credit-net?

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.11.09. 12:10

Kedves Tomcsi!

Bankjogász vagyok hosszú éveken keresztül dolgoztam bankokban, ezért láttam a mások oldalt is. No nem akarom megvédeni a bankokat, de tudnod kell, hogy nagyon sokan már akkor tudják, - és ebből szinte "+sportot űznek", hogy nem tudják fizetni, amikor felveszik a kölcsönt, lízingbe veszik az autót stb. A Bank, vagy pénzügyi vállalkozás pedig "futhat a pénze után" - azaz a betétesek kihelyezett pénze, vagy bankközi picon felvett hitele - után. A bíróásgok pedig lassúságukkal "asszisztálnak" hozzá. Naponta járunk olyant tárgylásra, amit a bíró csak azért húz, mert döntésképtelen stb.

Egyébként nekem is volt már elmaradásom én sem szeretném, ha hitelemt ezért felmondanák, de a bankok is védekezni próbálnak, ahogy csak tudnak. Itt megint az a helyzet, hogy a "csalók" miatt "szenved" a többi. Egyébként credit-net "próbálkozás tekintetében az adatvédelem és személyiségi jogok kérdése kapcsán - remélem - lesz még egy két szavuk az ügyvédeknek is.

Lili

Tomcsi # 2004.09.16. 13:23

Hiteligénylő lapon találkoztam azzal a kitétellel, hogy a hitelfelvevő hozzájárul ahhoz, hogy a bank jelentkeztesse a credit-net rendszerbe, illetve ott a nevében eljárjon. A credit-net honlapja szerint ez a rendszer arra lesz jó (még nem működik szerintük), hogy az ügyfél (aki csak magánszemély lehet a honlap szerint) nyomon tudja követni az egyes közüzemi, meg másféle szolgáltatók felé fennálló tartozásait.
Tud valaki valamit erről a rendszerről? Mert az nagyon érdekes lenne, ha a hitelkérelem alaján a bank lekérdezgethetné (akár negatív elbírálás után is), hogyan állok éppen a telefonszámlámmal, meg a vízdíjammal. Márpedig a megbízás mindenre szól, amit a renszer nyújt... Nem akarok hitelt felvenni (főleg ezek után nem), de úgy tűnik, nem jó irányba tolódnak el a dolgok.