Banki kezességvállalás


niko2 # 2005.01.15. 09:16

Tanácsra lenne szükségem!Légyszi segítsetek! szüleim kb. másfél éve kezességet vállaltak egy olyan ember hitelfelvételéhez, aki még akkor fizetőképes volt.A pénz vállalkozásának fejlesztéséhez kellett.Idő közben a fazon alkoholista lett, rokkantnyugdíjból él, amiből tul.képpen még tudná fizetni a részletet, legfeljebb nem inna annyit.A bank már megküldte szüleimnek a levelet, amennyiben nem fizetünk probláma lesz.Magán személy kezdemányezhet inkasszót, vagyis hogy még a nyugdíj kifizetése előtt levonják a befizetendő összeget?Van valami törvényes lehetőség annak elkerülésére, hogy szüleimnek keljen befizetni a pénzt?
Kérem sürgősen adjatok tanácsot, mert a határidő hamarosa lejár!
Előre is köszönöm!

Zoltán György # 2004.05.21. 18:45

Apám, élettársa kezességet vállalt a munkatársának a házépítéshez.
A munkatársa nem fizetett, az OTP végrehajtást eszközölt.

A Bírósági végrehajtó közölte, hogy nem vacakol az adósokkal, hanem Teri mama nyugdíjának harmadát letiltatja. Hosszú évek óta és még évekig eltart!!!

Szóval hallottam olyanról is aki nem fizette vissza rendesen a kölcsönt.

old-guy # 2004.05.21. 16:07

Szia wanted,
Stimmt, mert ha akkora lenne a jövedelmed, ill. a majdani önrészed, hogy a kezesség terhével együtt is hitelképes lennél, nem is lenne szükséged a hitelre az új lakáshoz.
Üdv.

wanted # 2004.05.18. 09:13

Szia.Azaz ha 5 évre veszik fel,akkor én ameddig vissza nem fizetik,nehezen fogok kölcsönt kapni.Legalábbis amit írtál,abból nekem ez jött le.Új lakást szeretnék majd építeni,ami amúgy is nyögvenyelősebb dolog.Ez esetben akkor inkább ne vállaljam a kezességet,ugye?

old-guy # 2004.05.17. 16:13

Csak akkor nem, ha addigra a kölcsönt visszafizetik. Egyéb esetben, tehát ha nem, a saját erőt terhelő kötelezettségként veszik figyelembe a vállalt kezességet.

wanted # 2004.05.17. 13:49

Sziasztok.A kérdésem az lenne,ha kezességet vállalok más kölcsönéhez,az nem kavar be nekem,ha esetleg 1-2 év múlva én szeretnék kölcsönt felvenni?