mennie kell tovább, nem beszélve a problémás dolgok helyrehozataláról. A lakóközösség nem akarja lemondatni, de ez miatt pedig új nem akarja a képviseletet elvállalni.
Mi ennek a jogi útja.
Az új közös képviselő mikortól vállalhatja el ezt a feladatot, hisz nem várhatjuk meg a 3 hónap (jobb esetben) elteltét (mikor ő állítólag fizet), addig is sok a tenni való!
Segítsetek, mi az átállás menete!!!
Köszönettel, dudask.
hát én nem fogadok ügyvédet, ennyi év után már nincs rá szükségem,de az végképp nem igaz,hogy a mai nyomorban ügyvédre tudnának áldozni a társasházak.
egy olyan szerződésnél ami a társasházban előfordulhat,bérbeadás,házfelügyelő munkaszerződése nincs is rá szükség.
egy tízmilliós felujitásnál,ha kezdő a képviselő akkor igen.
egyjogász
komolyabb ( nagyobb)házakban már nem Mari nénik vannak a bizottságban hanem szakemberek.
hogy miről van szó,elmondom a konkrét példát.
tetőfelujités,10 millió körüli összegre,a lejáró Ltp- k felhasználásával.
a közgyűlés pályázat kiirást rendelt el. az én tetősöm aki 20 éve dolgozik nekem,9,4 millátol adta az ajánlatot,de azért mert 8 db tetőt hirdettem meg, és igy jelentős anyag és munkadij kedvezményt kaptunk.
az ajánlatokat átadtam a Sz. bizottságnak ahol a két könyvelő hölgy mellett a mérnök tag, erősködött hogy ő hoz jobb ajánlatot.
hozott is,10,5 millioért. kérésemre 2 hét alatt hozott egy darab referenciamunkát 150 km- el odébbról.
Én 23 év tapasztalattal már messziről megérzem a büdöset. átadtam a 14 darab pályázatot, és kértem, hogy döntsenek majd tájékoztassanak ki nyert. ha kérdés van, a bizottsági ülés alatt telefonon állók rendelkezésre.
természetesen az szb tag ajánlotta ajánlat győzött.
már a felújítás zajlott természetesen mindig tetőfelujitáskor van felhőszakadás,rendesen leázott egy lakás.
a tulaj kiverte a balhét, mivel ismerte a kivitelezőt és a családot is 30 éve,
ekkor derűlt ki hogy a nyertes pályázó az szb tag veje.
na ebből akkora balhé lett,hogy a következő közgyűlésen az szb lemondott. én csak azért nem buktam bele,mert felolvasásra kerűlt az elbirálás jegyzőkönyve s az szb tagok is elmondták,hogy én ott sem voltam a döntésnél.
na ezért van a zárt borítékos pályázat.
abban feltlétlenül igazad van,hogy a képviselőnek kell a legnagyobb rálátással lennie a felujitásra,és nem Mari nénire meg fontoskodó öreg szivarokra bizni az ügyet, de ekkora nagyságrendnél az Isten sem ment meg bennünket attól,hogy ,,na elment nyaralni,telik a tetőfelujitásból,,
az említett házban azóta azzal kezdődik az szb ülés hogy ön kit javasol?
elmondtam nekik hogy nincs száz tetős vagy hőszigetelő a városban, két évtized alatt, szinte mindenkivel találkoztam munkaügyben, ismerem hogy ki hogyan dolgozik. azt is hogy milyen árakon ami nem mindegy.
csak akkor avatkozom be a bízottság munkájába,ha valami kóklert akarnak kihozni nyertesnek.
javasolok 3-4 ajánlatot,hogy abból válasszanak,ott nem hibázhatnak nagyot.
:) Egy gyöngyszem a mi muffunknak. Csak hogy lássa mennyire nem vagyok elfogult kollégával.
Átvettem egy házat, megbíztak visszamenőleg az ellenőrzéssel, több dolog sem stimmelt, egyenlegek nem egyeztek a tulaj elszámolásban, nem értették mi került 30 nm burkolásban 560.000 Ft ba...
Hát mint kiderült, T kolléga egész Panamáig ment egy burkolóért :) Gondolom sok volt a repjegy ára:)))
Persze, csak erre - tisztelet a kivételnek - általában sajnálják a társasházak a pénzt.
Én egyszer laktam egy bazi nagy társasházban (úgyhogy elég komolynak volt mondható), ott a kk. kitalálta, hogy fogad ügyvédet, mert sok a kintlévőség, rá kellene nézni a társasház szerződéseire, stb.
Aztán mégse fogadott, mert a közgyűlésen az volt a legenyhébb "kritika", hogy "fizetünk neked eleget, intézz el mindent, másik léhűtőnek nem fogunk fizetni", de olyanok is elhangzottak, hogy "biztos nincs munkája az ügyvéd haverjának, oszt velünk akarja eltartatni"......
Persze a kk-t akkor is megfenyegették, amikor a társasház nevében fel akart lépni a legnotóriusabb adósok ellen...
Úgyhogy a kk. szart rá, nem fogadott ügyvédet, mikor (nagy örömmel) elköltöztem onnan, már 20 millió felett volt a tulajdonostársak tartozása a társasház felé....
Minden komolyabb társasház megengedheti, hogy legyen egy ügyvédje. A kk. minden fontosabb szerződést véleményeztet az ügyvéddel, és a számvizsgáló bizottsággal. Ezzel a felelősséget is megosztja és valószínűleg mindig sikerül a legjobb megoldást is megtalálni.
Igazad van egyjogász nekem is épp ez az aggályom.
Most megint változott pld az építési tv, és a konferencián külön kihangsúlyozták, hogy ezzel a mi felelősségünk is megnő, hogy kivel végeztetünk egy munkát. Építési eng. köteles felújítást pld. csak minősített kivitelező végezhet.
Tehát a kiválasztás joga a Mari nénié, aki jó esetben tud olvasni, a felelősség meg az enyém. Legfeljebb ha lepotyog a homlokzat, majd mutogatok Mari nénire :)ő meg menti magát, hogy olvasni sem tud, honnan tudhatta volna.
Elég ramaty a törvényi szabályozás az ügyben...de azt még véletlenül sem találják módosítandónak.
Az viszont egetverő probléma, hogy hány meghatalmazása lehet egy embernek közgyűlésen, és korlátozni kell a meghatalmazó és meghatalmazott jogait is. Hogy ez miért ekkora probléma, és kinek....??? Na de előre a demokráciában! Ugye...
"na ezért van az,hogy nálam mindenhol zárt boritékban jönnek az ajánlatok,a Számvizsgálók bontják ki és hirdetnek eredményt."
Na akkor nálatok már szinte közbeszerzés van a társasházban.:)
Egyébként meg ezt azért szomorúnak tartom, hogy a sok tisztességtelen miatt a tisztességeseknek már demonstrálni kell, hogy ők tisztességesek.
De egyébként meg a ti módszeretek azért érdekes, mert szerintem a kk-nek kell tudni megítélni egy ajánlatról, hogy műszakilag-gazdaságilag az a legmegfelelőbb (nem biztos, hogy mindíg a legolcsóbb a legjobb), ezt hogyan tudja eldönteni a nyugdíjas Mari néni, meg Gyuri bácsi?
Nálunk legalábbis egy fontoskodó ráérő öreg szivar volt az egyik számvizsgáló, aki úgy egyébként nem értett semmihez, a másik meg egy buta képű mamóka, aki mindent ráhagyott az öreg szivarra..:))
Miért vannak modernebb módszerek is a lopásra? :)))
(De akkor ezek szerint amit írtam, nem egyedi eset volt...:) )
Egyébként meg akkor az általad írt kk. sem a dörzsöltebb fajtából való volt, jutalékot, juttatást úgy kell kérni/elfogadni, hogy arra ne legyen bizonyíték, aztán ha a vállalkozó veri a nyálát, és nem tudja bizonyítani amit mond, fel kell jelenteni rágalmazásért, becsületsértésért, stb.:))
egyjogász
te még itt tartasz?
ezek 15 évvel ezelötti módszerek.a kolléga azért veszített egy nagy épületet,mert elfogadta a, ,szerződéskötési jutalékot,,. a legközflebbi munkánál a jutalékozó kivitelező megfenyegette ha nem ő kapja a munkát, nyilvánosságra hozzá a, ,jutalékot,,.a kolléga balszerencséjére itt nem a képviselő döntött,tehát a jutalék kiderült,és bizony sokba került.
na ezért van az,hogy nálam mindenhol zárt boritékban jönnek az ajánlatok,a Számvizsgálók bontják ki és hirdetnek eredményt.
egyébként teljesen egyetértek,nem a törvény alaposságán múlik a képviselő jellemszilárdsága ha amúgy sincs neki.
nem gondolják át sokan,hogy milyen sokat veszithetnek egy egyszeri kenőpénz elfogadásával.
.
"a társasház törvény kifejezetten elősegíti a hűtlen kezelést"
Miért kellene ahhoz törvény? A tisztességtelen - törvény ide vagy oda - lop, a tisztességes meg nem lop. És ez nem csak a közös képviselőkre vonatkozik.
És itt nem olyan tuti bukta lopásra gondolok, hogy a kk. lenyúlja a társasház pénzét, abból vesz magának egy bazi drága autót, majd ezzel jár a társasházhoz, villogni a lakók előtt (megtörtént eset)...:)
Lehet ezt kifinomultabban is csinálni. Azt pl. nekem egy kk. mondta el, hogy amikor megkötés alatt van a szerződés a társasház részéről az ilyen-olyan vállalkozókkal, csak úgy mellesleg meg kell jegyezni, hogy tietek a munka, de lenne nekem még otthon a háznál egy kis csempézés/parkettázás/tapétázás/nyílászárócsere, stb., stb., az ugye még belefér? Erre nemigen mondja az senki, hogy nem (pláne a szerződés aláírása előtt).
Ebben az esetben a kk. direktben nem lop a társasháztól, de "belefér"-t meg vajon ki fizeti???
Kedves parapilota!
A tulajdonosi összefogás a közös cél érdekében egy olyan álom, amely az elvakult optimisták álláspontja.
A Ttv.- nyel nem csak az a probléma, hogy a szabályzás kiskapukkal van tele.
Még ennek a szabály csokornak a kikényszerítése sem lehetséges hatékonyan.
Ilyenkor szokták mondani a képviselet bármikor leváltható.
Csak a közgyűlésen részvevő tulajdonosok 50+1 th%-a kell hozzá.
Hát ez az.
{autodidakta}
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |