Autó eladás megbízási szerződés

Maci Laci # 2009.12.09. 15:08

Küldte vagy nem küldte.:-/

Axemoon!

Az én problémám megoldódott, dec. elsejével. 4 hónapig fizettem helyette a biztosítást.
Keményíts be neki, mondd, hogy feljelented, mert neki már régen át kellett volna íratni az autót.
Én is ezt mondtam neki.
A kereskedőknek másképp van az átírás, pontosan nem tudom, de valami éves díjat fizetnek kedvezményesen, pont ezért, hogy ne legyenek ilyenek, mint amit velünk csináltak.
Ha nem tudod felhívni, küldj egy tértivevényes levelet.

Sok sikert!

Maci Laci # 2009.12.09. 15:03

Axemoon!

Az én problémám megoldódott, dec. elsejével. 4 hónapig fizettem helyette a biztosítást.
Keményíts be neki, mondd, hogy feljelented, mert neki már régen át kellett volna íratni az autót.
Én is ezt mondtam.
A kereskedőknek másképp van az átírás, pontosan nem tudom, de valami éves díjat fizetnek kedvezményesen, pont ezért, hogy ne legyenek ilyenek, mint amit velünk csináltak.
Ha nem tudod felhívni, küldj egy tértivevényes levelet.

Sok sikert!

axemoon # 2009.12.09. 14:47

T. Maci Laci !

A helyzetem ugyanaz mint a tiéd. Mindent vitt, a pénzt ide adta, de azóta sem történt semmi az autó eladása ügyében. Most jön az új év valamit lépnünk kell mert ha pl januárban el is adja az autót, a gépjárműadó még az év további részében is az előző tulajt terheli, azaz engem. Szóval ....

guba # 2009.11.07. 13:36

Törzskönyv nem kell hozzá, a forgalmit meg jelentsd be, hogy elvesztetted.

Maci Laci # 2009.11.07. 11:19

Kedves Axemoon!

Nálam dettó ugyanez a helyzet, csak már júliustól van a hitegetés.
Azóta még muszájból befizettem az utolsó negyedéves biztosítást is, hogy majd, ha ténylegesen el lesz adva az autó, ne szűnjön meg a B3, és át tudjam vinni a másik személyautómra.

Kedves Guba!

Én voltam olyan balga, hogy odaadtam a forgalmit, törzskönyvet, mert azt mondta a kereskedő, hogy van vevője az autóra, hamarosan küldi az adásvételit.
Így valószínű, ki se tudom vonatni a forgalomból.
Egy megbízási papírom van tőle, az autó árát teljes egészében megkaptam.

guba # 2009.11.03. 19:03

Közöld vele, hogy ki fogod vonatni az autót a forgalomból, mert akkor nem kell utána fizetned.

axemoon # 2009.11.03. 14:45

Tisztelt Hozzáértő szakemberek !

2009. szeptemberében a már hónapok óta hirdetett autómat, amit nem tudtam eladni - egy megbízási szerződéssel úgymond eladtam egy kereskedőnek amiért ő kifizette az autó vételárát. A megbízás arról szólt, hogy én megbízom a kereskedőt hogy helyettem az autó eladása tárgyában járjon el. Szóban megegyeztünk abban hogy egy hónapon belül megpróbálja eladni az autót, ami a mai napig 2009. november 03. nem történt meg. A kereskedő többszöri telefon hívásomat nem fogadta, nem tudok az autóról semmit sem, ami ugye még mindig az én nevemen van. Jön az év vége és aggódom hogy nem tudja eladni, a kötelezőt és súlyadót továbbra is nekem küldik ki. Nem beszélve arról hogy valaki nyugodtan használja az autót az én nevem alatt. Mit lehet tenni ebben az esetben ha továbbra sem jelentkezik a kereskedő és az autó eladása sem történik meg ??? Válaszokat előre is köszönöm !

Tisztelettel: S. László