Fizetni vagy bízni az elévülésben.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Fizetni vagy bízni az elévülésben.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt Fórumozók!
Általunk jogtalannak tartott banki hitel felmondása miatt holnapi napon újból felkeressük a fiókot, mert korábbi alkalommal nem tudtak tájékoztatást adni, ígéretük szerint telefonon keresni fognak kb. 2 napon belül, de ez nem történt meg. Az lenne a kérdésem,hogy a fiókvezetőtől kérhetjük-e,hogy ottjártunkról és az általuk adott tájékoztatásról jegyzőkönyv készüljön? Válaszukat előre is köszönöm!
Rossz a taktika...
Eleve NEM a fiókkal kell/célszerű bajlódni!
(ott csak a sokadik vonalbeli senkikkel tudsz beszélni)
Hanem a központnak címzett tértivevényes levélben
írásban kell feltenni a kérdést
és
arra írásban kapod a választ is...
Lassúbb, de biztos és félreértés mentes megoldás.
valitivadar,
kérni mindent lehet, talán még teljesítik is, de hát ki tudja.
A biztos az, hogy ha berakod a felső zsebedbe szépen a felvételre állított mobilt. Vagy kirakhatod magad elé is, nem kell tudnia arról senkinek, hogy rögzíted a beszélgetést.
Biztos, ami biztos.
Én fel szoktam venni a sima ügyintézést is a bankban, az upcnél, meg az ilyen szolgáltatóknál, ki tudja, mit kavargatnak össze, legyen meg nekem is, mi történt pontosan.
Ez így mintha törvénytelen módszer lenne...
Felvenni?
Nem hozom nyilvánosságra. Ezen kívűl, bár kétségtelenül ütközik személyiségi jogokkal, ha a felvétel célja és felhasználása indokolt, akkor megfelelő fórumon felhasználható, és ha nem visszaélésszerű a felhasználása, akkor (adott esetben) még személyiségi jogsértés sem valósul meg.
Szerintem ártani nem árt.
Tisztelt Fórumozók !
Az alábbiakban kérném a megtisztelő véleményeteket. A bank a levelében a következőket közölte:
„.." Felszólítjuk, hogy tartozását levelünk kézhezvételét követően nyolc napon belül fizesse meg Bankunk részére. A határidő elmulasztása esetén Bankunk felmondja a szerződést és követelését bírósági úton haladéktalanul érvényesíti...”"
Ilyen megfogalmazás mellett szükséges-e a banknak külön felmondó levelet küldenie vagy a nem teljesítés esetén a határidő elmulasztására tekintettel a felmondás érvénybe lép-e nyolc nap után?
Köszönöm az esetleges válaszokat.
Szerintem ez nem felmondó nyilatkozat, hanem felmondás kilátásba helyezése. A felmondást külön meg kell ejteni.
Én is erre hajlok, de az zavar, hogy nem azt írja, hogy felmondhatja, hanem a kézhezvétel eltelt nyolc nap után - nem teljesítés esetén - felmondja.
Azért, mert nem csak emlékeztet a jogkövetkezményre, hanem konkrétan meg is ígéri.
De ez még mindig csak ígéret. Be kell váltani.
De hogyan tudom megcáfolni a Bank azon állítását, hogy ez felmondásnak minősül?
A szerződésben semmi nem utal milyen módon kell felmondani a szerződést. Ő pedig leírja, hogy ha nyolc napon belül nem fizetek akkor vegyem úgy, hogy fel van mondva a szerződés.
Pontosan az a zavaró, hogy nem a felmondhatja szavat használja, hanem nyolc nap haladékot ad szerinte a fizetésre a felmondás hatályosulása előtt. A fizetési határidő letelte után érvénybe lép a felmondás.
Nyelvtani értelmezéssel. Hogyan másképp?
Nem tudom. Nekem kijelentő módnak tűnik és nem feltételesnek.
Vaduhanc
Ilyenkor mindig oda kell olvasni a „különben” szócskát: fizess 8 napon belül, különben felmondom a szerződést.
Vadsuhanc, tömören szívsz ha nem fizetsz. Bank kontra vadsuhanc, sztem vesztésre állsz. 8 napod van és egy nappal sem több, tehát fizess!
Jelöletlen jövő idő.
Kedves oligaliga!
Nincs ott a „különben” szócska. Sajnos kaptam már pár ilyen felszólítást mindenhol ott volt, hogy " felmondhatja " itt kategorikusan úgy írja, hogy ha letelik a fizetési határidő „...A határidő elmulasztása esetén Bankunk felmondja a szerződést..".”
Kedves egyötvenes68!
Egy rövid indokolást köszönettel vennék.
"Ha nem adsz pénzt, pofán váglak" vs. "Ha nem adsz pénzt, érezd magad pofán vágva". Szerinted a kettő ugyanaz?
Ez továbbra is nyelvi kérdés, nem jogi.
Tisztelt KBS!
Erre is gondoltam. Most magam ellen beszélek, de nekem ez a megfogalmazás úgy tűnik arról szól, hogy:
A szerződést felmondom, amely akkor hatályosul, ha nyolc napon belül nem fizeti ki a tartozást.
Nem tudom, hogyan lehet ebbe " belekötni ".
Vadsuhnac
Mi nem érthető ezen?!
"A határidő elmulasztása esetén!!!! Bankunk felmondja a szerződést "
Magam ellen beszélek, de valahogy a banknak van igaza....
Persze hogy neki van igaza. Ha nem fizetsz, fel fogja mondani a szerződést. Én is azt tenném.
Nem az a kérdés, hogy felmondhatja-e nyolc nap után. Az a kérdés felmondottnak számít-e nyolc nap után, ha nem fizetek.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |