Régóta létezik ilyen belső "lista", és gyanítom, hogy nem csak az OTP-nél.
Azt fontos tudni, hogy ha tartozol a banknak (vagy másnak), maga a tartozás soha nem évül el, csak a tartozás végrehajtásának joga, vagyis elévülési időn túl állami, bírósági segítséggel már nem hajthatja be az összeget. De amennyiben jogos a követelése, akár 20-50 évig is követelheti tőled, és mondhatja azt, hogy amíg nem fizeted ki, addig nem köt veled semmilyen szerződést.
banki tartozás
Köszönöm a választ. Tegnap bent jártam az OTP Faktoring vadász utcai irodájában.Elég sok az ellentmondás, de bekérik a hitellel kapcsolatos iratokat, valamint írok a Bátor Zrt.-nek is, hogy megnézhessem a náluk lévő iratanyagot is. Halottam tegnap egy érdekes dolgot, nem tudom igaz e? Az OTP - nél állítólag működik egy belső tiltó lista, amelyen azok a korábbi ügyfelek szerepelnek akik valamilyen formában kárt okoztak a banknak. Ezek a személyek nem hogy hitelt nem vehetnek fel az OTP-nél, de még lakossági folyószámlát sem nyithatnak. Van erről valakinek információja.?
Kérd tőlük írásban a követelésüket alátámasztó iratok bemutatását, valamint azt is, hogy az elmúlt 5 évben mikor szólítottak fel Téged vagy édesanyádat (bizonyíthatóan!!!) a fizetésre.
Arra is figyelj, hogy ha esetleg a MOKK-tól kaptok tértivevényes levelet, amely fizetési meghagyást tartalmaz, annak 15 napon belül mondjatok ellent legalább annyival, hogy nem ismeritek el a tartozást.
Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni.
Február 5-én szerdán kaptam a Báthori Pénzügyi Zrt-től egy levelet, miszerint az OTP felé tartozásom van, amit ők jogosultak behajtani. Felhívtam őket és azt a tájékoztatást kaptam, hogy 2000-ben felvettem az OTP től személyi kölcsönt az édesanyám pedig adóstársam volt, de mivel állításuk szerint nem fizettem ezért behajtásra 2002-ben az OTP átadta az OTP Faktoringnak a követelést, amit Báthori Zrt. 2013 -ban átvett. Én elmondtam, hogy ez biztos valami tévedés, mert nem emlékszem rá, hogy abban az időben hitelt vettem volna fel. Erre megígérték, hogy még péntekig a náluk lévő szerződéseket szkennelve elküldik részemre. Elkérték az email címemet és a telefon számomat is. Pénteken még semmit nem kaptam tőlük. Átnéztem az összes iratomat, ugyanezt megtette az édesanyám is, de nem találtunk semmi és továbbra sem emlékszik egyikünk sem erre a hitelre. A mai napon megkerestem a Zrt.-t a Tátra utcában lévő irodájukban, de ott nem találtam senkit. A kaputelefonon egy hölgy közölte, hogy sem a vezérigazgató sem az ügyvédnő nem elérhető, majd talán holnap délelőtt 11 körül. A kérdésem az lenne mit tudok tenni ilyen esetben. 2000 óta eltelt 13 év, ha tartoznék nekik hol voltak eddig, nem értem az egészet. Állításuk szerint 250 ezer Ft-ot vettem fel, amire most csak 2013. július 8-ig 986 ezer Ft-ot kellene visszafizetnem. Kérem segítsenek nem tudom mit csináljak. Köszönettel: Popy
Nem levonás - inkasszó. És alighanem jogszerű.
Tisztelt fórumozók!
Érdeklődni szeretnék , folyószámlámra inkasszót tettek , családi pótlék és gyed megy rá . Mindkettőből kevesebbet tudtam felvenni a bankban . Konkrétan családim 51000ft kaptam belőle 37360 ft-ot a gyedem 119000ft kaptam belőle29450 ft-ot. szeretnék tanácsot kérni hogy jogos -e a levonás , ha nem visszaigényelhetem e ? segítségeket előre is köszönöm !
A fizetési meghagyás vagy a bírósági ítélet jogerőre emelkedésétől kezdődik az 5 év. Persze, ha ezen belül kérték a végrehajtást, akkor újra indult. De ugyanígy bármely végrehajtási cselekménnyel is.
Kérdés, hogy mikor indult a végrehajtás. Onnantól számítandó az 5 év.
Nézz be a végrehajtónál az iratokba, hogy volt-e olyan 5 év, amikor a végrehajtásban nem történt semmi. Nem valószínű, de megpróbálhatod.
Üdvözlök Mindenkit!
A következő témában szeretnék segítséget/tanácsot kérni:
A héten kaptam egy levelet egy behajtótól, aki egy 2006-os banki tartozást szeretne behajtani rajtam ! Én ennél a banknál kb: 7 évvel ezelőtt megszüntettem a folyószámlámat és ekkor nem tájékoztattak engem, hogy tartozásom lenne!
Eltelt 7 év és eddig sem banki fizetési felszólítást, sem bírósági idézést/ítéletet nem kaptam se a 13 éve fenn álló állandó lakcímemre sem az 6 éve használt tartózkodási helyemre! A végrehajtó az állandó lakcímemen próbálkozott de mivel senki nem volt otthon így nem járt sikerrel, de tájékoztatást nem hagyott maga után!
A jelen helyzetben mit tudok tenni? Esetleg nem évült még el ez a tartozás?
A segítséget előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02