remélem, lesz valami haszna
Banki hitelek
Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni egy fogalom tisztázásában?
Mit jelent a bank "saját forrása" kifejezés?
A saját tőke = a bank saját forrásával?
"A saját tőke a vállalkozás saját forrása, melyet a tulajdonosok, a tagok, a befektetők, időbeli korlátozás nélkül, véglegesen bocsátanak a vállalkozás rendelkezésére"
Köszönöm.
Saját forrás, ami nem idegen vagyis nem a betétesek pénze, hanem felhalmozott nyereség, tartalékok, alapításkori tőke stb összege.
Azt olvastam,hogy a bank a kölcsönt a PTK szerint , saját forrásból nyújtja. Ez is igaz?
A kölcsönszerződés: kölcsönszerződést az ügyfél likviditási gondok esetén köt a hiány pótlására. A kölcsönszerződés alapján a hitelnyújtó (a bank) köteles meghatározott pénzösszeget a másik fél rendelkezésére bocsátani, amit az adós köteles szerződés szerint visszafizetni. A kölcsönszerződés egy dare jellegű kötelem, ahol a bank meghatározott ideig, vagy meghatározott feltétel bekövetkezéséig egy meghatározott pénzösszeget a kölcsönfelvevő rendelkezésére.
A Ptk. szerint a bank a kölcsönt saját forrásából előre meghatározott célra nyújtja, és olyan módon, hogy a visszafizetés meghatározott időn belül, részletekben történik.
Forrás:www.jak.ppke.hu/…lt/bank6.doc
Ez a leírás helytálló?
Kedves Ycal,
és ha helytálló,akkor mi van?
egyébként nem helytálló...
Kedves agica20,
„El kellene felezni az árfolyamkülömbségből adódó összeget.”
ahhoz úgy kellett volna szerződnöd a bankkal...
Kedves limma,
„De nem tartják be, hanem tisztességtelenül extraprofitot termelnek a bőrünkön.”
ez a zöldség aranysárgarépa díjra érdemes!:)
ráadásul, ha jól értem, te nem is a bankban, hanem a pszáf-ban nem bízol...
Kedves Nandiboy,
ne haragudj, de olyan csapkodó és dagályos a fogalmazásod, hogy nem olvastam végig a hozzászólásaidat, csak pár részletet ragadnék ki:
„A hitel károsultak most bajban vannak, akárcsak az az ember aki balesetet szenvedett.”
ez nettó csúsztatás.
„Nekem ez az egész deviza hitelezési rendszer úgy tűnik, mintha a bankok az emberek nyakába rakták volna a hurkot, és az Állam a Jegybankkal kooperálva ki rúgta volna alóluk a széket.”
inkább az emberek rakták a hurkot a saját nyakukba, a válság pedig kirúgta a széket...
„következtethető, hogy a céljuk nem a hitelezett pénzek visszakapása, hanem az ingatlanok megszerzése.”
hm...a bankokra vonatkozó szabályok alapján én viszont inkább azt mondom, hogy egyáltalán nem jó az a banknak, ha ingatlant szerez...
Kacsa11
Kacsa:
Ha helytálló ,akkor akkor....
Elmondanád,hogy miért nem helytálló?
Nekem szefós hitelesnek?
Köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02